Hvorfor er Mercedes så tung?

Mercedes biler er tunge på grunn av mange forskjellige grunner. Mercedes tilbyr luksusbiler som er ment å gi sjåfører topp luksus, så å holde bilene lette er ikke topp prioritet for den tyske bilprodusenten.

Mercedes-biler må leve opp til sin luksuriøse bilbetegnelse, så de har mange forskjellige deler som alle jobber sammen for å tilby en synkronisert sofistikert kjøreopplevelse.

Stabilitet

Mercedes’ kjøreegenskaper er et direkte resultat av utallige testøkter for å sikre at hver enkelt del fungerer sammen med resten. For å sikre at en del fungerer på best mulig måte, er det ofte nødvendig å legge til flere deler for å gjøre opplevelsen Benz verdig.

Alt dette øker ikke bare vekten av kjøretøyet, men også stabiliteten. En tyngre bil tilbys vanligvis med bredere spordekk, noe som igjen øker grepet en bil har. 

Moderne firehjulstrekksystemer, som 4MATIC som tilbys i Mercedes-modeller, er betydelig tyngre enn et tohjulstrekksystem. Videre gjør et 4WD-system bilen mye mer stabil, spesielt under mindre enn ideelle forhold, for eksempel snø eller is.

Moderne Mercedes-biler har en tendens til å markere fordelene med mer vekt, og omhyggelig konstruere ut alle ulempene som vanligvis følger med å ha en tyngre bil. For eksempel er fjæringssystemet til en moderne Mercedes-bil støttet av et komplekst anti-roll-system kjent som Active Body Control.

Normalt, når en bil endrer retning, spesielt ved høyere hastigheter, overføres bilens vekt fra side til side. Dette resulterer i at bilen lener seg mot retningen den styrer inn i, noe som kan påvirke stabiliteten.

Det er her Mercedes Active Body Control trer inn. Systemet bruker engineering wizardry gjennom komplekse anti-roll barer som presser mot kraften av vektoverføring opplevd ved høyere hastighet retning endringer. Dermed gjør bilens fjæring mye stivere for å sikre at bilen holder seg så jevn som mulig.

  Hvilke Mercedes-modeller har omgivelsesbelysning

På den annen side, mens bilen kjører i en rett linje, er disse rullestengene frakoblet, noe som gjør bilens fjæring mye mykere. Dette øker bilens komfort og stabilitet over ujevnt underlag.

Å legge til disse avanserte systemene øker selvfølgelig vekten på Mercedes’s biler.

Sikkerhet og pålitelighet

Når det gjelder markedsføringskrav, har Mercedes en tendens til å levere. Spesielt når det gjelder sikkerhet, lever Mercedes kontinuerlig opp til de beste IIHS-vurderingene.

Men for at en bilprodusent skal kunne oppnå så høye sikkerhetsstandarder, må strenge regler følges, og vekt er ikke en topp prioritet sammenlignet med sikkerheten til beboerne.

En tyngre, kraftigere bil har en tendens til å gi bedre beskyttelse i en krasjsituasjon sammenlignet med en lettere bil. De fleste Mercedes-biler er ganske store så langt dimensjonene vurderes, og det er mye mer bilstruktur som skal ødelegges før de skadelige effektene når beboerne.

Et annet eksempel på smart engineering knyttet til vekten av bilen er måten de tyngre bilkomponentene er pakket på. Moderne Mercedes-biler, spesielt sportsbiler, har en tendens til å fordele vekten jevnt ved siden av chassiset, noe som gjør bilen mye tryggere og gir den bedre håndtering.

Og de plasserer hovedsakelig de tunge komponentene lavt nede i bilkabinettet, da det senker tyngdepunktet og bidrar til å gjøre bilen mer kvikk og i stand til å endre retninger lettere. Dette resulterer også i økt sikkerhet og ytelse.

Når det gjelder pålitelighet, har Mercedes en tendens til å overengineere mange forskjellige strukturelle deler av kroppen som rammen. Ved å bruke flere lag med metallmaterialer styrkes bilens ramme for å øke sikkerheten. Det gjør også disse delene mye mer pålitelige, men legger mer vekt som en konsekvens.

Teknologi og komfort

Ettersom Mercedes fortsetter å tilby nyere modeller, tilbyr de også mange nyere funksjoner og teknologier. En nyere modell kommer vanligvis med »mer av alt» som resulterer i høyere vekt sammenlignet med siste generasjons modell.

  Har alle Mercedes Takluker?

Mercedes øker også størrelsen på bilen hele tiden for å passe til alle sikkerhets-, infotainment- og komfortteknologier. Også en nyere modell tilbyr vanligvis mye mer plass inne i hytta, noe som igjen forlenger bilen eller gjør emballasjen mer effektiv, som begge legger vekt som et resultat.

Spesifikke SUV-er laget av Mercedes som GLS tilbyr 7 seter. Og for å levere en Mercedes Benz-verdig opplevelse, må alle 7 passasjerer kunne nyte komforten og luksusfunksjonene. Dette øker også vekten betydelig.

Mye av vekten i moderne biler er også ned til store mengder lyddøde materialer, noe som isolerer hytta enormt, noe som gjør kjøreopplevelsen mye mer avslappende.

Spørsmål og svar om bilvekt

Hva er ulempene med et tyngre kjøretøy?

Mens en tyngre bil fungerer til fordel for en mer kompatibel kjøremåte, er Mercedes-biler enorme, og det er ingen vei rundt fysikkens lover. Tyngre biler lider også av ugunstig drivstoffeffektivitet. Hvis en bil bærer mer masse, trenger den en kraftigere motor for at den skal kjøre like uanstrengt som en Mercedes.   

Mercedes har en tendens til å investere store mengder FoU i å gjøre bilene sine morsomme å kjøre, spesielt AMG-modellene. Men en tung bil som kjører i anstendige hastigheter bærer mye kinetisk energi, og det krever betydelig kraft for bilen å komme til et stopp sammenlignet med en lettere bil.

Mens en tyngre bil kan vise seg å være et tryggere alternativ i tilfelle krasj, deler bilen du krasjer i ikke den samme fordelen. For eksempel er bruttovekten til en 2020 GLS 450 en kolossal 7000 + lbs.

Hva er fordelene med en lett bil?

En klassisk oppskrift på en dynamisk overlegen bil er mindre vekt og mer kraft. Mercedes tilbyr et par av dem også. Den siste er den helt nye 2021 AMG GT Black-serien som veier et sted i nabolaget på 1600 kg / 3500 pund, som er på den lettere siden for en funksjonspakket bil med en stor motor i 2020.

  Hvilken Mercedes har de beste og mest komfortable setene?

Fordelene med en lettere bil stopper ikke der. Lettere biler har en tendens til å være mye mer effektive når det gjelder drivstofforbruk. En motor i en lett bil trenger ikke å jobbe så hardt sammenlignet med en tyngre bil. Alt dette resulterer i mer penger i banken, og ikke på gassholdeplassen.

Mange høytytende biler bruker i dag toppmoderne produksjonsteknikker med neste generasjons materialer, for eksempel karbonfiber og magnesium. Disse materialene tilbyr en lettere bil og økte nivåer av stivhet og sikkerhet, men de øker også produksjonskostnadene.

Blir moderne biler tyngre?

Svaret er ja og nei. Hvis du vurderer mer kompakte biler, kan du kanskje se en liten økning i vekt, men ikke noe betydelig. Det samme kan sies om større biler også. Biler har hatt en tendens til å øke i størrelse gjennom årene, men moderne produksjonsteknikker og effektiv materialstyring har en tendens til å holde vekten i sjakk.

Bilproduksjonen blir mer og mer regulert på grunn av de mange forskjellige sikkerhetsbekymringene. Og mange nye systemer har ennå ikke sett dagens lys. Det er ganske imponerende hvordan bilmerker klarer å holde vekten på et lignende nivå i årevis, men samtidig innlemme rikelig med nye teknologi- og sikkerhetsfunksjoner.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter