Porsche vs. Audi pålitelighet – Hvilken er bedre?

Både Porsche og Audi er en del av VAG, så det er mange deler som deles mellom dem. Imidlertid er de forskjellige når det gjelder pålitelighet. Porsche klarer å toppe Audi på nesten alle pålitelighetskart der ute.

Når det er sagt, har Audi sett noe av en gjenoppblomstring de siste par årene etter hvert som ringene til Ingolstadt har blitt merkbart mer pålitelige. For en flekk av kontekst, J.D. Power plassert Audi på 15th  plass på 2020 J.D. Power pålitelighet rangeringer med 136 rapporterte problemer per 100 biler.

Porsche endte på4.-plass  med 104 rapporterte problemer per 100 biler. Porsche har konsekvent blitt plassert i topp 5 på de fleste pålitelighetskart de siste årene, mens Audi bare sakte begynner å få bedre pålitelighetsresultater som merkevare.

Men slike undersøkelser maler ikke nødvendigvis hele bildet, da det tar mye mer penger å opprettholde en Porsche sammenlignet med en Audi. Det er imidlertid velkjent at en gjennomsnittlig Porsche-eier tar bedre vare på bilene sine sammenlignet med en Audi-eier.

Porsche får sitt rykte for pålitelighet

Ikke så lenge siden var ikke Porsche så pålitelig som den er nå. Men takket være en ganske dedikert kundebase, økt oppmerksomhet på detaljer og den generelle fremgangen til Porsches forskning og utvikling og produksjonsmetoder, er moderne Porsches overlegent pålitelige.

Ifølge Porsche-innsidere skyldes grunnen til at Porsche har blitt noe av et synonym for ingeniørkvalitet, at Porsche-ansatte prøver virkelig, veldig vanskelig å komme med nye måter å gjøre hver eneste komponent litt bedre enn før.

  Er biler med turbo pålitelige?

Det er også verdt å nevne at Porsche er et merke med en kult som følger ulikt noe annet merke der ute. Porsche-kunder elsker Porsches, og de ønsker å holde dem i toppform så mye som mulig, spesielt hvis den aktuelle modellen er en variant i begrenset opplag.

Noen modeller som 911 har vært i kontinuerlig produksjon i flere tiår, og Porsche har klart å forbedre plattformen så mye som mulig gjennom årene. Med hver nyere generasjon gjør Porsche litt ekstra, og det hele gir et imponerende pålitelig resultat.

Audis pålitelighet er et pågående arbeid

Audi pleide å være litt rotete når det gjaldt pålitelighet, akkurat som alle andre premium tyske merker. Men det ser ut til at Audi sakte har fått litt trekkraft når det gjelder tilstrekkelig pålitelige produkter. Det er fortsatt en lang vei å gå før Audi kan kalles pålitelig som helhet, men fremgangen er utvilsomt.

Merker som Mercedes, BMW og Audi har en tendens til å overkomplisere og fokusere på teknologi, effektivitet og luksus utover noe annet. Med så høye nivåer av kompleksitet og innovasjon, er du nødt til å ende opp med en plattform som er utsatt for problemer.

Ikke alle Audi-modeller er opprettet likt. Den Audi A4 er en av de mest pålitelige Audi modeller der ute. Audi har også lært ganske mye etter mange A4-generasjoner, og A4-plattformen brukes også til andre VAG-produkter som VW Passat for eksempel.

  Alt du trenger å vite om Porsche 911 motornummerkontroll

Selvfølgelig avhenger påliteligheten i aktualitet mye av det nøyaktige kjøretøyet og hvordan det behandles, i stedet for hvordan det scorer i et pålitelighetsvurderingsdiagram. For eksempel eier jeg en 2018 Audi A3 Sedan (rapportert som en av de minst pålitelige Audis), og jeg er glad for å si at jeg har hatt null problemer siden den dagen jeg først snudde hjulet.

Er en Porsche dyrere å vedlikeholde enn en Audi?

Bortsett fra Audi R8, koster hver Audi-modell mindre å vedlikeholde sammenlignet med enhver Porsche. Dette er mest fordi Audis er langt mer vanlig, og opprettholde en Audi skjer oftere, så de enkelte vedlikeholdsprisene er lavere.

I tillegg er de fleste Audis ikke forskjellig så mye fra mange VW-modeller, noe som ytterligere senker prisen på vedlikehold. Porsches er for det meste unike. For eksempel kan du finne deler som deles mellom en Tuareg, en Cayenne og en Audi Q7, men en 911 er for det meste original.

En av grunnene til at Porsches er så pålitelige skyldes høye vedlikeholdskostnader. Å holde en Porsche i toppform krever mye oppmerksomhet og penger, og de fleste der ute er bare ikke klare til å gjøre det. Derfor kjøper de Audis, og hvis bilførerne, alle er glade.

FAQ

Hvor nøyaktige er undersøkelser om bilens pålitelighet?

Bilpålitelighetsundersøkelser, indeksdiagrammer, sammenligninger spiller en massiv rolle i merkevare popularitet. Som sådan er det bare rimelig å stille spørsmål ved deres legitimitet. Tross alt kan resultatene svinges på den ene eller den andre måten, og det er nesten umulig å sjekke legitimiteten uansett.

  Porsche vs. Ferrari Pålitelighet - Hvilken er bedre?

Disse undersøkelsene bør tas med et saltkorn. En mer nøyaktig indikasjon på hvor pålitelig en bil er på lang sikt er hvordan den spesifikke eieren har opprettholdt bilen over tid.

Hva er kjerneforskjellen mellom Audi og Porsche?

Markedsposisjoneringsmessig overlapper Audi og Porsche i visse områder som luksuriøse SUV-er og luksuriøse sedaner. Porsches er imidlertid mer eksklusive takket være en rekke sporty modeller som 911, Boxster, Cayman, 918 Spyder og Carrera GT.

Audi har også sin RS Sport divisjon som tilbyr sportier modeller, men den eneste ekte sportsbil Audi gjør er Audi R8. R8 er mer en stor tourer sportsbil enn en direkte kompromissløs sportsbil. Når det er sagt, er Porsches sportier, mer eksklusive og nesten alltid dyrere å kjøpe og vedlikeholde.

Lager Porsche bedre elbiler enn Audi?

Per nå tilbyr både Porsche og Audi en elektrisk sedan. Porsche Taycan og Audi e-Tron GT er sannsynligvis de beste elektriske sedanene på markedet akkurat nå, og de følger merkevareidentiteten som forventet.

Taycan er raskere, dyrere og morsommere å kjøre, mens e-Tron er mer komfortabel, billigere og enklere å kjøre. Både Taycan og e-Tron er i stand til 0-60 mph ganger under 3 sekunder, men Taycan Turbo S er betydelig raskere på en kvart kilometer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter