Trenger Tesla å varme opp?

Tesla er kjent for sin fantastiske styling, utmerket akselerasjon og fremragende ytelse. Men må Teslas varmes opp før de drar?

Nei, Tesla trenger ikke å varme opp før du kjører. Men for en god kjøreopplevelse og forlenget batterilevetid må du varme opp Teslaen din før du kjører. Dessuten holder selve bilen batteriet i komfortsonen, med mindre du trenger den ekstra rekkevidden som følger med oppvarming av batteriet.

Imidlertid, hvis du bor i kalde områder, er det en utmerket ide å varme opp Tesla-batteriet før du tar av. Dette vil bidra til å sikre at bilen din fungerer ved riktig temperaturer. Hovedårsaken bak dette er fordi litium-ion-batterier fungerer i et svært smalt temperaturområde.

Så det er viktig å varme opp bilen din og få den til å fungere ved riktig temperatur, da hastigheten et litium-ion-batteri kan lade eller lade ut reduseres med. Dessuten kan litium-ion-batterier ved lave temperaturer forringes raskere når de lades. Derfor begrenser elbiler regenerativ bremsing i kulde for å unngå å skade batteriet.

Som nevnt tidligere, er en annen viktig grunn til å varme opp batteriet i kaldt vær å forbedre kjøreopplevelsen. Siden batteristyringssystemet begrenser regenerering i kaldt vær, vil du oppdage tap av strøm. Men når du varmer opp batteriet og begynner å bruke bilen, vil det komme til optimal driftstemperatur og normal regenerativ bremsing vil komme tilbake.

Hvordan varmer jeg opp bilen min?

Du kan varme opp Teslaen din på to måter. Først kan du forutsetning din Tesla før du starter reisen. Alt du trenger å gjøre er å slå på forutsetningen eller tine i Tesla-appen. Dette er avgjørende, da det vil spare mye energi på veien for å bli plugget inn mens du er forutsetning.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Den andre måten å varme opp bilen på er ved å lade Teslaen før du tar av. Tesla anbefaler å holde seg tilkoblet hele natten. Så hvis du vil starte reisen om morgenen, trenger du ikke å bekymre deg for forvarming av batteriet.

Hvor lang tid tar det før et Tesla-batteri varmes opp?

Det avhenger av omgivelsestemperaturen og om du hadde forutsett bilen før avreise. I de fleste tilfeller vil det ta minst 45 minutter å varme opp. Likevel kan det ta lengre tid hvis forholdene er ekstreme, for eksempel veldig kaldt vær.

Hva er fordelene med å varme opp en Tesla?

Det er flere fordeler med å varme opp Teslaen din. Først og fremst hjelper dette bilen til å bruke mindre energi på kaldstart og kunne utføre regenerativ bremsing. For det andre vil bilen din fungere bedre, da den vil nå sin optimale arbeidstemperatur raskere. Og til slutt reduserer oppvarming av batteriet ladetiden.

Må jeg varme opp hytta til en Tesla før jeg går inn?

Nei, det trenger du ikke. Du kan imidlertid varme opp hytta hvis været er veldig kjølig. Alternativt kan du velge å bare varme opp setene og ikke hele hytta. Tvert imot er det viktig å forstå at oppvarming av hytta vil bruke mye strøm, og dette vil redusere rekkevidden din.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

FAQ

Mister Teslas litt ladning hvis du lar dem være i garasjen i flere dager?

Ja, Tesla mister rundt 1 til 2% av ladningen hver dag. Så hvis du forlater bilen i garasjen uten å bruke den lenge, ville bilen ha mistet betydelig ladning. Likevel kan bilen miste mer lading hvis du fortsetter å sjekke den gjennom Tesla-appen.

Kan Tesla-biler forvarme hytta før eieren kommer inn i bilen?

Ja, det kan forvarme bilen selv før du går inn. Men for at dette skal skje, må du stille inn kabintemperaturen og begynne å forvarme bilen før du går inn. Og hvis været er varmt, kan du også kjøle ned hytta. Dette gjøres gjennom Tesla-appen på Android eller iOS.

Hva skjer hvis en Tesla bryter sammen midt i ingenmannsland?

Hvis Teslaen din bryter sammen midt i ingenmannsland, må du komme i kontakt med veihjelp. Denne tjenesten tilbyr støtte og kan lede deg etter behov, avhengig av bilens status. Hvis du er innenfor 800 miles fra et Tesla-servicesenter og fortsatt har en garanti, vil du få transport. 

Hvorfor mister Tesla strømmen i kaldt vær?

Tesla mister strømmen i kaldt vær fordi mye av det brukes til å varme opp batteriet før du kjører og varmer opp hytta. I gjennomsnitt mister Tesla omtrent 40% av sitt sortiment når kupévarmere brukes. Derfor bør du begrense oppvarmingen av hytta på bilen din hvis du vil forbedre rekkevidden din.

Hvilket uttak bør jeg bruke til å lade Tesla hjemme – 120V eller 240V uttak?

Selv om begge disse uttakene vil få jobben gjort, vil 120V-uttaket lade bilen din raskere enn 240V-uttaket. Dette er fordi 240V-uttaket, som krever bruk av nivå 2 Tesla-laderen, er mer effektivt. Den lader seks ganger raskere enn 120V-uttaket, som bruker nivå 1 Tesla-laderen.

  Hva er så spesielt med Tesla?

Avhengig av bil merke og modell, kan det ta mellom 3 timer og 3 dager, avhengig av laderen du bruker. Tesla Level 1-laderen tar mellom 12 timer og 3 dager å lade helt opp. På den annen side tar Tesla Level 2-laderen mellom 3 timer og 13 timer å lade helt opp.

Bunnlinjen

Generelt trenger ikke Tesla å varme opp, med mindre du lever i kaldt vær og vil at bilen skal fungere på et høyt nivå. Dessuten er risikoen forårsaket av ekstremt kaldt eller varmt vær begrenset i Tesla, da den har en effektiv batteritemperaturstyring.

Det er imidlertid en god ide å varme opp Teslaen din slik at den ikke mister ladningen når du kjører for å få den tilbake ved den ideelle temperaturen. Tesla-eiere i kalde områder bør varme opp bilene sine for å forbedre effektiviteten og ytelsen til bilene sine.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter