Kan Mercedes gå gjennom bilvasken?

Vasking av Benz er viktig, da det forhindrer smuss, smuss og luftforurensende stoffer i å sverte bilens maling og finish. Men kan Mercedes gå gjennom bilvasken?

Ja, Mercedes kan gå gjennom bilvasken. Imidlertid kan ikke alle Mercedes-modeller gå gjennom en bilvask. I tillegg bør noen tilpassede Mercedes-modeller med ekstra deler ikke vaskes gjennom bilvasken. Dette er fordi de ekstra delene kan forårsake kaos hvis de ikke faller innenfor de nødvendige målingene av bilvasken. 

En av Mercedes-modellene som ikke skal kjøres i en bilvask er 2020 Mercedes GLS eller tidligere modeller. Bortsett fra det, kan du kjøre hvilken som helst Mercedes til en bilvask. Du må imidlertid velge hvilken type bilvask som skal vaskes for bilen din. De to populære bilvaskene er soft-touch eller touch-free bilvask.

Hvilken bilvask er best for min Mercedes-Benz?

Begge disse bilvaskene er gode og har sine egne fordeler. Den ene bilvasken er bra for å holde bilen i topp stand, og den andre er ideell for folk som ønsker å holde bilen ren. Så før du velger enten en myk eller berøringsfri bilvask, finn ut fordeler og ulemper.

Bilvask med myk berøring

Når du kjører bilen daglig, vil den samle smuss og skitt, noe som kan få den til å se stygg ut. Derfor kan det være lurt å skrubbe bort alt dette smusset og forhindre at salter samler seg og slites av malingen. Hvis det er tilfelle, er en myk bilvask det beste valget.

En bilvask med myk berøring har filtklutruller og vaskemiddel som skaper skum og renser alt det gjenstridige smusset fra siden av kjøretøyet. På toppen av det brukes høytrykksvann for å kvitte seg med løsnet smuss og smuss.

  Er Mercedes A-klasse en kvinnes bil?

Men selv om en myk bilvask blir kvitt smuss og skitt mer effektivt enn en berøringsfri bilvask, kan det være hardt på din Mercedes klare frakk. Dessuten bruker den sterke kjemikalier som kan forkorte levetiden til bilens voks- og malingsforseglingsmidler.

Berøringsfri bilvask

Hvis du er bekymret for ruller som skader malingen eller riper på vinduene dine, er en berøringsfri bilvask et ideelt alternativ. I motsetning til en bilvask med myk berøring, berører ikke denne bilvasken bilen din i det hele tatt. Den bruker en høy pH alkalisk såpe og lav pH-syre for å rengjøre bilen, samt høytrykksvann.

Som en myk bilvask bruker denne bilvasken også sterke kjemikalier som forkorter holdbarheten til voksen og malingsforseglingsmiddelet. I tillegg vil det ikke rengjøre effektivt som en tradisjonell bilvask. Dessuten kan det være rent på den klare frakken din hvis den brukes ofte.

Hvordan kan jeg forhindre at skader skjer i en automatisk bilvask?

  • Hvis du vil forhindre at Mercedesen din blir skadet i en bilvask, her er noen av tingene du bør gjøre:
  • Hvis du har tilbaketrekkende antenner, senk dem ned før du går inn i bilvasken. Dette er fordi de kan rives mens du går gjennom antennen.
  • Inspiser bilen din og sørg for at du ikke la igjen noen gjenstander på takstativene. Slike gjenstander blir lett trukket av eller slått fra bilen, da de vanligvis er høyere enn bilvasken.
  • Pass på at sidespeilene er i god stand og stramt. Hvis de er løse, kan de bli slått av når bilen går gjennom bilvasken.
  • Pass på at vinduene og tetningene er tette for å unngå at vann siver gjennom bilen. Dessuten kan såpe også lekke inn i bilen din hvis vinduene ikke er lukket.
  • Besøk alltid en ordentlig vedlikeholdt bilvask for å unngå å angre senere. Børstene som er i bruk kan være gamle med ledningen som stikker ut, noe som kan ende opp med å skade bilens maling.
  Hvilken er bedre - Infiniti eller Mercedes?

FAQ

Hvilke Mercedes-modeller bør ikke gå gjennom en bilvask og hvorfor?

Ikke alle Mercedes-Benz-modeller skal vaskes i en automatisk bilvask. For eksempel bør Mercedes-Benz GLS-modeller laget før 2020 ikke vaskes i en automatisk bilvask. Dette er på grunn av Smartkey-funksjonen.

Siden denne modellen  kommer med en Smartkey-funksjon, må du la bilen kjøre når du går gjennom en automatisk bilvask. Så hvis du vil slå av bilen i bilvasken, kan du ikke gjøre det på grunn av  Smartkey. Den gode nyheten er at Mercedes GLS-modellene laget etter 2020 ikke har dette problemet. 

Hvordan rengjør jeg Mercedesen min riktig?

Hvis du vil opprettholde glansen og finishen til Mercedesen din, må du sørge for å rengjøre den når den er kul ute og på et skyggefullt sted. På toppen av det, bør du bruke en kjøretøy sjampo på utsiden av Benz. Før du pusser bilen, bruk en Mercedes-Benz malingsrenser for å fjerne eventuelle flekker som er igjen på bilen.

Hvordan aktiverer jeg Mercedes bilvask-modus?

Bilvaskmodus forbereder bilen din til å gå gjennom en bilvask ved å sørge for at programmerte gjenstander er ferdig før bilvasken starter. Det er enkelt å delta i bilvaskmodus. Slik aktiverer du det:

  • Klikk på bilvaskmodusikonet på berøringsskjermen.
  • En sjekkliste over funksjoner vises på skjermen. Dessuten vil sjekklisten fortelle deg hvilke funksjoner som er engasjert  og hvilke som er løsnet.
  • Deretter vil bilvaskmodus løfte bilen din, brette inn speilene, slå av parkeringssensorene, slå av bak- og frontviskerne, og advare deg om å sikre at du har lukket takluken og vinduene.
  Hvilken Mercedes er firehjulstrekk?

Konklusjon

Hvis du lurer på om Mercedes kan gå gjennom en bilvask, ja det kan det. De eneste Mercedes-Benz-modellene som ikke kan gå gjennom en bilvask er Mercedes GLS-modeller produsert fra 2020 som går bakover. Siden disse Mercedes har en  Smartkey-funksjon, er de ikke effektive i en automatisk bilvask.

Bortsett fra Mercedes GLS-modeller laget før 2020, kan alle de andre Mercedes-modellene gå gjennom en bilvask uten problemer. Likevel bør du sørge for å velge riktig type automatisk bilvask for din Mercedes.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter