Hvorfor bør du ikke kjøpe en kabriolet?

I teorien er kabrioleter kjempebra, i praksis, ikke så mye. Selv om det kan virke som om en kabriolet alltid er et bedre alternativ enn en ikke-konvertibel som den lar deg kjøre med taket opp eller ned, er populariteten til kabrioleter så lav som den noen gang var.

Og hvorfor det? Det er fordi folk ikke bryr seg om kabrioleter. De fleste bruker bilene sine som transportenheter, og de er ikke plaget av hestekrefter, dreiemoment, håndtering av kabrioleter, sportsbiler … De vil bare ha en bil som fungerer og ikke bryter sammen.

Og en kabriolet bruker hundrevis om ikke thosousands  flere tilleggsdeler som i teorien kan bryte ned. Og hvis du ikke er en konvertibel entusiast, vil du sannsynligvis aldri engang vurdere dem, spesielt fordi de også koster mer penger.

Det er mange grunner til at du bør eller ikke bør kjøpe en kabriolet, og hvis du pleier å være enig med disse, er det mer eller mindre sannsynlig at du en dag eier en.

Hvorfor du ikke bør

Kostnad

Kabrioleter rett opp koster mer penger å kjøpe, å eie, å vedlikeholde og selge etterpå. Noen modeller krever til og med at du betaler en heftig premie for en kabriolet, så mye at den i utgangspunktet handler en velutstyrt kupé / sedan for bare bein uten ekstra utstyr kabriolet.

  Hva er den tregeste bilen i verden

Hvis du vil selge bilen, er markedet for en kabriolet marginal sammenlignet med et sedan / coupe-marked. Sjansen er stor for at en person som er interessert i en kupé kan vurdere en sedan og omvendt. Men en person som er interessert i en sedan eller en kupé, vil nesten aldri vurdere en kabriolet.

Utforming

Det er to mest dominerende typer kabrioleter, en hardtop kabriolet og en myk topp kabriolet. Og etter hvert som tiden går, utvikles flere og flere myke topper og mindre og mindre hardtops utvikles. Selv om estetikk faktisk er  ekstremt subjektiv, har kabrioleter en tendens til å se litt av.

Og det er spesielt tilfelle med myke topp kabrioleter, da de tilbyr noe ødelagte linjer, og de er designet for å se bra ut uten taket, ikke med taket på plass. Som nevnt er estetikk subjektiv, men et stofftak kommer aldri til å se så attraktivt ut som et uavbrutt  panel av metall.

Praktiske

En annen stor grunn til å hoppe over en kabriolet er praktisk ettersom kabrioleter ofrer masse plass til ovenfra og  ned-kjøring. La oss si at du drar på ferie, og du vil legge ned taket, de fleste kabrioleter lagrer taket i lasteområdet, noe som betyr at lasterommet er alvorlig kompromittert.

Og det gir ingen mening å dra på ferie med halvparten av lasteområdet. Videre er taklinjen til en kabriolet betydelig lavere sammenlignet med en sedan / kupé som tar opp mye plass til de bakre passasjerene også.

  Hvordan slår du en bilselger?

Vær

Formålet med en kabriolet er å nyte elementene. Hvis du bor i solfylte California, gir en kabriolet mye mer mening enn det gjør i Storbritannia for eksempel. Hvis området du planlegger å kjøre kabrioleten din ikke er solrik og varm og koselig, gir det ingen mening å kjøpe en.

Kabrioleter har en tendens til å være så mye som $ 5-10k dyrere. Og hvis du lever i et klima som bare lar deg sette taket ned tjue  ganger i året, ender opplevelsen bokstavelig talt opp med å koste $ 500  per stasjon.

Hvorfor du bør

Frihet

Det er et snev av romantisk poetikk i frihet man opplever å kjøre en kabriolet på sen vår / sommerkvelder. Lydene og lukten av naturen er uvurderlige (hvis du ikke har noen allergier) og vinden i håret ditt får deg til å føle deg levende og i øyeblikket.

Å sette et vindu ned, eller vikle ned takluken er bare en påminnelse om hva det kunne føles hvis du kjøpte en kabriolet. Noen vil til og med hevde at det er verdt det å tåle alle kompromissene et konvertible tilbud, av denne grunn alene.

Synlighet

Selv om det generelle praktiske er alvorlig kompromittert, er ikke synligheten det. Når du tar taket ned, er det ingen blinde flekker lenger. Alt dette betyr at du er i stand til å se mer som gjør det mye mindre stressende for bykjøring.

  Har bilen min et tidsbelte eller kjetting?

Du hører og føler også mye mer, da det helt fjerner isolasjonen et ikke-konvertible tilbud. Det er mye lettere å parkere bilen, å manøvrere den gjennom trange steder og gå gjennom en drive-through har aldri vært enklere.

Allsidighet

Hvis du eier en sedan eller en kupé, eier du en sedan eller en kupé. Hvis du eier en konvertibel sedan, eier du en sedan og en kabriolet. Med bare et trykk på en knapp kan du føle to forskjellige typer biler.

Folk er så fokusert på ovenfra og ned kjøring at de ikke klarer å gjenkjenne det faktum at kabrioleter tilbyr nesten samme nivåer av komfort og isolasjon med taket opp. Etter flere tiår med fremgang tilbyr noen merker som Rolls Royce eller Bentley en like isolert hytte i både sedans og kabrioleter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter