Vanlige problemer med Citroën ë-Jumpy

Citroën ë-Jumpy (ë-Dispatch) er en helelektrisk varebil designet for å tilby deg all den plassen og funksjonaliteten du forventer av en varebil med den ekstra fordelen av å ikke forurense miljøet.   Ë-Jumpy bruker en ganske kjent plattform som brukes til mange Stellantis-baserte cars som sine viktigste rivaler.

I denne artikkelen skal vi gå i dybden på alle de vanlige problemene med Citroën ë-Jumpy og fortelle deg hva du trenger å se etter hvis du er i markedet for en av disse.  Før vi gjør det, bør vi nevne at ë-Jumpy fortsatt er for fersk til at vi kan gjøre en  skikkelig vurdering av den langsiktige påliteligheten, men det er nok data der ute slik at vi  kan gjøre en kvalifisert gjetning.

For det første ser det ut til at ë-Jumpy lider av visse problemer knyttet til bilens ladesystem og andre main / sekundære elektriske materialer.  Noen modeller er kjent for å oppleve utstyrsrelaterte problemer,  problemer med kollisjonsputene og problemer med   maksimal tilgjengelig rekkevidde.

Alt i alt er ë-Jumpy en  mye mer pålitelig varebil sammenlignet med alle sine forbrenningsmotormodeller, da elbiler generelt har en tendens til å være mindre problematiske. Som sådan kan du forvente  at ë-Jumpy er et godt langsiktig kjøretøy som ikke kommer til å forlate deg strandet.

Citroën ë-Jumpy – Lading og elektrisk issues

Mange moderne elbiler har en tendens til å lide av ulike problemer knyttet til ladesystemet i disse dager, og ë-Jumpy er ikke annerledes.  Noen få eiere klaget over det periodiske tapet av kraft som vanligvis kan løses ved å starte bilen på nytt. Men hvis problemer som disse skjer mens du er på motorveien, kan de være ganske farlige.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman T

Det mest fremtredende ladesystemrelaterte problemet med ë-Jumpy er et der laderen nekter å dra nytte av den maksimalt tillatte hurtigladehastigheten.  I tillegg til det blir laderopplevelsen mye mindre spennende når du støter på kaldt vær som kan senke ladeeffekten med ganske god margin.

Citroën ë-Jumpy – Utstyr jegssues

Citroën ë-Jumpy er designet for både kommersiell og privat bruk, noe som betyr at den ofte brukes av bedrifter og privatpersoner. Skyvedørene på siden av ë-Jumpy gjør det mye enklere å leve med fordi du ikke trenger å laste last utelukkende gjennom ryggen.  Imidlertid kan skyvedørsfangeren / låsen noen ganger mislykkes, noe som gjør dørene helt ubrukelige.

Andre utstyrsproblemer inkluderer problemer med sentrallåsmekanismen, da Citroën er kjent for å bruke ganske skjøre ledninger og klips som kan bryte veldig lett.  A / C er heller ikke fri for feil, noe som betyr at du noen ganger ikke vil kunne varme opp eller kjøle ned hytta raskt og effektivt.  Alt i alt er det ganske mange utstyrsproblemer med ë-Jumpy, men de er vanligvis enkle å fikse.

Citroën ë-Jumpy – Airbag jegssues

Airbag-relaterte problemer er noen av de vanligste problemene på alle moderne biler fordi biler i disse dager kommer med mange av dem.  Fordi disse er mandat av nesten alle regjeringer rundt om i verden, vil eventuelle problemer med dem sannsynligvis bli gjort ganske offentlige. Ë-Jumpy  er ikke fremmed for kollisjonsputeproblemer, og derfor tilbakekalte  Citroën  ganske mange Citroën-modeller på grunn av kollisjonsputerelaterte problemer, inkludert Jumpy.

Uansett, sørg for å være oppmerksom på eventuelle aktive tilbakekallinger som kan påvirke bilen din, noe som betyr at det er et must å ringe forhandleren din. Dette er fordi tilbakekallinger pleier å være gratis, og de vil ta seg av noen virkelig viktige sikkerhetsaspekter ved bilen din, og ingen annen sikkerhetsdel er like viktig som kollisjonsputen.

  Audi A1 1.4 TFSI Problemer

Citroën ë-Jumpy – Problemer med maksimal rekkevidde

Citroën ë-Jumpy kommer med to batteristørrelser, et mindre 50 kWh batteri og  et større 75 kWh batteri, og den maksimale rekkevidden til den store batterimodellen er rundt 260 km.  Men hvis du støter på kaldt vær, kan du forvente at dette maksimale området vil synke med opptil 20-40% i noen tilfeller, noe som er ganske mye.

Videre, hvis du også pakker din ë-Jumpy fylt med mennesker og last, vil din maksimale rekkevidde bli redusert enda mer. Dette er ikke noe de fleste elbileiere  er klare til å snakke om, men å ha mindre enn 150 eller 100 kilometer rekkevidde utenfor full lading er et problem som må løses, uansett omstendigheter.

FAQ-seksjon

Er Citroën ë-Jumpy verdt det?

Vel, det kommer an på hva du ber om fra det. Hvis du virkelig er i elektriske varebiler (ikke mange mennesker er), vil du sannsynligvis elske ë-Jumpy som det er en av de beste elektriske varebiler på markedet.  Disse er designet for å brukes av bypendlere, og hvis du har en ladekontakt i garasjen din,  er det veldig fornuftig å kjøpe ë-Jumpy.

Men hvis du ikke har vanlig tilgang til en personlig ladekontakt, eller du har en tendens til å gjøre langdistansereiser først og fremst,  er ë-Jumpy kanskje ikke den beste bilen du kan kjøpe. Uansett hva noen sier, hvis langdistansetransport og kjøring er det du trenger, vil en diesel fortsatt gjøre susen bedre enn noen annen motor der ute.

  Vanlige problemer med Kia Stinger

Hvorfor lager Citroën en elektrisk varebil?

Tro det eller ei, Citroën tjener mer på å selge nyttekjøretøy i noen markeder enn de selger vanlige personbiler. Dette betyr at en stor del av det kommersielle varebil-/MPV-markedet er mettet av eksisterende Citroën-modeller  , noe som også er grunnen til at Citroën bestemte seg for å komme opp med en elektrisk varebil.

Ë-Jumpy/e-Dispatch, e-SpaceTourer og e-Berlingo er alle kjøretøy som ofte brukes både til privat og kommersiell bruk, som alle er enlso eksklusivt tilgjengelig som elektriske biler.

Er elektriske varebiler bedre enn varebiler med forbrenningsmotor?

Elektriske varebiler koster mer penger direkte, men som flåtebiler kan de spare deg for ganske mye penger. Elektriske varebiler burde være mer pålitelige, men de koster mer å fikse hvis de går galt. Elektriske varebiler er flotte for bykjøring, men er mye verre når det gjelder langdistansekjøring.

Som sådan koker svaret på dette spørsmålet ned til hva du verdsetter mer, og om du kan få mest mulig ut av en elektrisk drivlinje.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter