Mister elbiler ladningen når de parkeres?

Biler er laget for å brukes, uansett om det er en forbrenningsmotorbil eller en elbil. Imidlertid lever vi i særegne tider, og dette spørsmålet er nå mer relevant enn noen gang fordi Covid-19 elsker å foreslå nedstengninger og generelle bevegelsesbegrensninger.

Som sådan bør vi forstå hva som skjer med en elbil  hvis vi lar den stå parkert i en lengre  periode. Selv om  elbilenmister litt batterilading mens den er parkert, kan dette legge seg opp hvis du lar bilen stå parkert en stund.

Som en generell tommelfingerregel kan et høyspenningsbatteri med minst 10% lading vare så mye som seks måneder. Dette varierer mellom forskjellige biler, men hvis alle unødvendige systemer kobles  frad, bør duikke bekymre deg for   å tømme batteriet snart.

Selv om det å la en bil stå parkert ikke kommer til å lade batteriet helt ut, erdetbest å la bilen stå parkert med enbatterikapasitet på minst  50%.

Lad alltid bilen før du parkerer den i lang tid

Som nevnt tidligere mister høyspenningsbatterier ubetydelige mengder batterikapasitet per måned, og det er ikke nødvendig å bekymre deg hvis du lar det stå parkert en stund. Det beste alternativet ville være å lade bilen opp til minst 50% -80%, koble den fra og la den være.

Hvis du lader batteriet helt opp og lar bilen stå uten tilsyn en stund, kan dette til og med skade batteriet. For å være 100% sikker på at du gjør det rette, sjekk brukerhåndboken eller se etter anbefalinger fra produsenten på nettet.

  Hva er det vanskeligste å fikse på en bil?

Mange elbilerkommer i dag med en funksjon som heter »Dyp søvnmodus». Denne funksjonen gjør at bilen kan koble fra alle unødvendigesary power-sapping systemer når parkert i lang tid. Dette vil minimere det langsiktige batteriforbruket mens det ikke er i bruk. Oftere enn ingent, mådu engasjere Dyp hvilemodus  før du  parkerer  bilen.

Noen systemer, for eksempel en dashbordklokke eller en indikator for sentrallås, er overflødige hvis bilen ikke er i bruk på en stund, og dette er systemtypene »Dyp hvilemodus» har som mål å koble fra. Det er verdt å nevne at alle viktige bilsikkerhetskomponenter ikke vil bli slått av hvis alt er som det skal være.

Hvordan forberede elbilen din for langtidsparkering?

Hvis du bestemmer deg for å la elbilen stå på en parkeringsplass i en lengre periode, må du følge disse trinnene for å maksimere batterikapasiteten og holde bilen så trygg som mulig. Først av alt, sørg for å lade bilen opp til minst 50%  batterikapasitetdeny, og parker den i et trygt område med alle vinduer ogdører  forseglet.

Selvfølgelig er det ikke nødvendig å gjøre det hvis du eier en privat garasje som  er  inaccessible til allmennheten. Det  er alltid best å lufte opp dekkene i henhold tilprodusentensanbefaling fordi deflaterte dekk er kjent for å forårsake flate flekker og mange andre dekkfeil som kan forkorte levetiden betydelig.

Det er alltid best å rengjøre bilen din, da noen forurensninger kan skade malingen din,  jegblirikke rengjort på en stund. Dette er spesielt viktig hvis du eier en bil malt i en sateng / matte /frossen finish. Denne typen bilmaling er langt mer følsomme og utsatt for scuffs og damage. Sørg også  for å rengjøre interiøret av samme grunn.

  Beste elbiler for høye personer

Hva skjer hvis du ikke kjører bilen regelmessig?

Som tidligere nevnt er biler ment å bli kjørt. Hvis du ikke kjører dem så ofte, har de en tendens til å bryte ned og forårsake problemer. Selv om noen av disse problemene er små og ganske ærlig irrelevante, kan noen av dem til og med forårsake alvorlige problemer.

Det vanligste problemet langsiktig parkert biler erfaring er  en død battery. Et mindre 12V batteri er ikke designet for å vare hvis det ikke lades opp mens du kjører.  Slike kompakte batterier er ikke designet for å vare lenge hvis de ikke lades  regelmessig.

Bremser er også designet for å brukes, og hvis ikke, er de utsatt for korrodering som helt kan ødelegge bremsene dine. Dette skjer når du kjører bilen under regn, og etter det, la den sitte lenge. Selv om bremseskivekorrosjon forsvinner etter at du har bremset noen ganger, hvis du ikke engasjerer dem, vil problemet vedvare.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge kan du la bilen stå parkert?

Hvis du eier en forbrenningsmotorbil, og du ikke lar bilen være koblet til, er så lite som to uker nok til at batteriet kan lades helt ut. Når det er sagt, hvis du kobler til bilen din, bør batteriet kunne vare i årevis.

Når det gjelder elbiler, er de bedre til å holde seg funksjonelle mens de er parkert, du bør ikke la dem stå parkert i mer enn noen få måneder. Men hvis du lufter opp dekkene og rydder opp i bilen og gjør alt som er nødvendig, vil du kunne forlate bilen i årevis.

  Hvorfor lukter bilen min råtne egg

Er det greit å kjøre bil en gang i uken?

Det er bedre å kjøre bilen en gang i uken i motsetning til å ikke kjøre den i det hele tatt. Vær det som mulig, deter fortsatt ikke bra å kjøre bilen en gang i uken. Å starte bilen med noen få dager eller så er nødvendig for å kondisjonere batteriet.

Du trenger ikke en trickle lader på en uke, og sannsynligvis ingenting kommer til å skje. Sørg for å spørre deg selv trenger du til og med en bil hvis du bare kjører den en gang i uken.

Bør jeg la elbilen min være koblet til over natten?

Du kan trygt la bilen være koblet til over natten. Hver bil i disse dager har mange innebygde ladestyringssystemer som er designet for å forhindre overlading av batteriet. Disse systemene er utformet for å nå maksimal ladetilstand, men de er også utformet for å beskytte batteriet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter