Hvordan bestemme hvilken modell Mercedes jeg har

I 2021 tilbyr Mercedes en overflod av mange forskjellige modeller for alle tenkelige formål. Den nåværende oppstillingen deler også mange designfunksjoner som bidrar til å knytte hver modell til merkevareidentiteten, men det får også noen ganger modellene til å se altfor like ut som hverandre.

På grunn av dette kan det hende at det ikke er så lett å bestemme modellen du ser på. Men det er mange måter du er i stand til å bestemme modellen du har.

Den enkleste måten å finne ut hvilken Mercedes-modell du har er å se på modellbetegnelsesmerket på baksiden av bagasjelokket. Du kan også sjekke VIN, vindusetiketten, servicearkene eller søke etter informasjonen i infotainmentsystemet.

Betegnelsesmerke for bagasjeromslokkmodell

Siden merkevaren begynte, har Mercedes plassert modellbetegnelsen på bagasjelokket. Betegnelsen består vanligvis av klassen av:

  • Modellen
  • En betegnelse knyttet til motoren med/uten tvungen induksjon
  • Firehjulstrekksystemet
  • AMG- eller Maybach-betegnelse for de høyere trimversjonene.

For eksempel betyr et E63 AMG S 4-MATIC-merke at den aktuelle modellen er den kraftigste AMG-modellen i E-klassen med firehjulsdrift. Hvis merkebetegnelsen leser E53 AMG, betyr det at den aktuelle modellen er inngangsnivåytelsen AMG E-klasse.

For fem år siden endret Mercedes modellbetegnelsen. Før hvis skiltet leste E300, ville det bety at bilen ble drevet av en 3,0-liters motor. I dag betyr det vanligvis at hvis tallet er større, drives det av en sterkere motor enn en bil med et lite antall på bagasjelokket.

  Hva er de beste dekkene for Mercedes ML350?

VIN: Identifikasjonsnummer for kjøretøy

I 1981 standardiserte National Highway Traffic Safety Administration i USA VIN (Vehicle identification Number) som en måte å gi en unik måte å bestemme hver ny bil som produseres eller importeres.

Før dette brukte biler et motornummer. Dette ble et problem, da mange biler erstattet motorene sine midt i livet på grunn av pålitelighet eller andre årsaker.

En VIN er noe av en bilversjon av fingeravtrykket fordi hver modell som noen gang er produsert har en unik kode. En VIN består av 17 tegn (sifre og store bokstaver): Hvis den er mindre enn 17, betyr det at bilen ble produsert før 1981.

Hva VIN-nummeret betyr

  • Den første karakteren forteller deg hvor kjøretøyet ble laget.
  • Den andre  og 3rd de forteller deg hvem som bygde bilen (hvilken produsent).
  • De neste 4 tegnene identifiserer hvilken modell det er, ved å fortelle deg motoren, størrelsen og typen modell.
  • Detni.  tegnet er en sikkerhetskode for validering av VIN fra fabrikken.
  • Det tiende  tegnet forteller deg modellåret.
  • De siste 6 tegnene er serienummeret til kjøretøyet, som har indikasjonen på hvilket anlegg som produserte bilen.

I de fleste Mercedes-modeller ligger VIN på frontruten, og det er definitivt den mest pålitelige måten å bestemme hvilken modell du har.

Vindusklistremerke, serviceark og detaljer om infotainmentsystemets bil

For hver ny bil som selges, er det et tilsvarende vindusklistremerke som forteller deg alt du trenger å vite om modellen, utstyret, kostnadene og drivstoffeffektivitetsvurderingene. De fleste eiere lagrer vindusetiketten, da det gjør det mye enklere for en 2.-håndkjøper å vite alt om bilen og den opprinnelige forhandleren.

  Hva er den beste Mercedesen for en familie?

Videre kan du også sjekke vedlikeholdsservicearkene dine, da de fleste modeller betjenes av autoriserte forhandlere. Disse arkene inneholder også vanligvis all informasjon om modellen og kjøretøyets historie.

En annen måte å bestemme hvilken modell det er ved å sjekke bilens informasjon i infotainmentsystemet ditt. Dette er en bilindustriversjon av systemegenskaper på en datamaskin, og den skal inneholde all informasjonen du noen gang trenger om den aktuelle bilen.

Mer om VIN-numre

Hvilken måte å bestemme Mercedes-modellbetegnelsen er den mest pålitelige?

Den mest pålitelige måten å identifisere kjøretøyet ditt er definitivt gjennom VIN, da dette nummeret er det viktigste identifikasjonsnummeret knyttet til en bil. En VIN kan ikke dekkes eller slettes på noen måte, da det er pålagt av regjeringen for hver bil at en VIN er lett lesbar når som helst i bilens liv.

Bagasjeromsmerket er vanligvis like pålitelig som VIN, men noen ganger merker folk kjøretøyene sine som det gir et renere utseende. Videre liker noen mennesker å sette betegnelser som AMG på en ikke-AMG-modell med den hensikt å lure noen til å tro at de faktisk eier en AMG når de ikke gjør det.

Er det andre steder hvor jeg kan søke etter en Mercedes VIN?

VIN-nummeret finnes på mange forskjellige deler av kjøretøyet. Noen av dem inkluderer: førerens dørstopp eller noen ganger på passasjersiden, under frontruten på førersiden, nær kjøretøyets brannmur, eller til og med på rattkolonnen. En VIN finner du også under panseret noen få steder.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

I tillegg finner du VIN på mange av dokumentene knyttet til en bestemt bil. Dokumenter som registreringstittel, biltittel og vedlikeholdshistorikk for kjøretøy fra forhandleren inneholder vanligvis også VIN.

Hva betyr det hvis jeg ikke finner VIN eller de ikke samsvarer?

Hvis du ikke klarer å finne VIN på alle de nevnte stedene, og du sjekket alle dokumentene, eller noen av dem er forskjellige fra de andre, bør du sjekke DMV (Department of Motor Vehicles) for ytterligere informasjon, da de er i stand til å bestemme VIN for en bestemt bil.

Resonnementet bak dette problemet er vanligvis en geistlig uoverensstemmelse og kan løses ganske enkelt. Men i noen tilfeller kan det faktisk bety at bilen blir stjålet. Selv om dette er en vag mulighet, bør du alltid sørge for at alle VIP-ene samsvarer på hvert dokument og alle steder på bilen når du kjøper brukt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter