Mercedes lease VS. Kjøpe

Mercedes-Benz er et av de mest ettertraktede luksusbilmerkene på markedet. Så hvis du har tenkt å eie en Mercedes-Benz en dag, har du muligheten til enten å kjøpe den eller leie den ut. Men hvilken er bedre – leasing eller kjøp av Mercedes?

Kjøp eller leasing av en ny Mercedes avhenger av dine behov. Begge disse alternativene er utmerkede, men har sine egne fordeler og ulemper. Derfor, før du bestemmer deg, er det best å finne ut om leasing eller kjøp av en ny Mercedes er bra for deg eller ikke.

Fordeler med å leie en Mercedes-Benz

 • En av de viktigste fordelene med å leie en ny Benz er at du vil få lavere merverdiavgift sammenlignet med å kjøpe. Leasing av en bil senker merverdiavgiften mange steder. Noen steder kan det hende du bare trenger å betale skatt på beløpet du fremsatte i forskuddsbetalingen og for de månedlige innbetalingene.
 • Hvis du ikke har penger til å kjøpe den nyeste Mercedes-modellen, er leasing det nest beste alternativet. Dette er fordi du bare vil bli pålagt å betale for den delen av bilen du bruker. Dessuten, hvis den leide Mercedes er for virksomheten, kan du kvalifisere for noen skattefordeler. 
 • Leasing av en ny bil betyr at du ikke trenger å bekymre deg for videresalgsverdien eller innsingen. Mercedes tar vanligvis risikoen for videresalgsverdien ved slutten av leieperioden. Eiere får imidlertid også et fast kjøpsvalg.
 • Vedlikehold og reparasjon av Mercedes under leieavtalen er stressfritt, da enhver utfordring som dukker opp dekkes av garantien, så lenge du ikke går utover den angitte kjørelengdegrensen.
 • Leasing lar deg nyte de nyeste Mercedes-modellene med avanserte funksjoner etter hver leieperiode. Dessuten kan du alltid oppgradere og velge en bil som imponerer deg mest etter noen få år.
  Hvilken Mercedes har padleskiftere

Tilbakeslag ved leasing av en Mercedes-Benz

 • Det største tilbakeslaget for å leie en ny Mercedes er at du er begrenset i hva du kan gjøre med kjøretøyet. Du kan ikke selge bilen hvis du vil når leieperioden er over. Videre kan du ikke tilpasse bilen etter din smak.
 • Leasing er dyrt i det lange løp når du betaler for de første 2 til 3 årene av bilens liv. Dette er også tiden da bilen avskrives raskere.
 • Leasing begrenser kjørelengdene du dekker. Som et resultat kan du ikke kjøre bilen som du vil,  eller du kan få en straff for å overskride kjørelengde.
 • Det er mange skjulte avgifter når du bestemmer deg for å leie bilen. Du må betale et anskaffelsesgebyr og et disposisjonsgebyr.
 • Forsikringssatsene for en leid bil er vanligvis høyere enn for en kjøpt bil. Så du vil ende opp med å betale flere priser på kort tid. 

Fordeler med å kjøpe en Mercedes-Benz

 • Å kjøpe en ny Mercedes-Benz begrenser deg ikke på noen måte. Du kan selge bilen din når du føler for det, i motsetning til å leie en ny Benz. Derfor vil du skape din egenkapital mot eierskap.
 • I tillegg kan du dekorere eller til og med tilpasse den nye bilen din som du vil. Du kan legge til tilbehør som ikke er fra fabrikken, eller endre dem slik du vil. Men hvis du bestemmer deg for å leie bilen, er ingenting av dette tillatt.
 • Hvis du reiser mye med Mercedesen din, vil det å kjøpe en ny bil være det beste valget. Dette er fordi leasing begrenser milene du kan dekke. Som et resultat lar kjøp av en ny Mercedes deg kjøre så mye du vil uten begrensninger.
 • Selv om den opprinnelige kostnaden ved å kjøpe en ny bil er dyrere enn å leie en, vil den bli billigere etter hvert som årene går. Så til slutt vil det være billigere å kjøpe enn å leie bil i noen år.
 • Å kjøpe en bil gir deg friheten til å selge den når du måtte ønske det. Dette er fordi du ikke har noen bindende avtale som hindrer deg i å selge bilen som når du leier den.
 • Å kjøpe bil tiltrekker seg lavere forsikringsgrenser for ansvars- og eiendomsskader sammenlignet med leasing. Så du vil også lagre i det lange løp.
  Hvordan tilbakestiller jeg Mercedes air condition?

Tilbakeslag ved å kjøpe en Mercedes-Benz

 • Den opprinnelige kostnaden ved å kjøpe en ny Mercedes-Benz er ganske høyere enn anskaffelseskostnaden. Derfor betaler du mer for å få en ny Mercedes enn å leie den ut.
 • Når du bestemmer deg for å kjøpe en ny bil, vil de månedlige bilbetalingene dine være høyere enn leiebetalinger.
 • Du vil ha ansvaret for  reparasjons- og vedlikeholdskostnader når garantien utløper.
 • Når du vil bytte inn eller selge bilen, vil du være alene og prøve å lete etter en kjøper eller en handelspartner.

Totalt sett er begge disse metodene for å eie en ny Mercedes-Benz utmerket, og det avhenger av hva du vil. 

FAQ

Hvor lenge er Mercedes-leieavtaler?

Mercedes leier biler i ca 24 til 36 måneder. Dette betyr at du kan få kjøre nye biler etter hvert 2 til 3 år. Dessuten tilbyr de også korte leiesykluser som lar folk leie nye biler med den nyeste teknologien.

Hva er den beste tiden å leie bil på?

Den beste tiden å leie en bil er den samme som den beste tiden å kjøpe en ny bil. Dette er fordi leasing betyr å leie en bil fra forhandleren i en bestemt periode. Dermed er månedene oktober, november og desember de beste tidene å leie bil.

Hvor mye koster leasing av en Mercedes?

Det avhenger av bilutvalget og modellen du leier ut. Som forventet, jo dyrere modellen er, jo dyrere er leieavtalen. For eksempel vil Mercedes-Benz CLA-klasse koste deg rundt $ 4,203 på forhånd med månedlige betalinger på omtrent $ 409 i 36 måneder.

  Hva er den beste Mercedes for street racing?

Konklusjon

Generelt er kjøp eller leasing av en Mercedes begge fantastiske måter å eie en ny Mercedes-Benz på. Hvis du har kontanter og vil tilpasse bilen din, er kjøp det beste alternativet. Men hvis du ikke vil eie bilen lenge eller gå gjennom bryet med å selge den, er leasing det passende valget for deg.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter