Lager Porsche en minivan?

Porsche er en av de mest kjente og ikoniske bilprodusentene gjennom tidene. Gjennom historien har Porsche klart å kontinuerlig gå videre til det som nå er kjent som Porsches overlegne ingeniørkunst. Porsche er kjent for sine luksuriøse, sporty kjøretøy, men noen ganger gjennom historien spilte Porsche også med ideen om en Porsche minivan.

Tilbake på 1980-tallet deltok Porsche i det grusomme Paris til Dakar Rally, et rally kjent for forrædersk terreng og utrolig krevende kjøretøy. Som støttekjøretøy utviklet Porsche Porsche B32, en VW minivan med et hjerte av en Porsche 911.

I dag har noen selskaper som det Berlin-baserte TH-Automobile tuning selskapet kommet opp med en VW Multivan drevet av en Porsche 997 Turbo S-motor. Men 523hp 997 Turbo S-motoren var rett og slett ikke nok, så TH-bil la også til et par Porsche GT2 turboladere, og øk kraften til 800hp.

Selv om Porsche aldri offisielt har tilbudt en 100% Porsche minivan, kan det endre seg om et par år som Porsche har avslørt Vision Renndienst, en helelektrisk Porsche luksus minivan for fremtiden.

Porsche B32 Paris fra 1980-tallet til Dakar minivan

Mellom 1983 og 1985 bygde Porsche rundt 15 eksempler på Porsche B32, inkludert prototypene. Porsche trengte en minivan som kunne holde tritt med full-on rally biler, og utstyre VW minivan med en 3.2L flat-seks 911 motor var veien å gå.

Denne motoren presset ut rundt 231hp, noe som gjorde det mulig for B32 å nå en topphastighet på 130 mph, og 0-60 mph-tiden er bare 8 sekunder. I tillegg til drivverket oppgraderte Porsche også B32 med et sett med Fuchs-hjul, større Porsche-bremser og racingfjæring.

  Har Porsche Boxster en hardtop?

Porsche parret flat-seks-motoren med en girkasse fra en 911 SC slik at B32 kunne håndtere strømmen. Innvendig vis tilbød B32 en haug med Porsche-komponenter som rattet, pedalene og girspaken.

B32 er ekstremt sjelden, men interessen for en Porsche minivan var ganske minimal og B32 var dyr å kjøpe og vedlikeholde. I dag, noen tiår senere, tjener B32 definitivt tittelen på en av de beste minivanene du aldri har hørt om.

TH-Bil 997 Turbo S Porsche Minivan

Hvis du vil ha en mer moderne gjengivelse av Porsche B32, kan du gå videre og kontakte det Berlin-baserte TH-bil tuning selskapet og be om TH2.997. Når du ser på TH2.997, vil du bli tilgitt for å tro at det bare er en vanlig VW minivan, men under huden er TH2 så mye mer.

Fra og med motoren drives TH2 av en 997 Porsche Turbo S-motor utstyrt med et sett med Porsche GT2 turboer. Denne 3,6 L flat-seks twin-turbo-motoren sitter over bakakselen, og den pumper ut en svimlende 581hp, i det minste.

Men hvis 581hp av en eller annen grunn ikke er nok for deg, sier TH-Automobile at strømmen kan heves til 800hp. Motoren er paret til en manuell girkasse, og kraften kan sendes til bakhjulene alene, eller alle fire hjulene, avhengig av hva du vil.

Akkurat som B32, er interiøret i denne varebilen også utstyrt med en haug med Porsche 911-deler som instrumentklyngen, rattet, girknappen og noen få interiørknapper. Prismessig koster TH2 rundt $ 160k.

  Porsche mot Jaguar: Pålitelighet

Porsche Renndienst konsept minivan

For noen år siden publiserte Porsche en bok med mange hemmelige Porsche-produkter fra 2005 til 2019. Og en av de mest interessante var den futuristiske Porsche Renndienst EV konseptet luksus minivan.

Denne minivanen for romferge er designet for å tilby sitteplasser for opptil 6 personer, og ideen bak dette konseptet var å vise at Porsche faktisk kan overføre alle Porsche-designene til alt, inkludert en personbil eller varebil.

Porsche Renndienst-konseptet gir et glimt av hvordan en fremtidig Porsche-minivan kan se ut. Porsche sier at Renndienst-konseptet tilbyr et umiskjennelig Porsche DNA og at elektriske minibusser ikke trenger å være kjedelige eller kjedelige.

En av de mest interessante aspektene ved denne minivanen er at den tilbyr en tre-seters første rad med førersetet i midten. Denne setekonfigurasjonen ble først introdusert med den nå legendariske McLaren F1 og etterfølgeren til F1, den fantastiske McLaren Speedtail.

FAQ

Hvorfor lager ikke Porsche en minivan for serieproduksjon?

Seriell produksjon minivans som Honda Odyssey eller VW Sharan, for eksempel, er laget for å tilby folk transport evner langt overlegen sammenlignet med en sedan eller en SUV. Som sådan har disse bilene ikke en tendens til å være spennende eller emosjonelle i noen form eller form.

Men en Porsche er derimot alltid en spennende, ønskelig bil. Å bygge en minivan er en dårlig idé fordi det kan skade merkevarens omdømme og merkevareidentitet alvorlig. Tenk deg at Porsche er assosiert med minibusser og kjører barn til fotballtrening.

Kommer Porsche Renndiest noensinne til å bli bygget?

Sjansene for at Porsche faktisk produserer Renndienst-konseptet er slanke til ingen fordi interessen for en slik bil aldri ville gjøre produksjonen økonomisk gjennomførbar. Det morsomme er at navnet Renndienst betyr Racing service, som er et nikk til den gode gamle Porsche B32.

  Hvilken er bedre, Porsche Boxster eller Cayman?

Når det er sagt, kan Porsche potensielt bruke Renndienst som støttebil en dag, akkurat som når det gjelder Porsche B32. Per nå er det uklart hva fremtiden bringer, og kanskje Porsche vil tilby noe som Renndienst-konseptet til slutt.

Hvorfor skal noen kjøpe en minivan?

Minivans er laget for bare å transportere mange mennesker, vanligvis med en rimelig inngangspris. Minivans er vanligvis ikke luksuriøse eller sporty, men snarere det motsatte av begge deler. For familieformål er minivans trygge, romslige og langvarige, men de er også vanligvis ganske kjedelige.

SUVer og eiendommer tilbyr egenskaper de fleste minibusser gjør, men de tilbyr også luksus, teknologi og komfort. Imidlertid, hvis du bare leter etter en måte å transportere en større familie på, kan en minivan være akkurat det du vil ha fra et kjøretøy. Tross alt er en bil bare et verktøy for å komme seg rundt på slutten av dagen, so en minivan kan være et godt valg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter