Porsche mot Jaguar: Pålitelighet

Både Porsche og Jaguar er i gang med å lage elegante, sporty og luksuriøse biler. Porsches er vanligvis ypperlig konstruert med fantastisk byggekvalitet inne og ute, mens Jaguars kanskje er litt gammeldags og ikke så godt konstruert.

I en nylig pålitelighetsstudie utført av J.D. Power plasserte Jaguar tredje til siste plass med 186 rapporterte problemer per 100 kjøretøy.  Dette betyr at Jaguar, Land Rover og Chrysler er de minst pålitelige merkene der ute.

Porsche ble også nummer tre, men nummer tre fra forsiden av sekken. Det er ikke bare J.D. Power som rangerer Porsche høyt eller Jaguar lavt, men flere andre pålitelighetsstudier der ute forteller den samme historien.

En av de mest pålitelige modellene Porsche lager er den legendariske Porsche 911 fordi 911 har vært i kontinuerlig produksjon i flere tiår. Når det gjelder Jaguars, ser XE ut til å være en ganske pålitelig sedan, men ikke i nærheten av nivået på 911.

Hva gjør Porsche så pålitelig?

Historien om Porsche og overlegen pålitelighet er ganske nylig. For et par tiår eller til og med år siden var noen Porsche-modeller på motsatt side av pålitelighetsspekteret. Heldigvis klarte Porsche å endre det, og nå regnes Porsche som et av de mest pålitelige merkene på markedet.

Takket være nyere, mer sofistikerte produksjonsmetoder, bruk av materialer av høy kvalitet og fremskritt gjennom forskning og utvikling, har Porsche klart å klatre seg oppover pålitelighetsstigen.

Ifølge noen Porsche-innsidere har Porsche også jobbet veldig, veldig hardt som et team for å finne forskjellige måter å øke langsiktig og kortsiktig pålitelighet på. En av grunnene til at de gjorde det er fordi Porsches er kjøpt av entusiaster overveiende, og denne typen kunder setter pris på en pålitelig plattform.

  Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Pålitelighet

En av grunnene til at Porsche-biler er så pålitelige på lang sikt, spesielt 911, er fordi en gjennomsnittlig 911-eier er en entusiast som tar godt vare på bilene sine. Porsche 911s er ikke billige, men de holder verdien godt, spesielt hvis de er godt vedlikeholdt og holdt i topp stand.

Hvorfor rangerer Jaguars så lavt i pålitelighet?

Jaguar skraper ofte bunnen av mange pålitelighetsdiagrammer og undersøkelser, men disse undersøkelsene forteller ikke alltid hele historien, og du bør alltid fokusere mer på individuelle eiersaker. Videre er slike undersøkelser ofte i endring, og du kan lett miste oversikten over hvem som er best og hvem som ikke er det.

Når det er sagt, er det sant at Jaguars ikke tilbyr den beste påliteligheten der ute. Det kan imidlertid ikke være så dystert som det ser ut fordi mange pålitelighetsdiagrammer og undersøkelser har vist en positiv trend i Jaguars pålitelighet de siste årene, da merkevaren klarer å klatre seg opp pålitelighetskartene.

Land Rover, derimot, skraper fortsatt bunnen. Det er fordi Range Rovers for eksempel er ikoniske biler, og folk som kjøper Range Rovers er ikke så fokusert på pålitelighet. Det er verdt å nevne at Jaguar byttet ledelse tilbake i 2015 da Tata kjøpte Land Rover / Jaguar-selskapet.

Et av hovedmålene med denne nye ledelsen er å øke pålitelighetsnivåene til Jaguars og Land Rovers, og det virker som om de stadig forbedrer seg. Det tar imidlertid ganske lang tid før allmennheten erkjenner slike endringer.

  Ruf vs. Porsche - Hva er forskjellen?

Jaguar vs. Porsche: Vedlikeholdskostnader

Både Jaguar og Porsche tilbyr mange luksuriøse, sporty og komfortable funksjoner. Som sådan er disse bilene utrolig komplekse. I et forsøk på å holde alt i gang som tiltenkt, krever begge disse merkene mye penger for riktig vedlikehold.

For eksempel koster en oljeendring for en Jaguar XF rundt $ 310 til $ 340, mens en vanlig Porsche oljeskift kan gå opp til $ 400. Porsches trenger kanskje ikke reparasjoner så ofte som Jaguars gjør, men når de trenger å bli reparert, koster de mer.

De årlige vedlikeholdskostnadene for disse to merkene er ganske like, men i gjennomsnitt koster Porsches mer årlig. Vedlikehold er imidlertid nødvendig hvis du vil opprettholde påliteligheten. Derfor er slike undersøkelser noen ganger unøyaktige, da de ikke vurderer om vedlikehold har blitt utført riktig.

Vedlikeholdsmessig har kostnadene en tendens til å hope seg opp raskt, og hvis du ikke har de økonomiske midlene til å vedlikeholde disse bilene som tiltenkt, kan mange ting gå galt. Når de går galt, tar det vanligvis en stor sum penger å håndtere det.

FAQ

Hva er kjerneforskjellen mellom Porsche og Jaguar?

Porsches er mer ytelsesorienterte, mens Jaguars for det meste er forbundet med en god gammel britisk følelse av luksus og klasse. Porsches er vanligvis utstyrt med karbonfiber og Alcantara, mens Jaguars har en tendens til å tilby ekte tre trim og tykt skinn.

Porsche tilbyr 911, og Jaguar tilbyr E-Type, og disse to modellene viser merkevareforskjellene perfekt. Jaguarer er brutale, muskuløse og har masse veitilstedeværelse, mens Porsches er sofistikerte, slanke og futuristiske.

  Beste Porsche 911 takstativ transportsystem

Bør vi stole på bilpålitelighetskart og undersøkelser?

Bilpålitelighetskart og undersøkelser kan stoles på, men bare til en viss grad. Slike studier varierer sterkt, og de tar ikke mange aspekter i betraktning, først og fremst vedlikehold. Disse studiene utføres over 3-5 år, noe som ikke er så nyttig som allmennheten har en tendens til å beholde bilene sine lenger.

Disse studiene bør betraktes som et veipunkt, en retning der et bilmerke går, ikke nødvendigvis hele sannheten. Viktigst av alt, en kunde bryr seg bare om bilen sin, og ikke alle andres, og variabler er litt forskjellige med hver enkelt kunde.

Bryr folk seg virkelig om pålitelighet så mye som vi tror de gjør?

Ved første øyekast er det åpenbart at folk bryr seg om pålitelighet, og at generell pålitelighet er en primær faktor når de velger en ny bil. Men det er bare tilfelle med et visst antall kunder. Hvis du for eksempel leier en bil på tre års basis med oppdateringspakker og garantier, bryr du deg ikke så mye.

På den annen side setter noen som kjøper brukt og har til hensikt å beholde bilen lenger, en pålitelig bil mye mer. Merkevarer vet dette, så noen ganger vil de heller prioritere luksus fremfor pålitelighet. Luksus selger bedre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter