Mercedes R350 Pålitelighet – er det en pålitelig gammel bil?

Mercedes-Benz kan være populært for sine sedans, coupes og SUVer, men de tilbyr også minivans. Selv om Mercedes har avviklet de fleste av sine minibusser, har noen satt et langvarig merke.

Mercedes R350 er ikke en pålitelig gammel bil. Til tross for å være romslig, elegant, og med høyteknologiske funksjoner, dessverre, Mercedes-Benz R350 er bare ikke så pålitelig. Kostnaden ved å vedlikeholde denne bilen når den går tom for garanti og setter på flere miles er kostbar.

Mercedes-Benz R350 minivan er en av de beste familiebilene noensinne laget av Mercedes. Med en passasjerkapasitet på syv, er denne minivanen veldig romslig med utmerket håndtering. Det er også luksuriøst med et firehjulstrekksystem for cruising i forskjellige terreng uten problemer. 

Selv om det ikke er det mest pålitelige kjøretøyet, er det fortsatt mulig å bøtelegge en modell i utmerket stand. En god gammel Mercedes-Benz R350 vil koste deg mellom $ 11,000 og $ 49,000. Prisen vil variere i henhold til modell og tilstand bilen er i.

Funksjoner av Mercedes-Benz R350

Utseende

Mercedes-Benz R350 har kanskje ikke den mest spennende Mercedes-designen, men den ser fortsatt eksepsjonell ut. Den unike designen gjør at folk forvirrer den for en stasjonsvogn, crossover og minivan. Selv om det ikke akkurat er det samme som en typisk minivan, er denne bilen mer en minivan enn en stasjonsvogn.

Men i motsetning til en minivan, har den ikke en skyvedør. Den leveres med vidstrakte konvensjonelle bakdører, noe som kan være et problem på en kompakt parkeringsplass. R350 er romslig med en sittekapasitet på seks eller syv, avhengig av modellen du får.

Dessuten kan den skryte av avanserte funksjoner som regnfølsomme vindusviskere, et power-drive sete, dual-zone automatisk klimakontroll, 19-tommers hjul, et strømjusterbart vippe- og teleskopratt, en power liftgate og adaptive xenon HID-frontlykter. Disse og mange andre funksjoner gjør kjøring dette kjøretøyet morsomt og komfortabelt.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Et annet unikt trekk ved denne minivanen er panorama takluken. Det gjør at barna kan nyte utsikten mens du drar på piknik. Likevel vil du ikke få alle de fremragende Mercedes-funksjonene på dette kjøretøyet. For eksempel har den vakre MB-Tex premium vinylseter, i stedet for skinnseter. 

Prestasjon

Mercedes R350 er større enn Mercedes stasjonsvogner, og fungerer også på et høyere nivå. Utstyrt med en turboladet, 3,5-liters V6-motor, leverer dette kjøretøyet opptil 302 hestekrefter. Den kommer også med en 7-trinns automatgirkasse, som er eksepsjonell for sin type. 

R350 har en litt dårlig akselerasjon på null til 60 mph på rundt 8 sekunder. Dette rangerer lavere enn de fleste Mercedes-modeller. Imidlertid er det ganske drivstoffeffektivt, med en drivstofføkonomi på 16 mpg i byen og 21 mpg på motorveien.

Folk som bor i tøffe miljøer vil elske firehjulstrekksystemet, da bilen vil cruise jevnt på is, snø og til og med gjørmete områder. Og med et navigasjonssystem vil du aldri gå deg vill selv når du er i de fjerneste områdene.

Til tross for at den er tung, tilbyr denne minivanen kvalitet og en komfortabel tur, selv i høy hastighet. Støynivået på motoren er også lavt, noe som er typisk for Mercedes-Benz bilmodeller. Likevel kan sjåføren ha utfordringer når det gjelder manøvrering av kjøretøyet i trange hjørner og parkeringsplasser.

Sikkerhet

Som med alle Mercedes-biler, fungerer R350 bra når det gjelder sikkerhet. Denne minivanen har en rekke standard sikkerhetsfunksjoner som trekkraft, antilock bremsekontroller, stabilitetskontroll, frontsete sidekollisjonsputer, aktive fronthodebeherskelser og sidegardinkollisjonsputer i full lengde.

  Aston Martin DBS Pålitelighet

I tillegg har den den unike PRE-Safe-teknologien som leser sikkerhetsbelter og kan låse vinduer og takluken hvis den oppdager fare fremover. Andre førsteklasses sikkerhetsfunksjoner er Mercedes omfavne nødkommunikasjonssystem og blind-spot varslingssystem. Disse to er imidlertid valgfrie.

Pålitelighet

En av de mest utfordrende delene om å eie Mercedes R350 er påliteligheten. Siden ingen nye modeller blir laget, er de gamle R350-modellene alt det er å velge mellom. Dessverre er de ikke veldig pålitelige. Mange tidligere eiere har klaget mye på kostnadene ved å opprettholde R350.

Det første som vil koste deg er oljeskiftet. Etter rundt hver 8000 miles, vil du bli pålagt å bytte olje, noe som ikke er billig. Oljefiltrene må også skiftes mer regelmessig for at minivanen skal fungere uanstrengt.

Andre Mercedes-Benz R350 deler som vil kreve vedlikehold eller reparasjon er luftkompressor, serpentin belte, remskive, luftfjærer, inntak manifold, og strammere. Hvis du ikke er forsiktig nok, kan du ende opp med å bruke mer penger på vedlikehold enn det du kjøpte minivanen til.

Mer om R350

Hvorfor stoppet Mercedes produksjonen av R350?

Mercedes stoppet produksjonen av Mercedes-Benz R350 på grunn av dårlig salg. Den første R350 ble produsert i 2006 og den siste i 2012. De fleste av modellene fungerte ikke bra, noe som førte til at Mercedes avsluttet produksjonen av dette utmerkede familiekjøretøyet.

Er Mercedes-Benz R350 en fantastisk bil?

Nei, det er det ikke. Når du vurderer kostnadene ved vedlikehold, vil du sannsynligvis angre på å kjøpe denne minivanen. Kjøretøyet har mange problemer som begynner å dukke opp så tidlig som 80,000 miles. Men hvis du er en familieperson og har et ønske om et romslig og luksuriøst kjøretøy, kan R350 være et anstendig alternativ for deg. 

  Hvilke biler ligner på Mercedes A-klasse?

Hvilken gammel Mercedes-Benz er pålitelig?

Hvis du leter etter en pålitelig brukt Mercedes-bil, bør du vurdere å få en E-klasse. Mercedes E-klasse har noen av de mest pålitelige kjøretøyene på markedet. For eksempel er Mercedes-Benz 1995 W124 E-klasse en av de mest pålitelige gamle Mercedes-Benz-modellene på markedet.

Hva er Mercedes R350s vanlige problemer?

Mercedes R350 kan være en fin minivan for en familie på syv, men denne bilen har mange problemer. Noen av de vanlige problemene du kan forvente å møte med denne minivanen er overføringsproblemer, fjæringsproblemer, manifoldblanderklaffproblem og serpentinbelteproblemer. 

Familievennlig, men dyrt å vedlikeholde

Mercedes-Benz R350 minivan er en kvalitet familie kjøretøy. Med en kapasitet på syv personer og et stort lasterom, er dette en utmerket bil for piknik og terrengaktiviteter. Imidlertid er denne minivanen kostbar å vedlikeholde etter at den når 130 000 miles.

Totalt sett er det en anstendig Mercedes minivan med gode håndteringsmuligheter. Setene er komfortable, og den har de fleste høyteknologiske Mercedes-funksjoner som finnes i avanserte modeller som S-klasse. Dessverre sluttet Mercedes-Benz å produsere denne minivanen med den endelige modellen som ble laget i 2012.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter