Mercedes 300D Pålitelighet – Er det en pålitelig bruktbil?

Mercedes 300D (W123) er en tysk sedan som ble produsert mellom 1976-1986, og siden da har denne Merc nådd noe av en kultstatus. Da det kom ut, var 300D så populær at du måtte vente nesten et år før du kjøpte en.

Når det gjelder pålitelighet, er W123 300D i stand til å samle tonnevis av miles, og det er ganske skuddsikkert hvis det opprettholdes riktig. De fleste 300D-modeller i disse dager blir neglisjert, og mange av dem har blitt plaget av korrosjon, men hvis du klarer å finne et anstendig eksempel, bør pålitelighet ikke være en bekymring.

Mercedes 300D på 70- og 80-tallet

Fra utgivelsen av 300D solgte Mercedes mer enn 2,7 millioner enheter før produksjonen var over. Bilen ble tilbudt i den vanligste sedanvarianten, en kupé og en eiendom. Sedanproduksjonen endte i 1985, og eiendoms- og kupévariantene ble produsert frem til 1986.

Mercedes gjorde det annerledes tilbake på dagen fordi de fleste biler fra denne epoken laget av Mercedes var kjent for å være overkonstruert, og bygget for å vare. På grunn av dette ble 300D et populært valg for mange tyske drosjer, og det var ganske vanlig at disse kjøretøyene nådde 500k eller til og med en million miles.

Da denne bilen kom ut, betraktet mange mennesker det som den beste bilen gjennom tidene. Det er fordi utformingen av denne bilen var tidløs. Det regnes fortsatt som en attraktiv sedan. På toppen av det hele var bilen virkelig skuddsikker. 300D kan brukes på asfalterte eller uberørte veier, og tilbyr utrolig byggekvalitet.

  Er Porsche Boxster en pålitelig bil?

 Mercedes 300Ds er fortsatt i nærheten

I disse dager blir mange W123 300Ds fortsatt drevet rundt om i verden på daglig basis. Etter at produksjonen opphørte i 1986, ble mange av disse bilene sendt til Afrika, og blir brukt der til denne dagen. I Morrocco ble det for eksempel anslått at mer enn 50.000 av disse bilene ble brukt som drosjer for noen år siden.

300Ds kjører uanstrengt, men ofte ble mange av bilens funksjoner litt rotete. På grunn av dette og mange andre grunner blir mange av disse bilene i dag neglisjert til de ikke kan kjøre lenger.

Fordelen med Mercedes 300D er at de er ganske kjente, så det er ganske enkelt å jobbe med disse bilene for de fleste veteranmekanikere. Disse bilene blir sakte klassikere og begynner å samle mer og mer oppmerksomhet. Dette forventes å endre holdningen til disse bilene når de blir mindre.

70- og 80-tallets Mercedes vs. Moderne Mercedes: Pålitelighet

Mercedes-biler fra 70- og 80-tallet ble bygget med et annet formål i tankene. På den tiden var Mercedes for det meste fokusert på å lage biler som kunne tåle kontinuerlig battering og substandard vedlikehold og fortsatt kunne kjøre feilfritt.

Det var en annen tid, og Mercedes fulgte den «beste for enhver pris» mentaliteten, som overkonstruerte bilene i en grad som faktisk ikke fungerte i selskapers favør. Mercedes ble senere tvunget til å endre tilnærmingen til en mer profittorientert måte å produsere på.

  Alfa Romeo Giulia Pålitelighet

På grunn av dette ble mange Mercedes-modeller på 90- og begynnelsen av 2000-tallet holdt tilbake i ingeniøravdelingen, og som sådan fikk de et tilbakeslag fra mange forskjellige bilmagasiner og eksperter. De nyere bilene var rett og slett ingen match med disse eldre modellene fordi de ikke var i stand til å nå slike overlegne pålitelighetsresultater.

 FAQ

Bør jeg vurdere å kjøpe en 300D W123 Mercedes?

Det er mange av disse som fortsatt banker rundt, og det er ikke umulig å finne en i en anstendig tilstand. Som sådan virker en 300D som et fristende forslag og bør vurderes hvis du er i markedet for en klassisk eldre bil.

Når det gjelder kjørelengde, er 300Ds ikke begrenset av kjørelengde som moderne Mercedes er. Men hvis du kan, bør du definitivt søke etter en bil med lavere kjørelengde.

En 300D i anstendig stand kan sette deg tilbake rundt $ 15k. Til den prisen vil du få en ikonisk del av Mercedes-historien som bare kan øke i verdi etter hvert som tiden går.

 Er 300D-betegnelsen bare knyttet til W123?

Gjennom årene ble 300D-betegnelsen brukt til mange forskjellige modeller fra 70-tallet og frem til 90-tallet. Og det skulle representere en 3-liters Mercedes dieseldrevet motor.

Men W123 og W124 var de mest populære 300D-drevne modellene. Begge deler en lignende understøttelse, og de fleste pålitelighetsposter er mer eller mindre de samme. Mercedes fortsatte å bruke 300D-betegnelsen i E-klassen som E300D frem til 1998.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Hvordan fungerer modellbetegnelsen i disse dager?

I de eldre dagene var Mercedes-modellbetegnelsen knyttet til typen drivlinje som tilbys i den spesifikke modellen. For eksempel var en E500 4 Matic en 5,0-liters bensindrevet firehjulsdrevet E-klasse.

Ved å gjøre dette klarte Mercedes å formidle budskapet om ulike typer drivlinjer til kundene. Men ettersom moderne motorer endret seg dramatisk, er slike betegnelser ikke sanne som de en gang var.

En E63 AMG var en E-klasse med en 6,2-liters V8-modell av AMG. I dag tilbys E63 med en 4,0-liters V8. Det samme skjer i hele bilindustrien. For eksempel har Porsche laget et sterkt merkebilde for sin 911 Turbo S som toppen av linjen 911 med en turboladet motor.

Og Porsche ga nylig ut Taycan. Topp-of-the-line Taycan kalles Taycan Turbo S. Slike navn gir ingen mening, siden Taycan Turbo S er en elektrisk bil, og elektriske biler ikke har tvunget induksjonsmotorer.

På grunn av dette endrer mange bilselskaper navnestrukturen til modellene sine, og knytter dem til andre aspekter i stedet for drivlinjen. For eksempel har Audi endret sin modellbetegnelse for å knytte seg til utgangen av spesifikke motorer, noe som gir mer mening i EV-avdelingen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter