Skal jeg lade Tesla hver kveld?

En av de største bekymringene for nye Tesla EV-eiere er hvor ofte de skal lade batteriene. Rådene varierer avhengig av om du bør lade Tesla daglig, annenhver dag eller når batteriet er under 20%.

Den beste tilnærmingen er å lade Tesla hver kveld. Dette vil bidra til å forbedre kjøretøyets rekkevidde og opprettholde et sunt batteri. Du bør imidlertid bruke en lavspenningslader hvis du har tenkt å lade daglig. Forsikre deg om at batteriet lades til mellom 70% og 90%.

Lad den daglig

Alt-i-alt, hvor ofte belastningen din EV avhenger av hvor mange kjørelengder du dekker daglig. Hvis du dekker 57 miles daglig, som er gjennomsnittet for amerikanske sjåfører, kan det hende du bare trenger å lade bilen etter annenhver dag. Lading hver natt bidrar imidlertid til å holde bilen drevet hele tiden.

Tesla-brukerhåndboken antyder at «den viktigste måten å bevare batteriet på er å LA KJØRETØYET VÆRE KOBLET TIL NÅR du ikke bruker det.» I tillegg står det: «Det er ingen fordel å vente til batteriets nivå er lavt før lading.»

Ifølge Tesla vil bilens batteri forbli sunt og fungere optimalt hvis det er koblet til daglig når det ikke er i bruk. Derfor bør du lade Tesla hver natt, spesielt i perioder med lite trafikk. Hvis du bare brukte 30% av ladningen, kan du lade opptil 70% og være klar til å gå neste dag.

Selvfølgelig er det noen fordeler og ulemper ved å lade Tesla daglig. Så før du juice opp bilen hver dag, bør du vurdere hva som vil skje med bilens batteri i det lange løp.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Fordelene med å lade en Tesla hver natt

Hold batteriet sunt

Den første fordelen med å lade elbilen din daglig er å holde batteriet sunt. Batteriet vil ikke falle under den laveste anbefalte grensen, som er 20%. Kjøretøyets batteri vil fungere optimalt når det ikke faller under 20% eller går over 90%. 

Øk batteriområdet

Bortsett fra å holde batteriet sunt, vil lading daglig bidra til å forbedre kjøretøyets rekkevidde. Du vil ha mye juice hver dag når du forlater hjemmet ditt. Så du kan dekke flere miles daglig enn en person som bare lader når batteriet er lavt eller under 20%.

Siden den gjennomsnittlige amerikaneren kjører omtrent 60 kilometer per dag, kan Teslaen din løpe i minst 5 dager på full lading. Men hvis du lader på daglig basis, kan du øke rekkevidden og pendle mellom byer uten problemer. 

Tilbakeslagene ved å lade en Tesla hver kveld

Høy elektrisk regning

Den største ulempen med å lade Tesla daglig er at du vil øke kostnadene for strømregningen. I motsetning til ICE-er bruker Tesla-kjøretøy elektrisitet. Konstant plugging i bilen hjemme, vil føre til at kostnadene for strømregningen begynner å legge seg opp.

Redusert batterilevetid

En annen ulempe med å lade elbilen din daglig er at du vil redusere levetiden til batteriet betydelig. Dette er fordi lading daglig øker batteriets syklusantall. De fleste litium-ion-batterier forventes å tåle rundt 15 000 sykluser før kapasiteten faller til 70 % av et nytt batteri.

  Beste Tesla for høye drivere

Så lading daglig vil øke antall ladesykluser, uavhengig av prosentandelen du øker. På lang sikt vil dette skade batteriets levetid.

FAQ

Hvorfor anbefaler Tesla brukerne å opprettholde en 20% til 90% lading?

Tesla anbefaler sine kunder å opprettholde en ladegrense mellom 20% og 90%, for å holde batteriet sunt. Hovedårsaken er å opprettholde batteriets helse. Tesla-elbiler har litium-ion-batterier, som må tas vare på for å unngå skade.

Litium-ion-batterier blir skadet når de tilbringer mye tid i de svært lave og svært høye endene av ladespekteret. Dette er også grunnen til at Tesla-biler har en maksimal ladegrense på 90% som standard. Tesla anbefaler også at brukerne holder seg over 20%.

Hvorfor er Tesla imot å lade batteriet opptil 100% daglig?

Når du lader batteriet opp til full kapasitet, legger dette press på batteriet. Dette skyldes at en høyere ladeprosent sporer med batterispenning, som er forbundet med kortere batterilevetid. I stedet bør du opprettholde en 20% til 90% lading for å opprettholde batteriets helse.

Hva er noen av konsekvensene av å lade Teslaen din over 90%?

Først og fremst vil batteriet miste effektiviteten. Lading av batteriet over dette punktet legger unødvendig stress på det. På toppen av det vil ladehastigheten falle betydelig. Dette vil ende opp med å få det til å ta lengre tid å fylle opp, samt legge til mer i strømregningen.

Når bør jeg forvente at Tesla-serien min faller?

Det anslås at Tesla-serien vil begynne å falle etter at bilen dekker rundt 285.000 miles. På dette stadiet bør du forutse at Tesla EV har en 10% batterireduksjon, noe som ikke er dårlig etter mange års eierskap.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Men hvis du lever i kaldt klima, kan bilen din aldri fullt ut oppnå sitt utvalg. Dette er fordi området avtar når temperaturen faller. Batteriet trenger ganske enkelt ekstra energi for å kjøre ved optimal driftstemperatur.

Når bør jeg lade min Tesla opp til 100%?

Lad bare Teslaen din opptil 100% hvis du har tenkt å reise langt. La bilen lade over natten opp til 90%, og fyll opp de resterende 10% noen timer før du kjører. Du bør imidlertid prøve å opprettholde en ladegrense på 70% til 90% så mye som mulig.

Hold batteriet mellom 20 % og 90 %

Avhengig av kjørebehovene dine, kan du enten lade Tesla hver natt eller annenhver dag. Men for å holde bilens batterihelse i sjakk, er det best å lade daglig opptil 70% eller 90%. I tillegg bør du bruke en lavspenningsladning. 

For at batteriet skal fungere optimalt, må du aldri la batteriet falle under 20 % eller lade over 90 %. Ikke bare vil batteriet forbli sunt, men det vil lade effektivt innenfor denne grensen. Batteriområdet vil også gradvis øke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter