Kan du bytte olje i en Mercedes selv?

Mercedes er en av de dyreste bilene å reparere og vedlikeholde. Som et resultat foretrekker noen mennesker å gjøre noe servicevedlikehold av seg selv. Men kan du selv bytte olje i en Mercedes-Benz?

Ja, det kan du. Å bytte olje i en Mercedes er enkelt så lenge du har de riktige verktøyene og produktene. Det er imidlertid også viktig å vite at det å bytte olje selv kan annullere garantien. Likevel er det veldig rimelig, da en enkel Mercedes-oljeskift hos forhandleren kan koste deg minst $ 200. 

Verktøy som trengs for en skikkelig oljeskift i en Mercedes

Hvis du bestemmer deg for å gjøre en Mercedes oljeskift selv, må du bruke samme olje og filter som brukes av Mercedes-Benz forhandlere. Mercedes anbefaler Mobil1 Europeisk Bil 0W-40 full syntetisk olje. Likevel kan du fortsatt bruke et annet merke så lenge det er full syntetisk olje.

Bortsett fra å kjøpe riktig olje, må du vite hvor mye kvarts du trenger for motoren din. For eksempel er Mercedes E320 en 6-sylindret motor, noe som betyr at den trenger 7 kvarts  mobil1 full syntetisk olje. På toppen av å plukke riktig olje, må du også velge et kvalitetsoljefilter.

Mercedes-Benz anbefaler et fleeceoljefilter. Dette filteret er mer holdbart enn andre typer oljefiltre på markedet. Det vil gi deg minst 10.000 miles, noe som er utmerket. På toppen av å ha riktig olje- og oljefilter, trenger du andre verktøy for å hjelpe deg med å åpne hetten og bytte olje.

  Beste Mercedes hardtop kabriolet

Noen av verktøyene du trenger for å få jobben gjort inkluderer en 13 mm skiftenøkkel eller stikkontakt, en 74 mm oljefilternøkkel for Mercedes-Benz for 3/8-tommers skralle, jack står med en fantastisk vurdering og en oljeavløpspanne som holder opptil 8 pluss kvarts.

Prosedyre for å skifte olje i Mercedes selv

Åpne panseret

Det første trinnet er å åpne hetten slik at du får tilgang til oljefilteret. Du må trekke hetteutløsningen inne i bilen for å åpne hetten. Dra i håndtaket på førersiden av bilen til du hører hetteutløsningen.

Du kan nå gå foran og åpne hetten fra utsiden ved å trekke på den trekantformede hettelåsutløsningen.

Løft bilen ned fra bakken

Løft deretter bilen av bakken ved å bruke bilkontakten den følger med. Sørg alltid for at bilen står parkert på et flatt underlag, og legg til et jack-stativ for støtte.

Fjern sprutskjoldet

Bruk en 8 mm skiftenøkkel, fjern sprutskjoldet, som er svart plast under motoren. Den holdes vanligvis på plass med ca. 4 til 6 bolter, avhengig av Benz-modellen.

Tøm all oljen

Når du er ferdig med å fjerne sprutskjoldet, må du kvitte deg med oljeavløpspluggen. For denne prosedyren trenger du en 13 mm skiftenøkkel for å dreie bolten mot klokken. Etter at boltene er løsnet, la oljen renne i ca. 10 minutter.

Fjern en del av motordekselet

Deretter fjerner du den fremerste delen av motordekselet. I tillegg fjerner du plastdekselet ved ganske enkelt å trekke det opp og bort.

Bli kvitt oljefilteret

Ta oljefilterverktøyet og fjern det utslitte oljefilteret. Trekk oljefilteret forsiktig ut og sørg for å skifte gummi-O-ringene. 

  Er Mercedes komfortabel?

Sette opp et nytt oljefilter

Når du er ferdig med å fjerne det utslitte oljefilteret, bytter du det ut med et nytt oljefilter. Du må imidlertid sørge for at bare en av de svarte linjene er synlig og ikke begge deler. Dessuten bør du alltid bytte O-ringer når du bytter oljefilter. Stram filteret med en momentnøkkel.

Montere oljeavløpsplugg

Hvis du har en ny oljeavløpsplugg, må du bytte den ut med den gamle. Dessuten bør du også bruke en momentnøkkel for å stramme dreneringspluggen.

Tilsett ny olje

Fyll ut riktig mengde olje og undersøk oljenivået. La deretter bilen sitte på en jevn overflate i ca. 15 minutter før du undersøker oljenivået på nytt. Ivrig overfylling eller underfylling av oljen. Tilsett olje hvis den er mindre og reduser hvis den er mer.

Tilbakestill servicepåminnelsen på Benz

Returner motordekselet og fjern bilkontakten. Sørg for at oljenivået er innenfor minimums- og maksimumsområdet. Til slutt tilbakestiller du tjenestepåminnelsen. Sjekk dette i bilens brukerhåndbok.

FAQ

Må du gå til en Mercedes-Benz forhandler for å få en oljeskift?

Nei, det trenger du ikke. Du kan besøke en uavhengig mekaniker med de riktige verktøyene eller gjøre en oljeskift selv. Likevel har det noen fordeler å gå til forhandleren, da de utfører ekstra tjenester, og du kan aldri annullere garantien din.

Hvorfor er Mercedes oljeskift så dyrt?

Hovedårsaken til at Mercedes-Benz oljeskift er så dyrt er på grunn av større oljekapasitet. Bortsett fra det, anbefaler Mercedes også bruk av full syntetisk olje, som er en av de dyreste. På toppen av det hele krever Mercedes-forhandlere mye for en oljeskift sammenlignet med andre bilmerker.

  Hva er den beste Mercedesen for pengene?

Hvorfor bør du ikke bytte din egen olje?

Hovedårsaken til at du ikke bør bytte din egen Benz olje er at du kan gjøre en kostbar feil. En enkel feil, for eksempel å ikke stramme bolter godt nok, kan få bilen til å utvikle en lekkasje som kan skade motoren din og føre til kostbare reparasjoner. Dessuten vil det også annullere garantien din.

Konklusjon

Nå som du vet hvilken prosedyre du skal følge for å gjøre en oljeskift i Mercedes-Benz, trenger du ikke å bruke mye penger på forhandleren, med mindre du er bekymret for å annullere garantien. Men hvis du bruker de riktige verktøyene og produktene, samt følger riktig prosedyre, vil ingenting gå galt.

Å bytte olje alene sparer deg for penger og tid som du kunne ha brukt hos Mercedes-forhandleren. Men hvis du ikke er trygg nok til å gjøre oljeskiftet, kan du besøke nærmeste Mercedes-forhandler for en oljeskift.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter