Krever Mercedes mye vedlikehold?

Mercedes-Benz biler gir eksepsjonell komfort, luksus og kraft. Men med alle disse fancy funksjonene, kommer høye startpriser og vedlikeholdskostnader.

Mercedes-biler krever mye vedlikehold for å holde dem i gang. Det er imidlertid ikke mye vedlikehold de første 4 årene eller 50 000 miles av eierskap. Men etter 100.000 miles, må du vedlikeholde bilen regelmessig for å unngå kostbare reparasjoner og erstatninger.

Sammenlignet med andre luksusmerker, er Mercedes-Benz en av de mer vedlikeholdskjøretøyene. Det er ved siden av BMW og Audi, som er litt dyrere å vedlikeholde. Noen av tingene du kanskje må vedlikeholde noen år etter å ha kjøpt en Mercedes-Benz er oljeskift, væskeskift, tennpluggutskifting og filterutskifting.

Å eie en luksusbil som en Mercedes, BMW eller Audi tiltrekker seg en høyere vedlikeholdskostnad enn å eie en vanlig bil, for eksempel en Toyota. Den vanlige servicen er dyr, og du trenger en spesialisert Mercedes-bilforhandler for å utføre service og reparasjoner.

Vanlige service- og vedlikeholdskostnader for Mercedes-Benz

Vedlikehold av Mercedes-Benz regelmessig er svært viktig for at bilen skal fungere problemfritt. Det bidrar også til å redusere kostbare reparasjoner da mekanikeren er i stand til å oppdage feil i tide. Mercedes er godt bygget for lang levetid, men uten riktig pleie og vedlikehold, kan bilen være dyr å vedlikeholde.

Mercedes leveres med to typer planlagt vedlikehold: Service A og Service B. Service A bør gjøres etter hver 10.000 miles. Det inkluderer væskeskift, oljeskift, tennpluggutskifting og filterutskifting.

Service B bør utføres etter hver 20.000 miles, og det inkluderer utskifting av bremsevæske, utskifting av støvfilter og mye mer.

Service B-vedlikehold har alle tjenester som tilbys i Service A vedlikehold og mye mer. Det krever også mer tid og er dyrere. Denne tjenesten bør gjøres etter to år med å kjøre Din Mercedes-Benz bil eller etter hver 20,000 miles.

  Hvilken Mercedes har ekstern parkering

Kostnad for å opprettholde ulike Benz bilmodeller

Selv om Mercedes-Benz-biler krever mye vedlikehold, varierer det fra en bilmodell til en annen. De dyreste Benz bilmodellene er dyrere å vedlikeholde enn sine billigere kolleger. For eksempel er det billigere å utføre en 10,000-mils tjeneste for E-klasse-modellen enn S-Klasse-modellen.

I tillegg har noen Mercedes-Benz bilmodeller flere problemer enn andre og krever mer vedlikehold. For eksempel har de fleste Mercedes-Benz bilmodeller laget etter 1995 hatt konstante problemer med oljelekkasjer i elektronisk overføring. Mens Mercedes-Benz E-klasse modeller bygget mellom 1989 og 1995 hadde støyende stivere.

Før du kjøper noen Mercedes, finn ut kostnadene ved å vedlikeholde den. På toppen av det bør du vite når du skal inspisere visse deler, i tillegg til å overholde den vanlige servicevedlikeholdsplanen. Dette vil bidra til å forhindre at du har kostbare reparasjoner i det lange løp.

Mercedes-garanti

Mercedes bileiere kan ha mange vedlikehold og reparasjoner å håndtere som sin bil aldre, men med garantien er det ganske rimelig. Det tilbys to typer garantier: 4-års/50 000-mils garanti og utvidet begrenset garanti. Hvis du vil ha reduserte reparasjons- og vedlikeholdskostnader, vil det å ha en garanti hjelpe deg mye.

Vedlikeholdstips av Mercedes-Benz-eiere

Hvis du vil at Benz skal vare lenger, er riktig pleie og vedlikehold et must. Det vil hjelpe bilen din til å fungere jevnt, og det vil ikke være behov for kostbare reparasjoner. Heldigvis har de fleste Mercedes-modeller spesifikke problemer som du kan se etter for å sikre bilens levetid. 

  Er det en dårlig idé å kjøpe en brukt Mercedes?

Her er noen av de vanlige vedlikeholdstipsene du bør øve på:

  • Undersøk bremsene etter hver 20.000 miles.
  • Kontroller at batteritilkoblingene er rene og godt tilkoblet. Hvis det er korrosjon, tørk det av.
  • Bytt bilens olje hver 16.000 km. Oljen er svært viktig i motorens ytelse.
  • Pass på at dekkene er riktig oppblåst til enhver tid. Dessuten bør du sjekke justeringen fra tid til annen.
  • Bytt drivrem etter hver 40.000 miles. Drivremmen er viktig da det genererer strøm.

Hvis du følger de fleste av disse vedlikeholdstipsene, vil du unngå kostbare reparasjoner til slutt. Videre, når du ser sjekkmotorlyset komme på, få bilen diagnostisert umiddelbart.

Spørsmål og svar om Mercedes

Er Mercedes-Benz billigere å vedlikeholde enn andre luksusbiler?

Dette kan komme som en overraskelse, men Mercedes er billigere å vedlikeholde enn andre luksusbiler som Audi og BMW. Audi er en av de dyreste luksusbilene å vedlikeholde. Forskjellen i vedlikeholdskostnader mellom Mercedes, BMW og Audi er imidlertid ikke langt unna.

Etter hvor ofte skal jeg betjene min Mercedes?

For å holde Mercedes-Benz-bilen i gang effektivt, smidig og trygt, må du betjene den etter hver 10.000 miles for A Service og 20,000 miles for B-service. En tjeneste består av bremseinspeksjon, væskeinspeksjoner og filtererstatninger. B Tjenesten består av alvorlige problemer. 

Hvor mye bør jeg forvente å betale for mindre Mercedes-reparasjoner?

Det avhenger av hvilken type reparasjon du vil lage og bilmodellen. Så det er ikke noe spesielt svar. Uansett vil mindre reparasjoner bare koste deg noen få dollar og vil ikke ta mange timer å reparere. De inkluderer mindre oljelekkasjer, filterutskifting og utskifting av tennplugg.

  Hvilken Mercedes har en dual-clutch overføring?

Hvor mye bør jeg forvente å betale for store Mercedes-Benz reparasjoner?

Hvis du har store reparasjoner eller erstatninger å gjøre, kan du forvente å betale flere tusen dollar. Men slike reparasjoner er sjeldne de første årene etter å ha eier din Mercedes-Benz bil. De dukker vanligvis opp etter å ha dekket rundt 160 000 miles. Derfor er det viktig å ha en utvidet garanti.

Hvor mye koster en Benz å opprettholde langsiktig?

Hvis du har tenkt å kjøre Mercedes-Benz-bilen din i mer enn 10 år, kan det hende at den totale vedlikeholdskostnaden ikke er så høy som du tror. Forutsatt at du tar godt vare på bilen din og betjener den etter hver 10,000 miles for A Service og 20,000 miles for B Service.

Avsluttende tanker

Mercedes-Benz biler krever kanskje ikke mye vedlikehold i løpet av de første årene av eierskapet, men etter hvert som bilen eldes, vil det være behov for mer vedlikehold. Du må betjene bilen etter hver 10.000 miles for Service A og 20,000 miles for Service B. Merk at kostnadene ved å vedlikeholde forskjellige Mercedes-modeller varierer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter