Kan Mercedes betjenes hvor som helst?

Dette er et vanlig spørsmål, spesielt for nye Mercedes-kjøpere. De fleste nye Mercedes-Benz-eiere lurer på om de skal ta bilen sin til en autorisert forhandler, et kjedeverksted eller en uavhengig mekaniker.

Mercedes-Benz biler kan betjenes hvor som helst. Mange Mercedes-forhandlere har en tendens til å fraråde nye Mercedes-eiere å betjene bilene sine fra uavhengig mekanikk. Selv om det å håndtere uavhengig mekanikk har sin egen andel av tilbakeslag, kan du fortsatt betjene Mercedesen din hvor som helst.

Men før du betjener Mercedesen din hos en mekaniker du kommer over, bør du vite at du risikerer å bryte Mercedes-garantien. Derfor anbefales det alltid å betjene bilen din hos en autorisert Mercedes-forhandler.

I tillegg har noen uavhengige garasjer eller bilverksteder ikke de nødvendige verktøyene for å gjøre de nødvendige tjenestene. Så før du velger en uavhengig mekaniker, sørg for at de har de spesialiserte verktøyene som trengs, og mekanikeren har ferdighetene til å håndtere din Mercedes-Benz.

Hvorfor velge en sertifisert Mercedes-Benz-forhandler?

Hvis du er en ny Mercedes-Benz eier og ikke vet hvor du skal ta din nye luksusmaskin, er det beste alternativet en Mercedes-forhandler. Du kan også ta benzen din til et kjedeverksted eller en uavhengig mekaniker, men dette er en stor risiko.

Her er grunnen til at du alltid bør velge en sertifisert Mercedes-Benz-forhandler over de to andre alternativene:

 • Spesialiserte fabrikkutdannede og sertifiserte teknikere – siden en Mercedes har komplekse funksjoner og teknologi, er det bare riktig at den håndteres av en mekaniker som er sertifisert til å håndtere en. De forstår Inn og ut av Mercedes.
 • Spesialistverktøy – Mercedes-forhandlere er vanligvis utstyrt med moderne og spesialiserte verktøy. Disse verktøyene er vanskelige å finne i vanlige bilverksteder, da de er ganske dyre.
 • Gratis under garantien – for å holde garantien gyldig, er det noen tjenester som må håndteres av en sertifisert Mercedes-mekaniker. Dessuten garanterer sertifiserte forhandlere også og tar fullt ansvar i tilfelle noe går galt. Dette er ikke det samme med uavhengig mekanikk.
  Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

Hva er de vanlige mytene om Mercedes-Benz-forhandlere?

I et forsøk på å opprettholde Mercedes-Benz-kunder og avskrekke dem fra å besøke uavhengige mekanikere eller verksteder, bruker de fleste Mercedes-forhandlere visse uttalelser for å skremme nye Mercedes-eiere. Noen av de vanlige mytene som brukes er:

 • Uavhengig mekanikk har ikke de riktige diagnosedatamaskinene.
 • Bare forhandlere kan få fabrikkdeler.
 • Forhandlere leverer unike produserte oljer og væsker.
 • Forhandlere forstår nødvendig vedlikehold og reparasjon bedre.
 • Uavhengig mekanikk har ikke samme opplæring.

Alle disse mytene er ikke nødvendigvis sanne, men dette betyr ikke at du bør ignorere dem. Før du bestemmer deg for å besøke en ikke-Mercedes-forhandler, bør du finne ut om den uavhengige butikken eller mekanikeren du besøker har de riktige teknikerne, verktøyene og erfaringene til å håndtere Benz.

Hva kan jeg gjøre for å sikre at Mercedesen min blir vedlikeholdt i henhold til fabrikkspesifikasjoner og av en profesjonell Mercedes-Benz-tekniker?

For de som ønsker å spare litt penger, kan du velge å ta bilen din til et verksted eller en uavhengig mekaniker. Men før det bør du finne ut om mekanikeren vil oppfylle Mercedes-Benz servicekrav. Her er ting du bør se etter:

 • Gjør en liten bakgrunnssjekk av teknikeren som skal håndtere bilen din. Finn ut mer om deres erfaring med å håndtere MB, deres ferdigheter og sertifiseringene de har.
 • Gir verkstedet eller den uavhengige mekanikeren en garanti for arbeidet som utføres?
 • Har mekanikeren eller verkstedet spesialverktøyene som kreves for å betjene Mercedes-Benz?
 • Hva fungerer Mercedes-tjenesten? Merk at Mercedes vanligvis har to typer tjenester (service A og service B) som skal utføres med forskjellige intervaller.
  Hva er Mercedes BlueTec?

Vanlige spørsmål om vedlikehold av en Mercedes

Hvorfor er Mercedes dyr å vedlikeholde?

Mercedes-Benz biler er dyre å vedlikeholde fordi de trenger syntetisk olje, i stedet for konvensjonell olje. I tillegg trenger Mercedes-Benz spesialisert mekanikk og verktøy for å utføre reparasjoner. De spesialiserte verktøyene som brukes er dyre, og de spesialiserte Mercedes-forhandlerne tar også betalt for tjenestene som tilbys.

Er uavhengige Mercedes-mekanikere billigere enn spesialiserte Mercedes-forhandlere?

Ja, det er de. Dette er fordi de fleste forhandlere er sterkt avhengige av servicefasiliteten for å overleve. På toppen av det selger de biler til break-even-priser, og forventer å gjøre det opp på vedlikeholds- og reparasjonskostnadene. På den annen side håndterer uavhengig mekanikk vanligvis forskjellige bil merker og modeller.

Vil service bilen min på en uavhengig mekaniker annullere garantien min?

Nei, ikke automatisk. Imidlertid overholder ikke alle uavhengige mekanikere alle serviceretningslinjene til bilprodusenten. Mekanikeren du velger, bør følge alle Mercedes-serviceintervallene dine, ellers vil de annullere garantien din. På toppen av det må kjøretøyet ditt betjenes ved hjelp av Mercedes-godkjente deler.

Derfor kan du få bilen din betjent av en Mercedes-forhandler eller en uavhengig mekaniker. Likevel vil det å besøke en Mercedes-forhandler tillate deg å være trygg på at du vet at de vil bruke de riktige delene til å vedlikeholde eller reparere kjøretøyet ditt.

Hvorfor er Mercedes oljeskift så dyrt?

Mercedes-Benz oljeskift er vanligvis dyrt fordi det ikke bruker vanlig olje. I stedet krever Mercedes syntetisk olje. Vær oppmerksom på at syntetisk olje er dyrere enn vanlig olje. Mercedes krever imidlertid bare å bytte olje etter 10.000 miles. Dette gjør det billigere siden de fleste vanlige biler trenger en oljeskift etter hver 5000 miles.

  Hva er den beste Mercedes for unge sjåfører?

Hvor mye vil det koste meg å betjene min Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz-tjenester er vanligvis dyre. Tjenestene varierer avhengig av om du utfører service A eller tjeneste B. For Mercedes-basismodeller som C-klasse vil service A koste rundt $ 180, mens service B vil koste rundt $ 250. Jo høyere du går opp Mercedes-klassen, jo dyrere blir tjenestene.

Avsluttende tanker

Hvis du lurer på om du skal betjene Mercedesen din hos en uavhengig mekaniker eller hos en anerkjent forhandler, ikke bekymre deg. Hvis du stoler på en uavhengig mekaniker, kan du ta bilen din dit uten problemer, så lenge de vet hva de gjør. Uavhengig mekanikk er også rimeligere enn vanlige Mercedes-forhandlere.

Men hvis du er en ny Mercedes-eier uten erfaring fra uavhengig mekanikk, bør du holde deg til Mercedes spesialiserte forhandlere. Selv om du betaler mer enn å besøke en uavhengig forhandler, vil du være sikker på tjenestene og delene som tilbys. Videre vil du ikke risikere å bryte garantien din.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter