Tesla mot Mercedes – Hva er bedre?

Hvis du leter etter en luksuriøs bil å kjøpe, er det stor sannsynlighet for at Tesla og Mercedes er på listen din. Men hvilket merke av en bil bør du velge?

Både Tesla og Mercedes produserer høykvalitets og luksuriøse kjøretøy som folk har forelsket seg i. Imidlertid varierer disse to merkene mye siden Tesla bare lager elbiler. Hvis du leter etter det beste luksuriøse elbilmerket, kan du gå med Tesla. Men hvis du vil ha klasse og pålitelighet i en klassisk luksusbil, velg Mercedes-Benz.

For å gjøre ting enklere for kjøpere, valgte vi to basismodeller og to avanserte modeller fra begge merkene. Disse inkluderer Tesla Model 3 vs. Mercedes-Benz C-Klasse og Tesla Model S P100D vs. Mercedes-Benz AMG E63 S. Nedenfor er en head-to-head sammenligning av disse eksepsjonelle luksusmodellene.

Tesla Model 3 mot Mercedes-Benz C-klasse

Utforming

Tesla Model 3 og Mercedes-Benz C-klasse mangler begge det sofistikerte utseendet til sine avanserte modeller. Dette betyr imidlertid ikke at disse bilene ikke er tiltalende. Når det gjelder utvendig design, har Mercedes C-klasse en liten kant over Tesla.

Når det gjelder interiøret, avhenger det mer av din smak og preferanser, da begge modellene er luksuriøst laget. C-klassen er litt mer typisk luksuriøs enn Tesla Model 3 fordi denne Tesla-modellen kommer med et minimalistisk design.

Prestasjon

Disse to bilene fungerer bra, selv om de er en verden fra hverandre. Tesla Model 3 drives av elektrisitet, mens Mercedes-Benz C-klasse drives av gass. C-klasse har en 9-trinns automatgirkasse, mens Tesla Model 3 har en enkelthastighets automatgirkasse.

C-klasse leveres med en 2,0-liters turbo inline-4 motor eller en 3,0-liters bi-turbo V6-motor. Tesla Model 3 har et batteri på 50 kWh som har en rekkevidde på ca. 350 km. Det er også en batteriversjon på 75 kWh som kan gjøre den omtrent 500 km.

  Hva er forskjellen mellom AMG og vanlig Mercedes?

Når det gjelder effektivitet, er Tesla Model 3 mer effektiv enn Mercedes-Benz C-klasse. C-klasse har en drivstoffeffektivitet på 23 mpg i byen og 35 mpg på motorveien. På den annen side har Tesla Model 3 en effektivitet på 148 MPGe i byen og 132 MPGe på motorveien. 

Komfort

Når det gjelder komfort, har Mercedes C-klasse mer komfortable seter, men Tesla er mer romslig. Tesla Model 3 har mer takhøyde, benplass og skulderrom enn C-klasse. I tillegg er Teslas bagasjeromsvolum 15 kubikkfot, mens Mercedes er 12,6 kubikkfot.

Interiøret i Mercedes C-klasse er mer teknologisk avansert enn Tesla, takket være unike funksjoner som 64-fargers omgivelsesbelysningssystem og utmerket finish. C-klassen har imidlertid skinnseter av lav kvalitet, som kan føles «plasticky».

Sikkerhet

Det gode med de fleste luksusbiler er at de er veldig trygge. Det er det samme tilfellet med både Tesla Model 3 og Mercedes-Benz C-klasse. Begge disse bilene har en kollisjonstestsikkerhetsvurdering på minst fire stjerner, noe som er eksepsjonelt.

Pris

Fra vår sammenligning er det klart at Mercedes-Benz C-klasse har en liten fordel over Tesla Model 3 i mange kategorier. Og det er derfor det også er litt dyrere. Mercedes-Benz C-klasse koster rundt $ 41,500, mens Tesla Model 3 går for rundt $ 39,900.

Tesla Modell S P100D VS. Mercedes-Benz AMG E63 S

Utforming

Når det gjelder utseende, både Mercedes-Benz AMG E63 S og Tesla Model S P100D er vakre biler. Mercedes AMG E63 S kan skryte av store, velslipte LD-kalipere og et sporty utseende. Tvert imot har Tesla brede kroppslinjer og en ren kropp.

Totalt sett ser begge bilene utmerket og stilig ut med neste nivå interiør, men Mercedes kommer med et mer avansert interiør enn Tesla. Benz har et sporty og elegant utseende som Tesla mangler.

  Bruker Tesla spesielle dekk?

Prestasjon

Ytelsesmessig er begge disse bilene superraske og enkle å håndtere. Tesla Model S er imidlertid litt raskere. Den kan akselerere fra 0 til 60 mph på 2,4 sekunder. Dette er mye raskere enn Mercedes AMG E-klassen, som tar 3,5 sekunder å akselerere fra 0 til 60 mph.

Hovedforskjellen er at Tesla Model S P100D drives av elektrisitet, mens Mercedes-Benz AMG E63 drives av en håndlaget AMG 4,0-liters V8 bi-turbo-motor. På toppen av det har den en 9-trinns girkasse, mens Tesla Model S har en en-trinns automatgirkasse.

Komfort

Mercedes-Benz AMG E63 S er mer behagelig enn Tesla Model S. Takket være funksjoner av høy kvalitet som finnes i Benz som inkluderer tre-snakket rattet, makt foran seter med minne, og aktive multi-kontur forseter. Tesla Model S er imidlertid mer romslig enn AMG E63 S.

Sikkerhet

Enten det er Tesla Model S eller Mercedes-Benz AMG E63 S, begge disse bilene er veldig trygge. Mercedes kan skryte av funksjoner som oppmerksomhetsassistanse, aktive kjørefeltsbytteassistenter, aktiv blindsoneassistanse og mange flere. Tesla leveres med seks kollisjonsputer, rollover-sensorer, stabilitets- og trekkraftkontroller og nødstrømfrakobling.

Pris

 Mercedes-Benz AMG E63 S og Tesla Model S P100D er veldig dyre. E63 koster rundt $ 253,900, mens Tesla Model S koster rundt $ 118,600. Hvis du ikke er klar til å bruke store beløp, bør du holde deg til den mer rimelige Mercedes-Benz C-klasse eller Tesla Model 3.

Sammenligning av Mercedes og Tesla

Hvilken bil er dyrere å vedlikeholde – Tesla eller Mercedes?

En av de største fordelene med å eie en Tesla er at de er ganske billige å vedlikeholde. Det er ikke det samme med Mercedes-Benz. Hvis du har en Benz og garantien går tom, vil du føle smerten ved vedlikehold og reparasjoner.

  Beste Mercedes hybridbiler

Hvilken bil er mer pålitelig – Mercedes eller Tesla?

Begge disse bilene er pålitelige, men i det lange løp er Tesla mer pålitelig enn Mercedes. Tesla-biler er dekket av en 8-årig eller 120.000- til 150.000 kilometer garanti. På den annen side kommer Mercedes bare med en garanti på 48 måneder eller 50 000 kilometer.

Er Tesla og Mercedes «rike folks biler»?

Selv om begge disse merkene er luksusmerker, er ikke alle bilene deres designet bare for velstående mennesker. Ja, det er sant at de fleste Mercedes- og Tesla-biler er dyre. Noen modeller er imidlertid rimeligere med mindre luksuriøse funksjoner.

Bortsett fra Tesla og Mercedes-Benz, hvilke andre biler regnes som prestisjetunge?

Mercedes-Benz regnes av mange som det mest prestisjefylte luksusbilmerket på markedet, og Tesla har posisjonert seg som fremtidens bil. Imidlertid er det også andre bemerkelsesverdige bilmerker som BMW, Land Rover, Porsche, Audi og Lexus.

Hovedpoenget

Totalt sett er Tesla og Mercedes to eksepsjonelle luksusbilmerker som varierer på mange måter. Hvis du leter etter den beste elektriske luksusbilen, er Tesla den beste. Men hvis du vil ha prestisje, pålitelighet og komfort, er Mercedes-Benz fortsatt lederen. Det endelige valget avhenger imidlertid av dine preferanser og budsjett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter