Kan du ta en Tesla til en mekaniker?

Tesla anbefaler alle sine kunder å få bilene sine vedlikeholdt eller vedlikeholdt direkte fra et Tesla-servicesenter. Men kan jeg ta min Tesla til en generell mekaniker? 

Ja, du kan ta en Tesla til en mekaniker. Du kan imidlertid annullere garantien hvis du tar teslaen din til en ikke-Tesla-butikk for reparasjon eller vedlikehold. Så hvis noe går galt, vil du ikke lenger være dekket under Tesla-garantien, som varer i 4 år for kroppen og 8 år for batteriet.

Den andre utfordringen med å ta teslaen din til en mekaniker er at mekanikeren kanskje ikke har de riktige delene til å reparere bilen din. De fleste Tesla-delene som ikke-Tesla-verksteder eller mekanikere bruker, er fra tidligere Tesla-biler. Dette er fordi Tesla har fullt monopol på deler og det ikke finnes ettermarkedsdeler. 

Dessuten, selv om ikke-Tesla eller generell mekanikk kan reparere en Tesla, er de ikke i stand til å reparere alle problemer på en Tesla. For eksempel kan tredjepartsverksteder håndtere de fleste kroppsreparasjoner, men de kan ikke håndtere intern motor, internt batteri, installere ny firmware, erstatte berøringsskjermen og utføre nøkkelprogrammering.  

Så hvis Teslaen din har et stort problem som ikke er relatert til kroppen, må du ta den til et Tesla-servicesenter. Dette skyldes hovedsakelig at generelle teknikere ikke har de ferdighetene og utstyret som trengs for å håndtere tekniske Tesla-problemer. På toppen av det er de fleste av dem ikke konversante med det elektriske systemet og nettverksdatasystemene. 

Derfor, hvis du gjør feilen ved å ta teslaen din til en generell mekaniker for å reparere det elektriske systemet eller datasystemet, kan du ende opp med å skade bilen din og annullere garantien. Dessuten kan prosessen ende opp med å bli dyrere enn å besøke et Tesla-senter, og det kan også ta lengre tid. 

  Er det ille å alltid overlade Teslaen din?

Hva er noen av fordelene med å ta en Tesla til en mekaniker?

Rask service 

Den første fordelen med å ta en Tesla til et servicesenter er at du ikke trenger å vente i måneder eller et år for å få bilen din jobbet med. Generell mekanikk eller tredjepartsverksteder vil fungere raskt på bilen din sammenlignet med å ta den med til et Tesla-servicesenter. 

Billigere service 

Bortsett fra å bruke mindre tid på å reparere bilen din, er tredjepartsverksteder også billigere sammenlignet med Tesla-servicesentre. For eksempel kan en enkel dekkrotasjon koste deg rundt $ 50 i en uavhengig butikk og omtrent $ 100 på et Tesla-servicesenter. Så du vil ende opp med å spare litt penger. 

Hvorfor skal du få bilen reparert av en Tesla-tekniker i stedet for en generell mekaniker?

Tesla-teknikere er mer dyktige når det gjelder å håndtere Teslas enn ikke-Tesla-teknikere. De er også utstyrt med de riktige verktøyene og utstyret som vil diagnostisere problemene bilen din står overfor. Til slutt risikerer du ikke å annullere garantien, da det er en Tesla-tekniker hvis noe går galt. 

Hva gjør Tesla for å forbedre tjenestene sine når det gjelder reparasjon og vedlikehold?

Tesla øker stadig Teslas servicesentre for å redusere ventetiden og bringe tjenester nærmere kundene sine. Dessuten tilbyr Tesla mange servicealternativer, for eksempel veihjelp, over-the-air oppdateringer, fjerndiagnostikk og SmartAlerts. 

  Hvor mange år vil en Tesla vare?

Først og fremst forbedrer oppdateringer over luften kjøretøyets ytelse og minimerer turer til et Tesla-servicesenter. På den annen side hjelper ekstern diagnostikk deg med å diagnostisere et problem med bilen din eksternt og hva som kreves for reparasjon / vedlikehold. Sist, men ikke minst, vil SmartAlerts ta deg gjennom en enkel løsning eller koble deg til et serviceteam. 

FAQ

Hva skjer hvis du ikke tar teslaen din til et Tesla-servicesenter?

Hvis du bestemmer deg for å reparere Teslaen din fra en uavhengig mekaniker eller et tredjepartsverksted, risikerer du å annullere garantien. Dette betyr at hvis noe går galt, vil ikke Tesla dekke noen skade eller feil som bilen din kan utvikle i fremtiden.  

Er Tesla dyrt å fikse?

Ja, Teslas er dyre å fikse. Dette er normalt da Tesla er en luksusbil som Mercedes, BMW, Porsche og Audi. Dessuten avhenger det også av problemet som bilen din står overfor. Hvis det er vanlig service og vedlikehold, er Tesla ganske billig. Men hvis det er et alvorlig problem, vil det være dyrt å fikse. 

Kan jeg jobbe med Teslaen min? 

Selvsagt, ja. Å jobbe med en Tesla har blitt gjort enkelt av funksjoner som SmartAlerts og brukerhåndboken. Alt du trenger å gjøre er å følge instruksjonene til sistnevnte slik at du ikke roter det til. Du bør også gjøre vedlikeholdet selv hvis det er greit å gjøre det. 

Faktisk kan de fleste grunnleggende Tesla-servicevedlikeholdsprosedyrer gjøres av Tesla-eiere. Alt de trenger å gjøre er å følge instruksjonene til sistnevnte.  

  Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

Har Tesla mange problemer?

Nei, Tesla er blant de mest pålitelige luksusbilene på markedet. Likevel har Tesla noen vanlige problemer som kjøpere bør være klare til å møte. Dessuten er de fleste Tesla-problemer kvalitetsproblemer og ingen pålitelighetsproblemer. Noen av de vanlige Tesla-problemene er ujevne panelhull, malingsfeil og rust. 

Hva skjer hvis Tesla-dekket ditt brister midt i ingenmannsland?

Først av alt, bør du ringe etter veihjelp fra bunnen av Tesla-appen din. Hvis veihjelp ikke er innen rekkevidde, kan det hende du må ringe AAA eller se etter nærmeste mekaniker for å reparere hjulet eller erstatte det hvis du har en reserve med deg. 

Sammendrag 

Hvis du har lurt på om du kan ta en Tesla til en mekaniker, så er svaret «Ja.» Til tross for at Tesla anbefaler sine kunder å betjene, reparere eller vedlikeholde bilene sine på et Tesla-servicesenter i nærheten av deg, kan et tredjepartsverksted eller mekaniker også reparere og vedlikeholde en Tesla. 

Den eneste utfordringen er at tredjepartsverksteder ikke har utstyret eller ferdighetene som Tesla-sentrene har. I tillegg kan ikke mekanikken reparere alt, da Teslas elektriske og datasystem er svært kompliserte å jobbe med. Hvis mekanikeren roter det til, vil du annullere garantien din. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter