Kan du kjøre Mercedes uten ekstra batteri?

Mercedes-Benz er populær for sin høyteknologiske ingeniørkunst og avanserte teknologi. For eksempel kommer Mercedes-modeller med to batterier; hovedbatteriet og ekstrabatteriet. Men kan du kjøre Mercedes uten hjelpebatteri?

Ja og nei. Ja, du kan kjøre en Mercedes-Benz uten et ekstra batteri, da det har to batterier. Det første batteriet bidrar til å kjøre bilen, mens det andre batteriet driver tilbehør. Det er imidlertid ikke bra å kjøre bil uten hjelpebatteri, da du ikke vet hvordan det vil reagere.

Hvis du starter bilen uten et ekstra batteri, eller hvis batteriet er defekt, vil du se en blinkende innebygd feilmelding om datamaskinfeil, som sier «ekstra batterifeil» eller «stopp kjøretøyskift til P la motoren gå» advarsel. Feilkoden forsvinner bare når du installerer et ekstra batteri eller bytter ut det defekte batteriet.

Hvor er hjelpebatteriet plassert i en Mercedes?

Avhengig av mercedes-merke og -modell, vil du oppdage at hjelpebatteriet er plassert på forskjellige steder. Likevel inkluderer de store områdene under passasjersetet, bagasjerommet, motorrommet ved siden av passasjersiden og bak førersetet.

I E-klasse W211 er tilleggsbatteriet basert i motorrommet på passasjersiden. I SK- og SL-modellene er hjelpebatteriet plassert bak førersetet, mens i ML-, R- og GL-modellene er batteriet plassert under passasjersetet.

Hva er formålet med et ekstra batteri?

Et ekstra batteri utfører flere oppgaver. I noen kjøretøysystemer kan den brukes som en sikkerhetsbackup for å støtte hovedbatteriet når det er nødvendig. Imidlertid leverer de fleste hjelpebatterier spenning for bestemt tilbehør  hele tiden.

Hjelpebatteriet på Mercedes-Benz-modellene brukes til å kjøre litt elektronikk. Så hvis hjelpebatteriet mangler i bilen din, kan du fortsatt kjøre det, men noe tilbehør vil ikke fungere. Dessuten varierer funksjonen til hjelpebatteriet fra en Mercedes-modell til en annen.

  Best brukte Mercedes Hatchback

I noen modeller er hjelpebatteriet ment å betjene girskiftvelgeren når bilen dør. I andre modeller kan dette batteriet kjøre ekstra tilbehør, for eksempel oppvarmede seter, sensorer, stopp/start-funksjoner, radio, COMAND, forskjellige radarer og mye mer. 

Hvilke Mercedes-modeller har et ekstra batteri?

Det er flere Mercedes-Benz-modeller som ikke bare følger med hjelpebatteriet, men de påvirkes også vanligvis av hjelpebatterifeilen. Noen av disse modellene inkluderer:

  • Mercedes-Benz A-klasse (W176, W177, CLA W117, CLS W218, C257)
  • Mercedes-Benz B-klasse (W246, W247)
  • Mercedes-Benz C-klasse (W204, W205, S204, S205, C205)
  • Mercedes-Benz E-klasse (W211, S211, W212, A207, S212, GL X166, C207, ML W166, W213, C238, S213)
  • Mercedes-Benz Sprintere (W906 Vito, W639, W447)
  • Mercedes-Benz GLC-klasse (X253, C253)
  • Mercedes-Benz G-klasse (W463, G500, G55, G63 AMG)

Vær oppmerksom på at alle disse Mercedes-modellene har et ekstra minibatteri som er plassert under reservedekkrommet på hetten, eller dashbordet, avhengig av bilmodellen. Så sjekk disse områdene først før du kan bekrefte om du har et ekstra batteri eller et sekundært batteri.

FAQ

Kan jeg kjøre bilen min med et mislykket hjelpebatteri?

Selvfølgelig kan du kjøre Mercedes selv med et mislykket eller feilet hjelpebatteri. Dette er fordi Mercedes har to batterier og batteriet som brukes til å kjøre kjøretøyet er det viktigste. Så selv om du ikke vil kunne bruke funksjoner som start / stopp, kan du fortsatt kjøre bilen din.

  Mercedes modellnumre forklart

Er det mulig å lade et ekstra batteri?

Ja, det er mulig. Mercedes-Benz hjelpebatteri er et 12V 1.2 Ah batteri. Derfor lader generatoren dette batteriet når motoren går. Likevel, hvis ekstra batterispenningen faller for mye, vil generatoren slutte å lade den, og du vil se et ekstra batterivarslingsskilt på dashbordet.

Selv når advarselsskiltet kommer på, kan du fortsatt lade batteriet hvis det fortsatt er bra. Den eneste utfordringen er at du må ta ut batteriet og lade det med en smartlader og installere det på nytt når det er fullt.

Dessuten, hvis hjelpebatteriet er bra, men ikke kan lade, kan det være et tegn på at hovedbatteriet ikke er fullt ennå. For å lade ekstrabatteriet må hovedbatteriet være fulladet før strømmen leveres til ekstrabatteriet. Således, hvis hovedbatteriet har lavere spenning enn vanlig, vil ekstrabatteriet ikke lade.

Hvor lenge varer Mercedes-ekstrabatteriet?

Et ekstra batteri kan vare lenge hvis det vedlikeholdes riktig. Hvis du tar godt vare på dette batteriet, kan du forvente at det vil være et sted fra 18 måneder til 3 års levetid fra et ekstra 12-volts batteri. Det kan til og med vare lenger, avhengig av hvor ofte du bruker det.

Hva er forskjellen mellom et sekundært og ekstra batteri?

Folk forvirrer vanligvis disse batteriene til å være en ting. Likevel er dette to forskjellige typer batterier. Normalt brukes et sekundært batteri til å drive flere elektroniske gjenstander, mens et ekstra batteri vanligvis brukes som en sikkerhetskopi for å kjøre den elektroniske giren hvis hovedbatteriet dør. 

  Hvilken Mercedes har MBUX?

Så før du antar at Din Mercedes-Benz har et ekstra batteri, sjekk  og bekreft om det har et sekundært eller ekstra batteri. Disse varierer vanligvis fra en Mercedes-modell til en annen. Dessuten vil du ikke installere feil batteri på bilen din.

Hvor mye er et ekstra batteri?

Den gjennomsnittlige kostnaden for et Mercedes hjelpebatteri er mellom $ 200 og $ 300. Og hvis batteriet endres hos en Mercedes-forhandler, vil arbeidskostnadene variere mellom $ 50 og $ 100. Men hvis du vil spare litt penger, kan du kjøpe et nytt hjelpebatteri og erstatte det selv.

Bunnlinjen

Så hvis du fortsatt lurer på om du kan kjøre en Mercedes-Benz uten hjelpebatteri – ja du kan. Det anbefales imidlertid ikke, da det ikke er trygt. Hovedårsaken til at du bør unngå å kjøre en Benz uten et ekstra batteri er at du ikke vet hvordan det vil reagere.

Dessuten kan noen funksjoner som drives av et ekstra batteri være nyttige i jevn drift av bilen din; Dermed kan utilgjengeligheten av disse funksjonene forårsake problemer eller en ubehagelig tur.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter