Porsche mot BMW: Pålitelighet

Både Porsche og BMW har lenge vært en del av den beste luksusbilmerkeklubben. Luksus og komfortmessig er de ganske sammenlignbare i segmentet. De merker av i lignende bokser når det gjelder ytelse og ønskelighet også.

Men hvor de er forskjellige er pålitelighet fordi Porsche faktisk er uovertruffen av sine tyske luksusrivaler, hvis de opprettholdes riktig. Noen spesifikke Porsche-modeller som 911- eller Cayman/Boxster-modellene kjøpes også vanligvis av bilentusiaster som tar bedre vare på bilene sine.

Porsches pålitelighet og holdbarhet har gått litt ned de siste årene på grunn av økningen i tilgjengelige modeller, og noen mer populære Cayenne- og Macan-modeller er ikke så solide som en 911. Men hvis det opprettholdes riktig, tilbyr Porsches vanligvis bedre pålitelighet.

Det betyr ikke at BMWs ikke tilbyr anstendig pålitelighet, det er bare ikke på samme nivå som Porsche. Disse bilene er laget effektivt, men de er vanskelige å jobbe med. De er vanligvis ikke laget med ideen om en vanlig person som jobber med bilene sine, men krever spesialisert mekanikk.

Porsche-pålitelighet

Hvis du tar et objektivt blikk, i større skala, er Porsches pålitelighet absolutt en av merkevarens sterke drakter. Pålitelighetsvurderingene har alltid vært over gjennomsnittet.

En luksusbil er vanligvis mye mer kompleks enn en vanlig forbrukermerket bil. Dette betyr at en Porsche eller en BMW alltid vil tilby flere funksjoner enn en Honda eller Toyota. Den økte kompleksiteten fører til at luksusbiler blir mer utsatt for å være upålitelige.

For noen år siden var Porsches pålitelighet litt tvilsom, men de siste rapportene tyder på at Porsche faktisk er tilbake for pålitelighetstittelen. Porsche har fått en topplassering i J.D. Power Dependability Study med en fantastisk 5-stjerners pålitelighetsrangering.

  Er Porsche 944 pålitelig?

Noen modeller som Cayenne eller Panamera klarer seg ikke så bra, men 911, Cayman / Boxster-modellene gjør det. Så mye at de fortsatt klarte å presse merkevaren til en toppposisjon. Denne bragden er ganske imponerende fordi Porsche for noen år siden ikke var i nærheten av toppen.

Vanlige Porsche-problemer

Noen av de vanligste problemene Porsche-eiere vanligvis står overfor er oljelekkasjer. Noen ganger kan Porsche oljeutslipp være en smerte å fikse hvis de kommer fra bakre hovedtetninger, noe som betyr at du må ta overføringen ut for å nå den.

Andre problemer som et lavt eller ikke-fungerende batteri som noen ganger kan plage noen Porsche-modeller, men dette er mest fordi Porsche-modeller ikke drives så ofte.

Hvis du strekker clutchen på en manuell Porsche, kan du også ende opp med behovet for en tidlig clutchutskifting.

BMW-pålitelighet

BMWs derimot, kan ikke matche Porsche for pålitelighet. BMW har utviklet mange funksjonsrike luksusbiler. Som andre lignende biler, vil du nesten aldri komme over et luksusmerke som også er pålitelig, foruten Lexus selvfølgelig.

BMW rangerer vanligvis lavere sammenlignet med Porsche på nesten alle nyere pålitelighetskart. Men det er mange svingninger mellom de forskjellige diagrammene. BMW rangerer på nummer 8 på JD Power-rangeringer, mens Porsche tok førsteplassen.

BMW har noe av et rykte for upålitelighet, og noen tror også at BMW tjener mesteparten av pengene sine på reservedeler og vedlikehold, og ikke på nye bilkostnader. De mener at BMW-biler er upålitelige med vilje som en måte å tjene mer penger på, men dette er ganske ubegrunnet fordi BMWs har gjennomsnittlige eier- / vedlikeholdskostnader.

Selv om en BMWs kan være mer upålitelig enn en Porche, koster det mindre å vedlikeholde en BMW. Hvis du vurderer vedlikehold, er prisen for å eie en BMW eller en Porsche noe sammenlignbar. Uansett merke eller modell, vil riktig vedlikehold sannsynligvis øke påliteligheten til enhver bil der ute.

  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel BMW?

Vanlige BMW-problemer

Vanlige BMW-problemer er problemer med motorkjølesystemet, oljelekkasjer, rattvibrasjoner, innvendig slitasje og noen elektriske problemer. De fleste BMW-eiere står overfor disse problemene hvis de eier bilene sine i betydelig tid, men det er å forvente med nesten alle bilmerker.

Noen av disse problemene kan løses ganske billig, og noen av dem vil kreve at du tar bilen din til et serviceverksted. Det er også verdt å nevne at noen modellspesifikke problemer ikke er oppført her.

Ikke la disse problemene fraråde deg å kjøpe en BMW, hvis det er drømmebilen din. Hvis du vedlikeholder bilen din som anbefalt, vil du sannsynligvis nyte en BMW i årevis.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge varer BMW- og Porsche-modellene?

Selv om noen noen ganger anser disse kjøretøyene for å være upålitelige, hvis du tar riktig av Porsche eller BMW, kan de vare deg hundretusenvis av miles. Og det er tilfelle med mange tyske biler, inkludert Audi, VW og Mercedes.

Noen ganger kan de virke for dyre å vedlikeholde, og at de bryter altfor ofte, men det er heller ikke uvanlig å høre historier om en 200 000 kilometer lang Mercedes, Porsche, BMW eller Audi. Disse bilene er verdt pengene.

Hvis avskrivninger lokker deg til å kjøpe en av disse bilene etter noen år, bare sørg for at den er i god stand og hold den godt vedlikeholdt, og hvem vet hvor lenge den kan vare.

  Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Pålitelighet

Hvordan er vedlikeholdet på BMW og Porsche?

Porsches bryter ikke så ofte som BMWs gjør, men når de gjør det, er de dyrere å fikse. Noen tror til og med at de økte vedlikeholdskostnadene forbundet med en Porsche noe tar bort fra sin over gjennomsnittet pålitelighet.

Porsche årlige serviceregninger strekker seg noen ganger over $ 1-2k, og BMW årlige serviceregninger er noe billigere. Alt avhenger av hva som må repareres, men generelt bør en BMW koste mindre å vedlikeholde årlig.

Bør jeg kjøpe en Porsche eller en BMW?

Noen kan argumentere i logikken bak å velge en Porsche eller en BMW, i stedet for en mer pålitelig modell som Lexus, for eksempel. Lexus-modeller topper konsekvent listene for pålitelighet og holdbarhet i luksussegmentet. Men det er ingen japanske merker som seriøst kan tilby hva BMW, Audi, Mercedes og Porsche gjør.

Du bør ikke bli motløs av denne artikkelen hvis du er interessert i å kjøpe en BMW eller en Porsche. Hvis du gjør din due diligence og opprettholder bilene riktig, er de begge fantastiske merker. Det kan være lurt å gå for en Porsche hvis du verdsetter et sterkere merkenavn eller mer sporty alternativer, eller gå for BMW hvis du foretrekker raske sedans eller SUVer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter