Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Biler er laget med mange deler som inneholder jern. Hvis du blander ubehandlet jern,oksygen  og vann, oppstår korrosjon som kan oppløse delene  selv. Dette betyr at rust enten bare kan se dårlig ut, men kan også forårsake alvorlige strukturelle problemer hvis de ikke behandles på et tidlig stadium.

Du kan tenke på rust som en bilsykdom. Nyere biler som ikke har brukt mye tid på veien er ikke like utsatt for rusting sammenlignet med en eldre bil. Som biler alder,  de er vanligvis ikke opprettholdt så godt, noe som ofte betyr at rust oppstår og begynner å avskrekkeratingbilenskropp og strukturelle paneler.

De fleste nyere biler er rustbeskyttet rett fra fabrikken, noe som betyr at rustsikring av den nye bilen din ikke er så nødvendig. Men hvis du vil ha det høyeste beskyttelsesnivået mulig, bør du gå foran og rustsikre bilen, spesielt hvis du planlegger å eie den i lang tid.

Hvis du for eksempel bruker bilen som en del av enleieavtalepå treår, er det ikke behov for ytterligere rustsikring. Bare gjør alt det vanlige bilvedlikeholdet som å vaske bilen din og prøve å ikke skrape malingen. Du bør også beskytte de sårbare områdene i bilen din med PPF eller a / og et keramisk belegg.

Rustsikker ny bil

Nyere biler er bygget mye bedre sammenlignet med eldre biler. Nyere monteringsteknikker sikrer presise kroppshull og justering som både sikrer at tetningene er langt sterkere og tettere pakket. Hvis du parer det med en bred  galvanisert stålkonstruksjon, er ekstra rustsikker ikke alt som er nødvendig.

Rustsikring av den nye bilen avhenger også av ditt spesifikke bruksscenario. Hvis du bare kjører bilen om vinteren og du kommer over mye fuktighet, er rustsikring verdt å vurdere bare å være så sikker som man kan være.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Noen bilmerker som BMW og mange andre gjør omfattenderustsikringsløsninger  før bilene til og med er malt. Dette betyr at nyere biler gårgjennom en omfattende rustisoleringsprosess som sikrer at bilens  er  beskyttet selv på subambisk nivå. Spesifikke 10-12 år lange garantier er også inkludert i den nye bilprisen.

Hvis du planlegger å eie bilen i lang tid, og du ofte kjører bilen i klima med ugunstige værforhold rustsikker bilen din. Hvis du også gjør lengre reiser  der stein-chipping er mer  vanlig, og landet ditt bruker salt som en is avskrekkende om vinteren, bør du bestemmely rust-bevis din splitter nye bil.

Rustsikker bruktbil

Rustsikring av en brukt bil virker mer logisk, men hvis bilen din ikke er verdt å spare, er det ganske ubrukelig å bruke en  ekstra $ for dedikert rustsikring. Den brukte bilen din kan allerede ha vært utsatt for korrosjon, så du bør ta bilen din til en erfaren karosseributikk bare for å inspisere alle de sårbare karosseripanelene.

Det er verdt å nevne at de aller fleste bileiere aldri tar bilene sine for dedikert rustsikring. Rust-proofing er for det meste gjort av entusiaster som tar sikte på å beholde så mye av verdien av bilen som mulig, og din vanlige 2003 Honda Civic med 180k miles på klokken er ikke en sannsynlig kandidat.

Rustsikring gir absolutt bedre alt-rundt beskyttelse uansett om bilen brukes ellerer ny. Hvis du velger dedikerte drypp/ dryppfri / tjære olje spray teknikker eller plass-alder elektroniske moduler rust-proofing løsninger, sørg for at det er fornuftig økonomisk.

Når det er sagt, erenbils restverdi ofte høyere hvis bilen har vært rustsikker mesteparten av livet. Det er også verdt å nevne at noen teknikker som drypp / dryppfri oljespray krever at du borer inn i bilenskarosseripaneler som til og med kan forverre rustoppbyggingen hvis den ikke gjøres av en erfaren profesjonell.

  Beste bil for golfere

Tips for en rustsikker bilopplevelse

Det er virkelig ikke behov for dedikert rustsikring hvis du bare gjør alt det vanlige, rimelige daglige / ukentlige / månedlige vedlikeholdet. Først og fremst, sørg for å vaske bilen regelmessig for å rydde opp alle forurensningene som kan skrapebilensmaling over  tid.

Det er også lurt å bruke malingsbeskyttelsesfilm og/eller dedikerte keramiske belegg påbilens karosseripaneler for å holde malingen i god stand. Den beskytter deg også mot  steinflis og riper som kan føre til korrosjon etter en stund.

Du bør vaske bilen enda oftere hvis landet ditt bruker salt som isavskrekkende om vinteren, da salt kan utvikle korrosjon ganske betydelig. Inspiser understell fra tid til annen, og prøv å se etter tegn på korrosjon selv.

Pelsthermore, sørg for at interiøret ditt også er rent og at alle vannpluggene rundt  bilen din ikke er tilstoppet. Bare gjør alle disse vanlige bilvedlikehold requirements, og det er ærlig talt ikke behov for noen ekstra rust-proofing for helt nye biler, spesielt hvis rusting er dekket av garanti.

Delen Vanlige spørsmål

Hva skal jeg gjøre hvis jeg finner rust i bilen min?

Hvis bilen din er dekket av en garanti som ogsådekker  korrosjon, kan du ta kontakt med forhandleren så snart som mulig. Prøv å redusere rusten så snart som mulig fordi rusting kan spre seg raskt, og hvis det gjør det, ser du på en reparasjonsregning som bare ikke gir mening økonomisk.

  Hva er den styggeste bilen?

Hvis du eier en verdifull bil, bør du gjøre dette med en enda større følelse av haster fordi dette kan devaluere bilen raskt. Rust skjer, og det er gitt, men det er måter man kan fikse det på hvis man handler i tide.

Ruster klassiske biler oftere?

Ja, det gjør de, klassiske biler ruster mye mer sammenlignet med nyere biler. Og dette er spesielt problemet hvis du ser på en klassisk bil som koster mye penger, men prisene var ikke så høye som de er nå for noen år siden.

Det er mange dyre klassikere der ute som ikke var så dyre på en stund. Dette betyr at mange av disse var plaget av korrosjon, og de ble fikset så snart verdien av bilen gjorde det mulig å gjøre det. Så vær alltid forsiktig når du kjøper en eldre bil, inspiser den grundig.

Skal jeg noen gang kjøpe en bil plaget med korrosjon?

Hvis du kommer over et fristende tilbud som  innebærer en bil med mild korrosjon, erdetikke nødvendigvis en dealbreaker. Det tar tid og krefter å fikse en bil med mye korrosjon, men for noen modeller er det faktisk en god idé.

Dette er først og fremst for verdifulle klassikere og sportsbiler i begrenset opplag. Denne typen biler finnes ofte under forferdelige forhold, men senere restaurert til sin tidligere prakt. Hvis reparasjonsjobben gjøres riktig, er verdien av bilen ikke så påvirket.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter