Hvor mye øker en Aiways strømregningen din

Aiways er et av de mest omtalte kinesiske  oppstartsselskapene for elbiler fordi det tilbyr noen få ganske anstendige  elbilersom koster betydelig mindre enn det meste avkonkurransen. Aiways  klarte å pakke disse bilene med mye teknologi og bekvemmelighetsfunksjoner som gjør dem verdt din tid og penger.

Aiways tilbyr for tiden noen få  elbiler,men den mest populære er U5 SUV / crossover som kommer med et  63 kWh  batteri som kan tilby rundt 250 WLTP-rekkevidde. Gitt det faktum at  den nasjonale gjennomsnittsprisen på elektrisitet er 13 cent per kWh, bør en full lading koste deg rundt $ 8 – $ 10 avhengig av tidspunktet på dagen du lader bilen.

La oss si at du kjører bilen rundt 1000 miles per måned, noe som betyr at du må bruke rundt $ 32.5 for 250 kWh strøm. Kostnaden for en kWh elektrisitet varierer mellom stater du må gjøre din egen matte hvis du vil få riktig estimat.

Alt i alt bør du forvente å betale $ 30 – $ 60 per måned mer på strømregningene dine hvis du lader elbilen  din  utelukkende hjemme. Hvis du er avhengig av den offentlige ladeinfrastrukturen, vil du sannsynligvis betale mye mer enn det.

Aiways – Merket

De siste årene har det vært en stor bølge av kinesiske oppstartselektriske bilmerker som  Aiways, ZHIDOU, NIO,  XPeng, Li Auto som for det meste er fokusert på å designe og bygge billigere    elbilalternativer  til eksisterende  elbilmerker  som Volkswagen, Kia, Hyundai og  Toyota.

Aiways tilbyr for tiden noen få forskjellige modeller, og alle er rimeligere enn deres europeiske, japanske og amerikanske konkurranse. Aiways  har klart å designe og utvikle en konkurransedyktig  elbil fra grunnen av på mindre enn tre år.

  Aiways vs VW - som er bedre?

Den mest populære modellen Aiways  for øyeblikket tilbyr er U5 crossover / SUV som skal koste rundt $ 45,000 XNUMX dollar i USA. U5 tilbyr et  63 kWh  batteri som er i stand til 250 WLTP miles på en enkelt ladesyklus. Du kan lade U5 fra 20% til 80% på omtrent 35 minutter hvis du klarer å finne en rask DC-lader  mens AC-lading tar omtrent 10  timer for samme mengde lading.

Aiways er ikke så populært for øyeblikket, men det virker som om merkevaren samler mye interesse i Europa fordi de tilbyr konkurransedyktige biler med god byggekvalitet og mye plass.

Aiways – Hvorfor du bør vurdere en

Det er noen åpenbare grunner til at man bør vurdere en Aiways  som sin nye elbil. Først av alt koster Aiways  U5 rundt $ 45,000 , og for den prisen tilbyr den mest plass i segmentet. Baksetene er store, og det samme er lasterommet, spesielt når du senker ned den andre raden med seter.

Bilen kommer også med mange funksjoner fra fabrikken, noe som betyr at du ikke trenger å bruke mye penger for å få en velutstyrt modell. Den utvendige designen ser litt usikker ut, men interiørdesignet er fylt med mange materialer av høy kvalitet og intuitive kontroller.

Alle Aiways-modeller  har et anstendig infotainmentsystem som støtter Apple CarPlay, men det støtter ikke Android Auto ennå. Alle biler kommer med en suspensjon oppsett innstilt for komfortabel kjøring som skal gjøre dem hyggelig både på motorveier hastigheter og i byen.

  Er det bedre å kjøpe eller lease en Tesla?

Aiways – Hvorfor du ikke bør vurdere en

Som tidligere nevnt er Aiways  bare et oppstartsmerke som nettopp har ankommet det europeiske markedet og forventes å komme til USA i 2022. Å kjøpe en bil fra et oppstartsmerke er alltid risikabelt, noe som betyr at du bør gjøre forskningen din og finne ut  hvor  alle servicestedene ligger i staten din.

Ingen Aiways-modell  kommer med navigasjon som er    litt rart, spesielt hvis du bruker en Android-enhet fordi Android Auto ennå ikke støttes. Instrumentklyngen består av tre separate skjermer som ser litt datert ut selv om bilen er helt ny.

Imidlertid er det største problemet som omgir Aiways  den ganske tvilsomme sikkerhetshistorikken. Euro NCAP er den ledende europeiske organisasjonen som gjør krasjtesting, og under  testene  deres fikk U5 bare tre stjerner som  er utrolig dårlig for en 2021-bil.

Aiways svarte snart nok med å si at de jobber med å løse problemene, så bare tiden vil fortelle om disse sikkerhetsvurderingene vil forbedre seg eller ikke.

Delen Vanlige spørsmål

Er det fornuftig å kjøpe en elbil fra en kinesisk oppstart?

Det avhenger av den aktuelle bilen, da noen modeller absolutt er bedre enn andre. Men hvis du vil ha en elbil,   men du ikke er villig til å bruke store penger for å få en, er det fornuftig å vurdere et kinesisk oppstartsmerke for elbiler hvis prisen er god nok.

Du må sørge for at  alle viktige eieraspekter er  på et tilfredsstillende skuespillernivå, og at det er nok lisensierte servicebutikker rundt som kan betjene bilen for deg. Uansett er det fornuftig å vente et år eller to før du kjøper en, spesielt fordi modeller ikke akkurat ertrygge.

  Aiways vs Polestar - som er bedre?

Er det fornuftig å kjøpe en elbil i 2022?

Det er fornuftig hvis du er i stand til å utnytte en elbilplattform fullt ut, noe som betyr å kunne lade bilen når det er nødvendig. Hvis du har en garasje og du kan vegglade  bilen din over natten, er det mye fornuftig å kjøpe en  elbil, spesielt hvis du baregjørkortdistansependling.

Imidlertid, hvis du  parkerer bilen din, eller du har en tendens til å dekke mange miles på ukentlig basis, er det best å hoppe over å kjøpe en  elbil  ennå.

Er Aiways  like god som Tesla?

Tesla er for tiden det mest verdifulle bilmerket på planeten, samtidig som det er benchmark   elbilmerket. Aiways  er et oppstarts kinesisk selskap  som fortsatt er relativt ukjent for publikum. Som sådan er det ganske meningsløst å sammenligne disse to fordi Tesla bester  Aiways  på nesten alle måter.

Tesla-biler blir sett på som de mest ønskelige masseproduksjonselektriske bilenepå planeten, mens  Aiways fortsatt er en nykommer fra et fremmed land. Aiways  tilbyr mer valuta for pengene når det gjelder plass og byggekvalitet, men Tesla tilbyr alt annet bedre enn  Aiways.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter