Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Fartshumper er designet for å øke sikkerheten ved å bremse deg ned, men bivirkningene kan være svekkende for visse typer biler. Deter velkjent at du burde ha minst 4,5-5 tommer bakkeklaring for å fjerne de fleste fartshumper der ute.

En  slik prestasjon er lett for en SUV som regelmessig harmer  enn 7 inches av bakken klaring eller sedans som har 5-6 inches avhengig av sedan i spørsmålet. Hatchbacks er noe det samme som sedans, og den samme historien går også for eiendommer.

Stort sett alle biler der ute er designet for å fjerne fartshumper uten problemer, bortsett fra superbiler selvfølgelig. Noen superbiler som Audi R8 tilbyr opptil 5.2 inches av bakken clearance, men andre som Lamborghini Gallardo tilbyr mindre enn 4 inches.

For å kunne gå over visse hastighetshumper, er mange moderne superbiler utstyrt med hydrauliske/  luftløftsystemer som kan heve nesen på bilen med et trykk på en knapp. Foruten dette er den eneste andre måten du kan håndtere en fartsdump i en superbil å ta en viss vinkel og håpe på det beste.

Hydrauliske/luftløftsystemer

Som nevnt tidligere kan de aller fleste moderne biler krysse fartshumper uten problemer overhodet, og superbiler er de eneste som krever ekstra løsninger. Slike løsninger kommer inn som dedikerte hydrauliske heiser som løfter enten utelukkende nesen, eller alle fire hjulene til et visst punkt som er nok til å gå over de fleste fartshumper.

McLarens system heter Nose Lifter, Lamborghinis system heter Front End List System, og den som finnes i den nydelige nye Ford GT kalles Justerbar Multimode Suspension System. Disse systemene er nesten alltid et alternativ al-funksjon, og deterviktig for deg å velge det ut hvis du vil selge bilen etterpå.

  Hvilken bil er mest behagelig for lang kjøring?

Systemetsom finnes  i  eldre  McLarens pleide å være litt av en faff åbruke, du burde gå gjennom noen få menyer før du finner Nose  Lifter og for å engasjere det måtte du også vente i noen sekunder, og oftere enn ikke, mange nervøse drivere rundt deg ville tråkke på hornet for å skynde deg.

Nyere McLaren-systemer er heldigvis mye bedre. Systemet som finnes i Ford GT er et av de mest avanserte der ute, da det løfter alle fire hjulene i løpet av et sekund, og noen systemer drar til og med nytte av GPS-en din for å huske hvor du engasjerte neseløft, slik at neste gang systemet vil engasjere seg automatisk.

Fartshumper

Men hvor høye er gjennomsnittlige fartshumper uansett? Høyden på en fartsdump er for det meste forbundet med den målrettede hastigheten du burde gå over den. I de flestetilfeller  er en fartsdump et sted mellom  2-4 tommer høyt i henhold til noen føderale lover i USA, men noen av dem kan gå enda høyere enndet.

Og det er forskjellige typer fartshumper der ute fordi det ikke er noe sentralt styrende organ som bestemmer hvor høy fartsdump skal gå, og deter for det meste opp til lokale myndigheter å bestemme hvor høyen fartsdump skal gå.

Vanlige hastighetshumper bør aldri være høyere enn 6 tommer helt maksimalt. De mest aggressive fartshumpene der ute er designet for å bremse deg ned til 5-10 mph og brukes vanligvis til de mest trafikkerte områdene i store byer.

  Hva er den beste SUV for en familie på 6?

Det er også spesielle hastighetspuler, hastighetsputerog  hastighetstabeller som tjener mer eller mindre samme formål. Det er verdt å nevne at 6-tommers fartshumper vanligvis bare ligger i utpekte boligområder, og de er avtalt av lokale myndigheter og menneskene som bor i det området.

Veier du bør unngå hvis du kjører en superbil

Superbiler er kompromittert i et forsøk på å øke ytelsen på glatte asfalterte veier og utpekte racerbaner. De er brede og lave,stive ,  og uten mye kroppsrull, og alt dette er et problem når du støter på fartshumper eller andre forferdelige  kjøreforhold.  

Off-roading er noe du aldri bør prøve å gjøre i noen bil i tillegg til en SUV eller enn  off-road passende ikke-SUV bil. Superbiler er bygget for aldri å gå off-road, og hvis du klarer å spasere Ferrari i et felt, å komme seg ut av det uten å skade det er en oppgave i seg selv.

Du bør også unngå å kjøre superbilen din på snødekte veier, og begrunnelsen bak dette er ganske åpenbar. En McLaren 720S med 4,2-tommers bakkeklaring går absolutt ingen steder hvis snøener høyere enn 4,5 tommer eller lignende. Uansett dekkene du utstyrer bilen din med, er du officially en snøplog  .

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lavt kan superbiler bli?

I et forsøk på å øke ytelsen kan superbiler gå så lavt som bare noen få tommer av bakken. McLaren P1 kan for eksempel gå så lavt som  2,6 tommer av bakken. Dette er nok til å rydde noen døde insekter på fortauet, men ikke alle av dem.

  Beste bil for nye foreldre

Når det er sagt, bør disse nivåene av bakkeklaring absolutt aldri brukes på vanlige veier, og bare på utpekte racerbaner som er glatte nok. Bilregulering sier vanligvis at den laveste delen av bilen din ikke kan være lavere enn den laveste delen av felgen.

 

Hvor dyrt er reparasjoner av fartsdumpskader?

Det avhenger av den aktuelle bilen, og materialene komponentene er laget av. For eksempel koster en ny plastfrontsplitter for en Ferrari F12 rundt $ 650, men karbonfiberen strekker seg lett over $ 4k.

Bakre diffusorer er enda dyrere fordi de noen ganger omfatter hele den bakre støtfangeren, og somsådan  kan de koste så mye som $ 10-15k for noen Ferrari-modeller.

Bør jeg kjøpe en superbil uten neseløftsystem?

Dette avhenger også av den aktuelle bilen og stedet du planlegger å kjøre bilen din. Hvis du for det meste er interessert i sporkjøring, er det ikke nødvendig for deg å velge en dedikert neseløfter. Men  deter tilrådelig at du merker av for det alternativet hvis du vil selgebilen etterpå.

Noen biler som Porsche Carrera GT er verdsatt  til opptil en million dollar, men Carrera GT er ikke tilgjengelig med en neseløfter. Selv om  det er noen få ettermarkedsselskaper som spesialiserer seg på å utvikle heissystemer for slike biler, koster de en ublu sum  penger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter