Kan Tesla Y parallell park

Å kjøre bil kan være stressende, og det er derfor bilprodusenter som Tesla jobber med å lage en fullt selvkjørende bil. For eksempel vil alle fremtidige Tesla Model Y komme med en full selvkjørende modus. Uansett, kan Tesla Y parallellpark? 

HanTesla Y parallell kan parkere. Takket være den fulle selvkjørende modusen som kommer som standard på denne bilen. Denne funksjonen er imidlertid ikke veldig effektiv, da den bare fungerer i selektive parkeringsplasser. Derfor trenger den en viss forbedring før den kan deklarers for å være fullt praktisk i en hvilken som helst parkeringsplass. 

Bortsett fra å være en standard i Tesla Model Y, kan parallellparkfunksjonen også installeres som nedlastbar programvare i Tesla Model S, X og 3. Dessuten er det også viktig å merke seg at parallellparkfunksjonen kanskje ikke parkerer bilen helt til tider, noe som vil kreve at sjåføren fullfører prosessen. 

Så selv om Tesla Y parallellparkering kan parkere bilen din, er denne funksjonen ikke helt uavhengig og bør ikke stole helt på. Men etter hvert som Tesla forbedrer algoritmen, blir den bedre i fremtiden. 

Hvordan aktiverer jeg automatisk park Tesla Model Y? 

Først og fremst vil parkeringsplassen bare fungere i hastigheter som er langsommere enn 15 mph og vil bare fungere når den avgrenses av to andre biler og en fortauskant. Her er trinnene for å komme i gang med parkeringsplassen:

  • Trekk opp ved siden av kjøretøyet foran deg i det valgte parkeringsområdet
  • Stopp kjøretøyet og sett det i revers. På dette stadiet bør du se et «P» -skilt på kjøretøydisplayet som du bør trykke på for å starte autoparkprosedyren. 
  • Kjøretøyet ditt vil begynne å bevege seg inn i rommet. Men hvis kjøretøyet ikke kan gjøre svingen, vil den sop automatisk, rette opp hjulene og bevege seg fremover nok til å reversere inn i rommet direkte.
  Forbedrer Teslas byggekvalitet seg?

I/B: Denne prosedyren kan startes enten på venstre eller høyre side av veien. Så du trenger ikke å bekymre deg for retningen eller siden bilen din vender mot. 

Hvordan fungerer Tesla ‘Autopark’ parallellpark? 

Tesla auto-park funksjoner ved å kombinere et nettverk av ultralyd sensorer, radar, og kameraer rundt kjøretøyet. Disse tre funksjonene hjelper deg med å navigere i et potensielt parkeringsområde valgt av sjåføren. Deretter trenger sjåføren bare å starte parallell autoparkering ved å trykke på det grå «P» -ikonet på skjermen. 

Denne prosessen er den samme som manuell parkering, men forskjellen er at du starter prosessen og lar bilen gjøre resten. Etter å ha trukket opp ved siden av bilen på forhånd av parkeringsplassen, trenger du bare å vente på at bokstaven «P» vises på panelet og trykke på den. 

Før det må du trykke på bremsen og skifte girvelgeren til «Reverser». Du slipper bare bremsen etter at du har startet autoparkeringsfunksjonen. Under prosessen vil bilen bevege seg inn i parkeringsplassen ved å kontrollere kjøretøyets hastighet, styrevinkler og girendringer. 

Likevel må du være på utkikk slik at bilen ikke treffer noen hindring. Deretter vil bilen finne veien inn på parkeringsplassen så trygt og effektivt som mulig. Men hvis prosessen ikke er fullført på vei, må du gå inn og fullføre parkeringen. Det er utfordringen som Tesla autonom parkering står overfor for øyeblikket. 

  Hva er ulempene med en Tesla?

Må jeg være oppmerksom når jeg bruker autopilot?

Ja, selv om autopilot gjør arbeidet til sjåføren enkelt, betyr det ikke at bilen kjører selv. Derfor trenger den en veldig oppmerksom sjåfør. Før du slår på autopilot, må du holde hendene på rattet og alltid opprettholde kontrollen over bilen din. 

Dessuten vil autopiloten gi deg lyd- og visuelle advarsler, for eksempel å be deg om å holde hendene på rattet hvis utilstrekkelig dreiemoment påføres. Hvis du fortsetter å ignorere disse advarslene, blir du automatisk blokkert fra å bruke autopilot under den turen. 

FAQ

Hva er Tesla smart innkalling?

Sart-innkalling er en funksjon som er opprettet for at Teslaen din skal kunne kjøre til deg eller en destinasjon du ønsker, flytte rundt og stoppe for varer etter behov. Ikke desto mindre er denne funksjonen bare ment for private parkeringsplasser og innkjørsler. Dessuten vil du fortsatt være ansvarlig for bilen din, og du må overvåke nøye. 

Kan Tesla kjøre selv uten sjåfør?

Ja, Teslas autopilotfunksjon kan brukes til å kjøre bilen uten fører inne. Dette er fordi denne mekanismen kan akselerere, styre hjulet automatisk og bremse på veier med baner. Denne mekanismen er imidlertid ikke fullt effektiv, og Tesla anbefaler den ikke. Det må finnes en aktiv driver. 

Leveres alle Teslaer med autopilot og selvkjørende systemer?

Nei. Bare Tesla Model Y leveres med autopilot og et fullt selvkjørende system som standard. Resten modeller har autopilot, men et fullt selvkjørende system kan lastes ned som programvare og legges til bilen sin. Så hvis du har en Tesla Model 3, X eller S, kan du legge til et selvkjørende system i bilen din hvis du vil ha det mot en ekstra kostnad. 

  Er Tesla-biler bra for bilturer?

Vær oppmerksom på at all Tesla laget etter 2016 kommer med autopilotmaskinvare. For å bekrefte om bilen din har en autopilotfunksjon, velg kontroller på panelet. Deretter klikker du på programvaren og bekrefter Autopilot-datamaskintypen. Til slutt trykker du på «Tilleggsinformasjon om kjøretøy» for å finne det ut.  

Hva er noen av tilbakeslagene ved å bruke autopilot? 

Til tross for at autopilotfunksjonen er fantastisk, kan den hindres av mange ting og ikke fungere bra. Dårlig sikt, is, snø, gjørme, sterkt lys og hindring kan for eksempel begrense hvordan autopilot fungerer. Andre ting som kan hemme hvordan autopilot fungerer inkluderer svingete veier, skadede støtfangere og forstyrrelser fra annet utstyr. 

Bunnlinjen 

Hvis du har lurt på om Tesla Y parallelt kan parkere, nå vet du det. Selv om Tesla Y-parallellen kan parkere, er den fortsatt ikke effektiv og trenger litt mer arbeid som skal gjøres på den. Dette er fordi det fungerer i selektive parkeringsplasser, noe som er noe utfordrende. Imidlertid er det fortsatt en fin funksjon og trenger bare forbedring. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter