Ruf vs. Porsche – Hva er forskjellen?

BMW har Alpina, Fiat har Abarth og Porsche har Ruf. Alle disse tre selskapene er fokusert på å fullstendig gjenskape moderne BMW-, Fiat- og Porsche-modeller.

Forskjellen mellom disse tre og AMG, RS eller BMW M er det faktum at disse tre selskapene ikke bare justerer bilene, men de gjør også mange andre justeringer og endringer, så mye at kjøretøyene deretter registreres som Alpina, Abarth eller Ruf, ikke BMW, Fiat eller Porsche.

Dette betyr at Aplina, Abarth og Ruf tar chassiset til vanlige BMW-, Fiat- og Porsche-modeller, men legger til en haug med skreddersydde deler som endrer bilen i sin essens, nok til at de kan betraktes som frittstående merkede biler. Alle disse tre er lisensiert av sine respektive produsenter for å endre navnene på bilene og tilbyr også spesifikke VIP-er.

RUF Biler

Røttene til Ruf-selskapet strekker seg tilbake til 1975 da Alois Ruf Jr begynte å modifisere Porsche 911s. Den første Ruf Porsche ble avslørt i 1977, en 930 911 fullpakket med en strøket 3.3L motor. Senere i 1978 ga Ruf ut 911 SCR med en naturlig aspirert 3.2L motor som produserer 217hp.

Ruf har siden fortsatt å tilby forbedrede Porsche 911-modeller. Noen av disse modellene som Ruf CTR og Ruf CTR2 har også nådd topphastighetsrekorder over 211-217 mph. Dette betyr at disse to modellene var de raskeste produksjonsbilene på planeten i et kort øyeblikk før den forestående ankomsten av den legendariske McLaren F1.

Men Ruf Automobile stoppet ikke der, da den nest største hiten fra den tyske produsenten kom i 2007 med CTR3 som feiret 20-årsjubileet for den første CTR-modellen. Ruf var fast bestemt på å fullstendig overhale en vanlig 911 i en slik grad at Ruf i 2010 til og med tilbød den første og eneste V8-drevne 911 i historien.

  Porsche vs. Corvette Pålitelighet - Hvilken er bedre?

Ruf CTR-modeller

Der RUF har gjort den største forbedringen på Porsche-biler er utgangseffekten, da Porsches fra disse epokene var ganske tamme sammenlignet med Ruf-forbedrede 911-ere. En av de mest legendariske Ruf-modellene var Ruf CTR Yellowbird, en smakfull og vakkert overhalt 911.

Yellowbird er absolutt en av de mest ikoniske bilene fra den tiden, spesielt fordi Yellowbird utkonkurrerte alle de store konkurrentene fra den tiden. Biler som Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa og til og med Porsches egen 959, som også nå hylles som et av de største ingeniørunderverkene av Porsche, har blitt ydmyket av Yellowbird.

Alle Ruf 911s har en distinkt VIN, noe som betyr at de er helt frittstående modeller som på papiret ikke har noe forhold til Porsche. Det Ruf gjorde med CTR 2 911s var også intet mindre enn spektakulært da disse modellene tilbød opptil 700hp og konkurrerte mot fullverdige spesialbygde strenge racerbiler.

Ruf gjorde inntrykk med CTR2 på Pikes Peak international hill climb, Virginia City Hill Climb-konkurransen, og mange andre konkurranser ved bare å vinne kontinuerlige pole positions.

Ruf CTR3 og Ruf eRUF modell A

Ruf CTR3 ble utgitt i 2007, og dette var første gang Ruf har fullstendig redesignet hele 911 fra topp til bunn. CTR3 tilbød en unik kropp og en midtmotorisert konfigurasjon som var intet mindre enn banebrytende.

CTR3 er utstyrt med en 700hp 6-sylindret motor, og RUF har jobbet tett med Multimatic og Bosch for å produsere CTR3. For en kontekst om Multimatic og Bosch er dette det samme selskapet som fortsatt produserer den nye Ford GT i Canada, og Bosch er et av de ledende elektronikktekniske selskapene i hele bransjen.

  Bør jeg rustsikre min Porsche

eRuf modell A var en helt elektrisk 911 fra slutten av 2000-tallet. eRuf-modellen var i stand til 140 mph topphastighet, 204hp og et estimert område på 250-320 miles. Selvfølgelig, i dagens dag og alder av Plaid 1000hp Teslas, virker dette latterlig. Tilbake på 2000-tallet var dette imidlertid toppen av elbilindustrien.

Dessverre var eRuf-modellen A aldri virkelig tilgjengelig for kjøp, men den viser hva Ruf var i stand til på slutten av 2000-tallet. Helt siden Ruf begynte å forbedre Porsche 911s, har hver eneste modell de har gitt ut hatt en positiv mottakelse, og mange modeller vil for alltid representere toppen av tysk bilteknikk.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke andre Porsche ettermarkedsmottakere er det?

I dag har Porsche mange forskjellige ettermarkedsmottakere. Noen av dem tilbyr komplette overhalinger som Singer og Ruf, og andre som Techart eller Manthey Racing er for det meste rettet mot å forsterke en vanlig 911 for bedre sporytelse.

Hvor mye koster en Ruf 911?

Dette er den delen av historien der det hele begynner å gi litt mer mening. Ruf-modeller var og er fortsatt uutholdelig dyre, da noen av disse modellene koster 3-4 ganger mer enn de 911 modellene de var basert på.

For en flekk av kontekst handlet CTR Yellowbird for $ 250k, som i dagens penger er oppover på en halv million dollar. Dette er peanøtter sammenlignet med prisen denne modellen henter i disse dager, da en brukt Ruf Yellowbird ble solgt i 2018 for mer enn en million dollar.

  Lager Porsche en minivan?

CTR3 ble priset til $ 725k da den ble utgitt, og har i dag en estimert verdi på $ 1.3-1.4 millioner.

Hvor mange Ruf 911s er det?

En av hovedårsakene til at Ruf-modeller er så dyre, er det faktum at bare noen få dusin biler noen gang ble produsert. Den opprinnelige CTR var begrenset til 29 enheter, CTR2 hadde 16 standardenheter og 12 CTR2 Sport-versjoner. CTR3 var også begrenset til 30 enheter.

Det er trygt å si at det bare er noen få av disse som banker rundt, de er veldig vanskelig å finne hvis du er interessert i å kjøpe en. Folk elsker disse bilene, og de vil beholde dem for alltid, noe som betyr at verdien av disse bilene sikkert kommer til å fortsette å skyte i været i de kommende årene.

Hvorfor er Ruf så berømt?

Morsomt nok er hovedårsaken til at Ruf 911s er så berømte i dag det utallige antallet videospill som har omtalt Ruf-modeller i stedet for vanlige Porsche-modeller. Dette er fordi Porsche signerte en eksklusiv avtale med EA (Electronic Arts) om bare å tilby Porsches i EA-spill som Need for Speed.

Dette betydde at nesten alle andre videospill tilbød Ruf 911s. Spill som Gran Turismo, Assetto Corsa, Asphalt, Test Drive, The Crew og mange andre tilbød bare Ruf 911s. På grunn av dette har Ruf fått en stor kultfølger blant mange videospillentusiaster.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter