Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Volvoer er ikke bare trygge og pålitelige biler, men de er også luksuriøse. Men som alle luksuriøse biler avskriver Volvos også så fort. Men hvorfor mister Volvos verdien så fort?

Hovedårsaken til at Volvos avskrives så raskt er på grunn av de høye vedlikeholdskostnadene. Å opprettholde en Volvo er ganske dyrt som enhver luksusbil. Så etter 3 års eierskap eller etter hvert som garantien går, blir Volvo kostbar å reparere og vedlikeholde. 

I tillegg svekker Volvos seg også så raskt på grunn av det høye leienummeret. I likhet med tyske luksusbiler leies det også ut mange nye Volvoer. Dessuten, siden Volvos er luksusbiler, er de fleste av kjøperne deres velstående og foretrekker ikke å kjøpe brukte biler. Derfor oversvømmer mange brukte biler markedsføringen, noe som gjør at prisen faller veldig fort. 

Her er noen av grunnene til at Volvos avskriver så fort:

Høye eierkostnader

Volvoer er blant de mest pålitelige bilene på markedet. Så de bryter ikke lett ned; dermed, drive kostnadene ved eierskap ned. Likevel, når garantiperioden er over, øker kostnadene ved å eie en Volvo ettersom reservedelene deres er ganske dyre å skaffe seg. 

Volvos kommer vanligvis med en 4-års eller 50,000 miles garanti, avhengig av hva som kommer først. Dessuten, etter hvert som Volvo blir eldre, øker også kostnadene ved reparasjon og vedlikehold. De fleste Volvoer begynner å utvikle alvorlige problemer etter 75 000 miles. Derfor reduseres Volvos verdi drastisk etter å ha truffet 100 000 kilometer. 

Mindre antall kjøpere 

I motsetning til vanlige biler, er Volvo en luksusbil med spesifikke kjøpere i tankene. De fleste av Volvo-kjøperne er velstående mennesker som vanligvis foretrekker å kjøpe nye biler og ikke gamle biler. Derfor har det brukte Volvo-bilmarkedet mindre kjøpere, noe som reduserer kostnadene. 

  Hvilken Volvo SUV er den største?

I tillegg, siden brukte Volvo-biler oversvømmer bruktbilmarkedet, driver dette kostnadene for bilene ned. Dette er en av tingene som gjør at denne bilen avskrives så fort. Likevel er det vanlig at brukte luksusbiler oversvømmer markedet, da antall brukte bilkjøpere vanligvis er få. 

Mange biler leies ut 

I likhet med Mercedes-Benz og BMW lar Volvo også sine kunder enten leie ut eller kjøpe bilene sine. Derfor, etter at leieperioden er over, oversvømmer mange Volvoer markedet, noe som gjør at prisene faller drastisk. Og siden de blir med i det allerede oversvømte brukte Volvo-bilmarkedet, faller prisene på biler. 

Volvo leverer normalt kortsiktige og langsiktige leieavtaler. Kortsiktige leieavtaler varer i 24 måneder, mens langsiktige leieavtaler varer i 48 måneder. Så folk som ønsker å kjøre nye modeller etter noen få år kan velge Volvo-leietjenester. For eksempel leies Volvo S60 til en kostnad på $ 339 per måned. 

FAQ

Har Volvos sin verdi?

Ingen Volvoer holder ikke verdien godt. Men når du sammenligner Volvo med andre luksusbiler som BMW og Audi, vil du oppdage at Volvo er litt bedre. Likevel er bilmodellen og året også viktig når det gjelder Volvo-modeller som holder verdien. 

For eksempel har Mercedes-Benz E-klasse sin verdi bedre enn XC90, mens XC90 holder verdien bedre enn Mercedes-Benz C-klasse. Volvo XC90 har en avskrivningsrate på 54 % etter 5 år, mens Mercedes C-klassen har en avskrivningsrate på 60 % i samme periode. 

  Hva er tryggere, Tesla eller Volvo?

Hvilken Volvo-modell avskriver mest?

Dessverre kan ikke alle Volvo-modeller holde verdien godt oppe. Derfor, før du bryter banken for å få en Volvo, sørg for å vite avskrivningsverdien. En av Volvo-modellene med lavest avskrivningsverdi er Volvo XC60. Denne bilen avskriver raskt med en avskrivningsrate på mer enn 57% i de første 5 årene av eierskapet. 

Når den er ny, vil Volvo XC60 koste rundt $ 51,550. Men etter 5 år kan denne bilen slippe prisen veldig raskt og selge for rundt $ 22,800 XNUMX dollar. Men når du sammenligner avskrivningsverdien til denne bilen med andre luksusbiler fra BMW og Mercedes, vil du oppdage at den holder verdien bedre. 

Hvilken Volvo-modell har sin verdi bedre?

Nå som du vet hvilken Volvo-modell som avskriver raskest, er det også en god ting å vite hvilken Volvo som ikke har den beste verdien. Volvo V70 har sin verdi best. Det følges tett av Volvo XC70 OG V50. Volvo V70 er en stasjonsvogn. 

Til tross for at den er avviklet, er Volvo V70 fortsatt blant Volvo-modellene som har sin verdi. For øyeblikket har den en basispris på rundt $ 38,800 XNUMX. Tvert imot, en brukt Volvo V70 går for omtrent $ 15,500. Blant de nyeste modellene har Volvo XC90 sin verdi bedre. Det følges tett av Volvo XC40. 

Hvilke biler mister sin verdi raskest? 

Luksusbiler mister sin verdi raskest. Dette skyldes hovedsakelig høye kostnader for reparasjoner og vedlikehold. I tillegg er mange luksusbiler leid, noe som betyr at de vil oversvømme markedet etter noen år. Som et resultat faller verdien raskest enn de fleste vanlige biler.

  Hva er vanlige problemer med Volvo?

Noen av luksusbilene som mister verdien raskest inkluderer BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche og til og med Volvo. Så hvis du har tenkt å kjøpe en luksusbil og selge den etter noen års eierskap, bør du vurdere hvor mye den vil hente i videresalgsmarkedet. 

Er Volvoer dyre å vedlikeholde?

Ja, Volvoer er dyre å vedlikeholde. Som alle luksusbiler er det kostbart å vedlikeholde en Volvo, da reservedelene deres er kostbare og de trenger spesialisert håndtering. På toppen av det bryter Volvos ned mye enklere enn de fleste vanlige biler, noe som betyr at du vil besøke garasjen ofte. 

Konklusjon 

Alt i alt avskriver Volvos så raskt fordi de er luksusbiler, har høye vedlikeholds- og reparasjonskostnader, lav etterspørsel etter brukte biler og høye leieavtaler. Så før du investerer i noen Volvo, bør du vite at den vil miste verdien veldig raskt med mindre du vil beholde den på lang sikt.

Til tross for den høye avskrivningsraten er Volvos utmerkede biler som ikke bare tilbyr komfort, luksus og høyteknologisk ingeniørkunst, men også sikkerhet. Derfor får du mer enn hva de fleste vanlige biler tilbyr. Dessuten kan du vurdere å få en Volvo-modell med lav avskrivningsrate, for eksempel Volvo XC90. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter