Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Tesla er en av de best presterende luksusbilene på markedet. Men med den rene kraften som denne bilen leverer, kan du forvente at dekkene slites ut raskere.

Tesla-dekkene slites ut raskere på grunn av bilenes høyere ytelse. Bilene leverer forbløffende kraft med sterkt dreiemoment som legger press på dekkene og gjør at de slites ut raskere. Teslas er også ganske tunge, noe som legger ekstra stress på dekkene.

Hvor raskt Tesla-dekkene forringes, avhenger også av hvilke typer dekk du bruker og Tesla-modellen. I tillegg spiller dine plasserings- og kjørevaner også en stor rolle i rask bruk av dekkene dine. Her er noen av grunnene til at Tesla-dekkene slites ut så fort:

Tung bil

En av hovedårsakene til at Tesla-dekk slites ut raskere er fordi de er mye tyngre enn andre biler. Dette legger stress på dekk, noe som ender opp med å forverres raskere. Derfor slites Tesla Model X- og Model S-dekkene raskere enn andre Tesla-modeller.

Dytte bilen hardere

Teslas er noen av de raskeste bilene på markedet. Takket være den enorme mengden kraft og dreiemoment levert til dekkene av drivsystemet. Med rask akselerasjon og høye svinghastigheter er dekkene kontaktpunktet som tar alt «misbruket», noe som gjør at de forverres raskere.

RWD-system

Siden de fleste Tesla-modeller har et bakhjulsdriftsystem, er det lettere for dekkene å slites av raskere. Legg dette til raskere akselerasjon og regenerativ bremsing, og du har bakdekk som vil slites ut raskere enn forhjulene.

Hva skal jeg gjøre for å redusere dekkslitasje på Teslaen din?

Regelmessig vedlikehold

Bildekk slites ut uansett hvordan du kjører. Du kan imidlertid redusere raskere bruk ved å regelmessig vedlikeholde elbilen din. Påfør teknikker som riktig inflasjon og regelmessig justering for å forhindre ujevn dekkslitasje eller bidra til raskere bruk.

  Er Tesla-biler bra for bilturer?

Vurder å få små hjul

Mindre hjul og mindre dekk ser kanskje ikke så elegante ut som store hjul. Imidlertid er de billigere og vil vare litt lenger enn store hjul. Så de mindre hjulene vil vare lenger og spare deg for noen dollar i det lange løp.

Reduser hastigheten

En av de beste følelsene med å kjøre en EV er hvor jevnt og uanstrengt bilcruise. Som et resultat blir mange Tesla-stasjoner fristet til å sette foten på pedalen og akselerere raskere. Likevel legger dette stress på dekkene dine, og det er derfor du bør ta det sakte.

Hvilke Tesla-modeller slites ut dekk mye raskere?

Tesla Modell X

Bortsett fra å utføre eksepsjonell og levere utmerket hastighet som andre Tesla-modeller, er Tesla Model X også tyngre. Som et resultat har dekkene mye å håndtere som forårsaker raskere slitasje enn andre Tesla-modeller. Så hvis du kjører Model X, kan du forvente å bytte dekk litt raskere enn andre modeller.

Tesla Modell S

Tesla Model S er også en annen tung bil. Selv om den ikke er tyngre enn Tesla Model X, er den tyngre enn alle de andre Tesla-modellene. Tvert imot er det den raskeste Tesla-modellen på markedet. Og med høyere dreiemoment og regenerative bremser, kan du forvente at Tesla Model S-dekkene forverres raskere.

Vanlige spørsmål om Tesla dekk

Hvor lenge varer Tesla-dekkene?

Tesla anbefaler å inspisere dekkene dine etter hver 10.000 til 12.000 miles. Hvis du kjører ofte, bør du bytte dem etter å ha dekket 10.000 miles. Dessuten bør du rotere dekkene etter hver 10000 miles. Vær oppmerksom på at all AWD er hardere på dekk enn RWD- eller 4WD-systemer.

  Beste Tesla for høye drivere

Hvor kan jeg bytte Tesla-dekk?

Det er enkelt, du kan enten ta de skadede dekkene dine for å bli byttet ut på et Tesla-servicesenter eller til en nærliggende tredjeparts dekkbutikk. Kjør aldri med punktert eller skadet dekk, da det er veldig risikabelt. Du kan alltid klikke på veihjelp for øyeblikkelig hjelp.

Hva koster det å bytte ut Tesla-dekk?

Først og fremst er det ingenting som Tesla-dekk. Som alle biler vil dekkprisene variere i henhold til forskjellige faktorer. Dette inkluderer Tesla-modellen din, kjørevane og klima. Noen dekkforhandlere vil anbefale dekk i all slags vær, vinterdekk eller sommerdekk.

Det er viktig å forstå at du vil betale mer for dekk i all slags vær eller tryggere dekk med høy hastighet enn de som ikke er høyt rangert. For eksempel er Michelin Pilot Sport 4S-dekkene litt kostbare enn Michelin Primacy MXM4. Begge disse dekkene er ment for Tesla Model 3.   

Bruker Tesla spesielle dekk?

Nei, det gjør det ikke. Tesla bruker Tesla Michelin-dekk. Tesla-dekkene er imidlertid bygget litt annerledes for å optimalisere ytelse, sikkerhet, holdbarhet og pålitelighet. Dette gjør at de kan tåle ekstreme temperaturer, UV-lys, høy belastning og forskjellige miljøforhold.

For å holde Tesla Michelin-dekkene optimalt i drift, må du sørge for å rotere dem i henhold til den anbefalte dekkrotasjonsplanen. Sørg også for å bytte ut dekkene som anbefalt av produsenten. 

  Trenger Teslas olje?

Må jeg bytte ut alle dekkene hvis ett dekk går ut på en Tesla?

Nei, det trenger du ikke. Tesla anbefaler imidlertid at du bytter alle dekkene når ett hjul er dårlig eller skadet. Dette er viktig ettersom de fleste Teslaer er AWD. Du trenger imidlertid ikke å bytte alle dekk, men du bør bytte begge dekkene på en aksel.

Så hvis det er forhjulet, bytt ut begge forhjulene, og omvendt for bakhjulene. Dette er avgjørende, da det er en forskjell mellom dem som er stresset enda mer når dekkene er av forskjellige diametre. Dessuten, hvis dekkene har forskjellige slitebanedybder, vil det være ujevn hjulomkrets.

Hovedårsaken til at Tesla anbefaler sine kunder å bytte alle dekk er på grunn av all-hjulet-stasjonen system, ABS, og trekkraft kontrollsystemer som bruker hjulsensor data. Utskifting av alle hjul vil sikre at hjulsensordataene som oppnås er riktige og presise.

Konklusjon

Alt-i-alt slites Tesla-dekkene raskere ut på grunn av det kraftige dreiemomentet som leveres, høy ytelse og vekt. Når du kombinerer alle disse tre faktorene, vil du oppdage at de stresser Tesla-dekk, noe som ender opp med å forverres raskere enn andre dekk.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter