Hvorfor er brukte Volvoer så billige?

Å kjøpe en luksuriøs bruktbil som en brukt Volvo kan være en god idé enn å kjøpe en ny vanlig bil. Dette er fordi de kommer med mer avanserte og sikkerhetsfunksjoner enn konvensjonelle biler. Men hvorfor brukes Volvos så billig? 

Brukte Volvoer er billige fordi de er dyre å reparere og vedlikeholde. For det andre er det ganske vanskelig å finne Volvo reservedeler til brukte eldre biler. I tillegg er Volvos utstyrt med mange avanserte funksjoner som kan gå galt. Til slutt forverres Volvos raskere ettersom de ikke kommer med materialer av høyeste kvalitet.

Dette bør imidlertid forventes ettersom Volvos er luksusbiler. De fleste luksusbiler holder ikke verdien sin, da de blir dyre etter hvert som de blir eldre. Derfor, hvis du ønsker å kjøpe en brukt Volvo, vet at du vil få en billigere avtale,  men kostnaden for vedlikehold vil være litt høyere enn for en ny Volvo.

Her er noen av grunnene til at brukte Volvoer er billige:

Kostbare reparasjoner og vedlikehold

I likhet med mange luksusbiler har Volvos også kostbart vedlikehold og reparasjoner. Dessuten går kostnadene for reparasjon og vedlikehold til og med opp etter hvert som bilen eldes. Så hvis du kjøper en eldre bil, betyr dette at du bør forvente flere og dyrere reparasjoner enn da bilen var ny.

I gjennomsnitt koster en Volvo rundt $ 1,500 å reparere årlig. Men hvis bilen er 3+ år, kan du forvente å bruke enda mer. For eksempel kan det hende du må håndtere overføringsproblemer, motorfeil og mye mer. Slike reparasjoner er kostbare, og det er derfor de mest brukte Volvos-bilene med minst 100.000 miles er billige.

  Hvilken modell erstattet Volvo XC70?

Vanskeligheter med å finne reservedeler

En annen grunn til at Volvos er billige er at det er ganske utfordrende å finne Volvo reservedeler. Dette er fordi Volvos servicesentre er sparsomt spredt over hele kloden, noe som gjør bestilling av Volvo-deler fra utlandet til å være ganske dyre og tungvint å få.

Derfor, hvis du har en eldre Volvo bruktbil, kan det til og med være mer utfordrende å finne reservedelen. Og selv om det er noen ettermarkedsdeler, er disse ikke så holdbare som de originale delene som tilbys av Volvo. Med mindre du vil bytte ut deler etter en kort stund, bør du vurdere å få ettermarkedsdeler.

De går galt lett

Hvis du har eid en luksusbil før, vet du hvor lett det kan gå galt. Volvo er ikke et unntak, da det også kommer med mange avanserte og teknologiske funksjoner. Som et resultat kan en liten ulykke få bilen til å utvikle problemer.

Derfor varer de fleste luksusbileiere ikke lenge med bilene sine. De fleste av dem selger bilene sine etter 3 til 5 års eierskap. Så når garantien går tom, trenger de ikke å bekymre seg for de høye kostnadene ved reparasjon og vedlikehold.

Med dette i tankene selger luksusbileiere villig bilene sine til nesten halvparten av prisen, noe som gjør dem billigere. Derfor er Volvoer og andre luksusbiler så billige sammenlignet med nye modeller.

Bilen forverres raskere

Noe av det bekymringsfulle med å eie en eldre Volvo-modell er at den forverres raskere. Sammenlignet med Mercedes-Benz, Audi eller BMW, forverres Volvo-interiøret raskere, noe som gjør dem litt billigere enn andre luksusbiler.

  Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Så hvis du har tenkt å kjøpe en brukt Volvo-modell, må du sørge for å inspisere interiøret, da du ikke vil lande en bil med seter eller en konsoll i dårlig stand. Men hvis det opprettholdes riktig, vil de fleste Volvoer fortsatt ha fint interiør selv etter å ha satt opp over 100 000 kilometer.

FAQ

Er en brukt Volvo en god bil?

Selvsagt, ja. En brukt Volvo er en god bil så lenge du kjøper fra riktig person. På toppen av det bør du vurdere bilmodellen og året du kjøper, da noen modeller ikke er pålitelige. Imidlertid, hvis du kjøper en Volvo som er 3 år eller mer, bør du forvente at den har gjennomsnittlig pålitelighet.

Er en brukt Volvo rimeligere å vedlikeholde enn en BMW og Audi?

Ja, en brukt Volvo er mye billigere å vedlikeholde enn en BMW og Audi. BMW er blant de dyreste luksusbilmerkene å vedlikeholde. Audi følger tett, mens Volvo er blant de mest pålitelige luksusbilene. Dette inkluderer om ny eller brukt. Så du bør bruke mindre penger på å vedlikeholde din Volvo enn å opprettholde en brukt Audi eller BMW.

Når utvikler Volvos alvorlige problemer?

Hvis du har tenkt å kjøpe en brukt Volvo-bil, bør du sjekke milene før du bruker dine hardt opptjente penger. De fleste Volvo begynner å utvikle problemer etter å ha klokket 75 000 miles. Likevel utvikler Volvos alvorlige problemer etter å ha nådd 100.000 miles. Så du bør være forsiktig med å kjøpe en Volvo som har klokket over 100.000 miles.

Dette betyr imidlertid ikke at en brukt Volvo med over 100.000 miles ikke vil vare. Tvert imot har de fleste Volvoer en levetid på minst 200 000 miles eller 20 år. Det vi mener er at kostnadene for reparasjoner og vedlikehold vil gå høyere opp når Volvoen treffer over 100 000 kilometer. Så du bør være forberedt.

  Best brukte biler for høye sjåfører

Er Volvoer dyre å fikse?

Ja, Volvoer er dyre å fikse. Dette er fordi Volvos er luksusbiler og kommer med ekstra deler som trenger ekstra forsiktighet og vedlikehold. Så hvis bilen bryter sammen, vil kostnaden for reparasjon og vedlikehold også være høyere enn konvensjonelle biler.

Hvilken brukt Volvo-modell bør jeg ikke kjøpe?

Hvis du vil unngå å besøke garasjen ofte og bruke mye på reparasjon og vedlikehold, hold deg borte fra en brukt Volvo XC60. Denne crossover SUV har flere problemer som du må håndtere. Den gjelder imidlertid ikke for alle XC60-modeller, men bare 2015- og 2019- til 2020-modeller.

Derfor, hvis du får en Volvo XC60-modell laget i 2014, 2016 eller 2018, bør det være greit eller med færre problemer enn de ovennevnte modellårene.

Sammendrag

Hvis du har lurt på hvorfor brukte Volvoer er billige, nå vet du. Som alle andre luksusbiler er brukte Volvoer billige på grunn av de høye reparasjons- og vedlikeholdskostnadene, vanskeligheter med å finne reparasjonsdeler, de går galt enkelt, og bilene deres forverres raskere. Så før du kjøper en brukt Volvo-bil, bør du vurdere de ovennevnte faktorene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter