Vanlige problemer med Citroën DS5

Citroën DS5 problemer & feil

Citroën DS5 er en kompakt familie hatchback laget av det franske selskapet mellom 2010 og 2018. DS5 er en bil som kombinerer et veldig flott eksteriør og interiørdesign med Citroën-motorer, men med den ekstra flair av en dynamisk kjøreopplevelse. Som sådan er DS5 fortsatt en ganske populær bil på bruktmarkedet.

Pålitelighetsmessig er DS5 ikke den beste, da den klarer å lide av ganske mange vanlige problemer. De vanligste problemene med DS5 er relatert til bilens elektronikk som ryggekameraet, infotainmentsystemet og en haug med andre niggles og gremlins. Andre problemer inkluderer problemer med lekkasjer som kan være farlige hvis de blir stående uten tilsyn.

DPF (dieselpartikkelfilter) er også kjent for å mislykkes på noen biler, og dette kan koste ganske mye penger å fikse. Startmotoren er også kjent for å mislykkes fordi den ble plassert på et dårlig sted som kan ende opp med en kortslutning som kan skade de omkringliggende ledningene.

Vi må også nevne problemer med suspensjon, da lagrene er kjent for å mislykkes på noen modeller. Disse må byttes ut minst en gang i løpet av bilens levetid, noe som ikke er den billigste og enklere tingen å gjøre. Alt i alt er DS5 ikke den mest pålitelige bilen Citroën noensinne har laget, men det kan fortsatt være en god bruktbil hvis du vet hvordan du kjøper den.

Citroën DS5 – Elektriske problemer

Elektriske problemer er de vanligste problemene med Citroën DS5, spesielt de som er relatert til bilens ryggekamera, bilens tilkoblingspakke og bilens infotainmentsystem. Alle tre av disse er kjent for enten å feileeller mislykkes helt. Omprogrammering av disse systemene løser ofte problemet, men noen ganger trenger de fullstendig utskifting.

  Vanlige problemer med Fiat Ulysse

Vi må også nevne at DS5 noen ganger lider av problemer med den nøkkelfrie funksjonen som også kan omprogrammeres eller erstattes.  Frontlyktene kan bygge opp kondens som fører til behov for å erstatte frontlyktene helt.

Citroën DS5 – Lekkasjer

Lekkasjer kan ofte være noen av de mest frustrerende og rett og slett farlige problemene en bil kan møte, og dessverre er DS5 en av disse bilene. Olje er kjent for å lekke fra en slange koblet til turboladeren som må byttes ut, ellers  kan bilen lide  av en haug med mekanisk skade nedover linjen.

Noen eiere har rapportert DS5-modeller som lider av drivstofflekkasjer, noe som kan være et enda større problem ettersom drivstofflekkasjer kan ende opp i bilen som brister i flammer.  Som sådan, hvis du kommer over noen lekkasjer i det hele tatt, sørg for å ta bilen din til en forhandler og løse problemet umiddelbart, da du ikke vil risikere å skade andre deler av bilen.

Citroën DS5 – DPF-problemer

DPF (dieselpartikkelfilter) er designet for å konvertere skadelige partikler laget ved å brenne diesel til mindre skadelige stoffer før de slippes ut i atmosfæren. Dette betyr at en fullt fungerende DPF er nødvendig for at bilen alltid skal kunne bestå utslippstesting. DPF kan imidlertid enten tette eller mislykkes helt.

Måten å rette opp dette på er å enten rengjøre DPF og fjerne alletilstoppingene eller å enten erstatte systemet fullt ut, noe som sannsynligvis er den bedre ideen da det løser problemet i det  lange løp.

  Problemer med automatisk girkasse i Citroën C3

Citroën DS5 – Problemer med startmotoren

Takket være en dårlig plassert startmotor kan bilen oppleve en kortslutning som kan skade de omkringliggende ledningene som må byttes ut. Dette problemet er vanlig med mange Citroën DS-modeller, og det er derfor Citroën har sørget for å finne en måte å fikse dette på for at  det aldri skal skje igjen.

Som sådan, hvis du opplever disse problemene, må du ta bilen til forhandleren der de vil flytte startmotoren til et bedre sted der det ikke kan forårsake kortslutning og forårsake ytterligere skade. Citroën er kjent for å løse dette problemet gratis, så sørg for å kreve at hvis dur bil ikke er for gammel.

Citroën DS5 – Suspensjon fra

For å runde opp listen over de vanligste Citroën DS5-problemene, må vi også nevne at bilen ofte lider av suspensjonsrelaterte problemer, nærmere bestemt lagrene. Hvis du går over en bump eller et hull og du hører klikkelyder, er sjansen stor for at kulelagrene dine nærmer seg slutten av levetiden.

Du må bytte ut disse minst en gang under eierskapet av DS5 for at duskal være så komfortabel og trygg som den skal være.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Citroën DS5?

Hvis du liker denne typen biler, og hvis du liker hvordan DS5 ser ut, bør du faktisk vurdere det. Det er kanskje ikke så luksuriøst som noen andre tyske hatchbacks, men det undergraver sine tyske rivaler i pris som gjør det verdt. D5 er en interessant bil fordi den ser ut som ingen annen bil på veien.

  Vanlige problemer med Hyundai Genesis

Dette betyr også at DS5-designet ser ut til å være aldrende veldig bra, da bilen fortsatt ser frisk ut i dag. På den annen side, hvis du ikke liker denne typen biler, vil du egentlig ikke like DS5. Videre er det ikke den mest pålitelige bilen på markedet som noe ødelegger den samlede verdifordelen.

Hvor lenge kan en Citroën DS5 vare?

Det er veldig vanskelig å svare riktig på dette spørsmålet, da det er altfor mange faktorer som påvirker hvor lenge noen bil kan vare.   Citroën DS5 med riktig og rettidig vedlikehold bør kunne vare minst 100,000 til 200,000 miles uten å trenge noen store overhalinger.  Hvis du ikke klarer å opprettholde det, kommer det til å dø mye raskere enn det.

Er DS fortsatt en del av Citroën?

DS-undermerket har endelig forlatt Citroën i 2015 fordi de ønsket å skille seg fra et merke på økonominivå for å ha sin egen merkevarefilosofi som gjør det lettere for dem å lage og selge luksusbiler.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter