Hvor mye koster strømregningen din med en Tesla?

Å eie en Tesla er morsomt og praktisk, da du ikke trenger å stille opp på bensinstasjonen for å fylle opp bilen din. Strømregningen din vil imidlertid skyte betydelig opp.

Hvis du begynner å lade en Tesla hjemme, kan strømregningen øke med rundt $ 20 til $ 50 hver måned. Den totale strømregningen vil avhenge av flere faktorer, inkludert antall kilometer som dekkes hver måned, brukerens kjørestil, hvor ofte du bruker varmeapparatet og A / C, og kostnadene for strøm i ditt område.

På toppen av det vil Tesla-modellen du kjører også spille en rolle i den totale kostnaden for strømregningen din. Noen modeller bruker mindre strøm enn andre. Hvis du bor i stater med høye elektriske kostnader per kilowatt, kan du forvente å betale mer.

Hva koster det å lade forskjellige Tesla-modeller?

Før du kjøper din drøm Tesla-modell, er det viktig å vite hvor mye det vil koste deg å lade hjemme.

Tesla Modell Y

Tesla Model Y er den nyeste Tesla-modellen på markedet. Denne elbilen kommer i tre forskjellige versjoner, som inkluderer Standard Range, Long Range og Performance variant. Standard Range leveres med en RWD, mens de to andre variantene har et AWD-system.

Alle Tesla Model Y-variantene har et 75 kWh batteri. Som et resultat er de de dyreste Tesla-modellene å eie, når det gjelder å øke strømregningen. For eksempel er kostnaden for full lading av Standard Range Tesla Model Y omtrent $ 11.50.

Hvis du anslår denne kostnaden per kilometer, vil kostnaden for å lade denne modellen være rundt $ 0.047 per kilometer. Så du vil omtrent betale en ekstra $ 4.70 på strømregningen din for hver 100 miles du dekker med denne enheten. Vær oppmerksom på at det kan være mer eller mindre, avhengig av hvor du bor og kjørevanene dine. 

  Hva er de beste elbilene for sikkerhet og pålitelighet?

Tesla Modell X

En annen Tesla-modell som vil øke strømregningen din er Tesla Model X. Selv om denne modellen er billigere å lade enn Tesla Model Y, er den fortsatt ganske kostbar. I motsetning til Tesla Model Y som har et 75 kWh batteri, har Model X et 100 kWh batteri.

Eldre utgaver av Model X har imidlertid et batteri med lav kapasitet på 60 kWh. Siden de nyeste Tesla Model X-variantene (Long Range og Plaid) er utstyrt med et 100 kWh-batteri, vil de koste rundt $ 15.30 å lade helt opp. Med dette estimatet vil kostnaden per kilometer for Model X Long Range være rundt $ 0.04.

Model X Plaid-varianten har en litt høyere kostnad litt over $ 15.30 for en full lading. Dette betyr at du må betale ytterligere $ 0.042 per kilometer for å belaste elbilen din.

Tesla Modell 3

Hvis du vil ha en Tesla som ikke vil øke strømregningen for mye, kan du vurdere å gå for Tesla Model 3. Det er også den billigste Tesla-modellen på markedet. Denne modellen kommer med tre varianter – Standard Range, Long Range og Performance-utgaver.

I motsetning til Tesla Model Y og Model X har variantene i Model 3 forskjellige batterier. Tesla Model 3 Standard Range er utstyrt med en 50 kWh, mens Long Range- og Performance-variantene har et 83 kWh batteri.

Hvis du vil spare mer penger på strømregningen din, kan du vurdere å få Tesla Model 3 Standard Range som koster rundt $ 7.60 for en full lading, noe som tilsvarer 0.03 per kilometer. Hvis du velger Long Range eller Performance-varianten, må du betale rundt $ 12.55 eller $ 0.036 per kilometer.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Tesla Modell S

Sist, men ikke minst, trenger ikke eiere av Tesla Model S å betale en høyere strømregning enn for Model Y eller X, men det er ganske mye dyrere enn å lade en Model 3 fullt ut. Alle tre Tesla Model S-versjonene er festet med et 100 kWh batteri – Long Range, Plaid og Plaid +.

Så hvis du eier Model S Long Range, vil strømregningen din gå opp med omtrent $ 15.30 for en full lading, noe som betyr at du må betale rundt $ 0.037 per kilometer.

FAQ

Hva bestemmer kostnadene ved å lade Tesla-bilen min?

Mange faktorer spiller inn når det gjelder kostnadene ved å lade din elektriske Tesla. Disse inkluderer antall kilometer du kjører, Tesla-modellen du har, lademekanismen du bruker og kostnadene for elektrisitet.

Hvordan kan jeg spare på strømregningen når jeg har en Tesla?

Hvis du vil redusere kostnadene for strømregningen din, bør du lade mer fra Tesla-superladere, i stedet for hjemme. Du kan også bestemme deg for å installere et solsystem slik at du kan lade Teslaen din ved hjelp av solenergi. I tillegg kan du lade i perioder med lite trafikk.

Dessuten kan du også bestemme deg for å bruke Tesla til korte turer og ha et frittstående gassdrevet kjøretøy for langdistanse. Hvis du bor i stater med høye strømkostnader, for eksempel California, New York og New Jersey, er den beste måten å spare penger på strømregningen din å bare flytte til en stat med lavere strømkostnader.

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Sparer det å eie en Tesla deg penger i det lange tid?

Ja, det gjør det. Å eie en Tesla betyr at strømregningen din vil skyte litt opp. Når du sammenligner den totale kostnaden for å fylle bilen din til å lade en Tesla, vil du imidlertid oppdage at det er langt billigere. Dessuten er det veldig praktisk, da du kan lade hjemmefra.

Hva koster det å installere en lader i garasjen din?

Hvis du allerede har en bryterboks på det ideelle stedet, vil det være billig å installere en Tesla-lader eller en annen EV-lader. Imidlertid, hvis du må bytte ut en bryterboks eller flytte den, må du kanskje betale mer. Det kan koste deg rundt $ 300 å installere en bryterboks.

Du trenger imidlertid ikke å stresse deg selv, da Tesla kommer med en bærbar lader. Den eksterne laderen kan enkelt kobles til et eksisterende uttak. Men hvis du vil lade raskere, må du kanskje installere et 240V-uttak, som også er kjent som EVSE, som vil koste deg mellom $ 500 og $ 1000.

Avsluttende tanker

Selv om strømregningen din vil gå opp med omtrent $ 20 til $ 50 når du eier en Tesla, er det verdt å merke seg at den totale kostnaden for å kjøre kjøretøyet ditt vil være mye lavere enn for et gassdrevet kjøretøy. Men hvis du vil redusere strømregningen, installerer du solcellepaneler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter