Vanlige problemer med Ford 5.4-motor

Ford 5.4L Triton-motoren har eksistert i mer enn et tiår. Med mer enn en million enheter produsert over hele verden, er 5.4L et kjent Ford-kraftverk. Selv om Ford sluttet å lage 5.4L i 2010, er det fortsatt et veldig populært alternativ på bruktbilmarkedet. Før du bestemmer deg for å kjøpe en, må du huske å vurdere disse problemene.

Alt i alt er 5.4L Triton-motoren ganske pålitelig, og den skal kunne vare alle slags misbruk en god stund. De vanligste Problemene med Ford 5.4L-motoren er knyttet til tenningssystemet, drivstoffpumpedrivermodulen, motorens timingsystem, tennplugger og problemer med kamfaseren.

Nøkkelen til å eie denne motoren i flere tiår er å opprettholde den riktig hele tiden. Det er en relativt stor motor som trenger konstant vedlikehold og rask væskeforandringer og spyler. De fleste eiere oppgir at disse kan vare noen hundre tusen miles, men bare hvis de opprettholdes godt.

Uansett, husk å vurdere disse problemets før du bestemmer deg for å kjøpe 5.4L-motoren, slik at du har en bred underdrivelse av hva som potensielt kan gå galt.

Ford 5.4 V8 – Problemer med tenningssystemet

Det er noen forskjellige versjoner av 5.4L V8, 2-valve V8 Triton, 3-valve V8 Triton, 4-valve V8 Triton, og alle disse ser ut til å lide av problemer med tenningssystemet.  5.4L V8 bruker en spole-på-plugg-design der en spole brukes til hver enkelt sylinder.  Disse er plassert direkte på tennpluggene.

Problemet her skjer når de gummierte dekslene på spolestøvlene begynner å forverres og får gnisten til å treffe brønnen i motsetning til å treffe pluggen.  Hvis du merker at motoren misfiring eller tap av strøm, er sjansen stor for at tenningssystemet ditt er skylden.  Heldigvis er det ganske enkelt å løse dette problemet, da du bare trenger å bytte spolene.

  Alt om BMW batteri drenering problemer

Ford 5.4 V8 – Problemer med drivstoffpumpedrivermodul

5.4L V8 som finnes i F150 er kjent for å lide av drivstoffpumpedrivermodulproblemer der drivstoffpumpen slutter å forsyne motoren med drivstoff og får bilen til å stoppe.  Dette reduserer også strømmen til stort sett alle viktige systemer som noen ganger kan være farlige og til og med forårsake en ulykke. Det verste er at dette vanligvis skjer mens du kjører på motorveien.

Drivstoffpumpedrivermodulen er plassert direkte på stålrammen, noe som betyr at den kommer i kontakt med smuss, rusk og alle slags forurensninger som sakte kan spise bort i huset.  Dette fører til en kortslutning som resulterer i at modulen ikke gjør jobben sin.  Ford anerkjente dette problemet, og de tilbød en redesignet replacement boliger som løser problemet.

Ford 5.4 V8 – Problemer med motortid

5.4L V8lider også noen ganger av  noen forskjellige timing systemrelaterte problemer som en blåst-out strammer, et problem med cam phaser, eller en løs timing kjeden.  Alle disse tre delene må fungere uten problemer hvis du vil at 5.4L-motoren skal gjøre jobben sin ordentlig.  Hvis ikke, kan motoren bokstavelig talt ødelegge seg selv.

Den enkleste måten hvordan man kan legge merke til disse problemene tidlig, er å lytte til kjeden som rasler.  Hvis dette ikke blir tatt hånd om tidlig nok, kan det potensielt starte en dominoeffekt og føre til at de to andre systemene også mislykkes. Hvis dette skjer, vil motoren din sannsynligvis blåse, så sørg for å være oppmerksom på disse tre komponentene.

  Vanlige problemer med Citroën C1

Ford 5.4 V8 – Problemer med tennplugg

Avblåste tennplugger er ikke akkurat et vanlig problem, men 5.4L V8 ser ut til å være på den andre siden av historien, spesielt før 2004-modeller.  Når en tennplugg  blåser, striper den vanligvis hele gjengen av aluminiumshodet.   Videre kan en blown tennplugg også bryte «spole-over tennplugg» -systemet vi nevnte i det første problemet.

Faktum er at problemet er så vanlig at mange ettermarkedsmekanikker til og med gjorde en løsning.  Ford gjenkjenner også dette problemet og til og med tilbød en løsning med en Lock-N-Stitch trådinnsats.

Ford 5.4 V8 – Cam phaser problemer

En kamfaser er designet for å betjene kamakselen et trekk det noen få grader for at kamloben skal åpne og lukke ventilene riktig.  Kamakselen beveger seg avhengig av kjørestilen din, noe som betyr at mens du kjører med lave RPM-er, forblir ventilakselen på ett sted, men den endrer posisjon når du trenger mer strøm.

Faseren er imidlertid kjent for å mislykkes på 5.4L-motoren which krever at du bytter den ut med en helt ny enhet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge kan 5.4L Ford V8 vare?

Ford 5.4L V8 kan lett vare noen hundre tusen miles uten å trenge store overhalinger. Denne motoren er designet for å være en arbeidshest, noe som betyr at den kan frakte og slepe uten å oppleve for mange problemer.

  Vanlige problemer med Hyundai i30

Som sådan kan 5.4L V8 vare lenge hvis du tar riktig vare på det. Det kan ikke overemphasized at disse motoren må opprettholdes for å vare en betydelig tid.

Hvorfor sluttet Ford å lage 5.4L V8?

Ford sluttet å lage 5.4L V8 fordi motoren er datert og ganske ineffektiv.  Det er rett og slett ikke nødvendig i disse dager å lage en stor 5.4L V8 for å gjøre mengden strøm som denne motoren tilbyr.  Det er mange 6-sylindrede og 4-sylindrede motorer i disse dager halvparten av størrelsen på 5.4L V8 som tilbyr stort sett samme effekt.

Hvor mye koster det å gjenoppbygge en 5.4L V8 Ford-motor?

Ifølge noen få kilder på nettet koster det i gjennomsnitt  rundt $ 3,800 å gjenoppbygge 5.4L Ford-motoren.  Gjenoppbyggingsprisene varierer mellom $ 1,800 til $ 5,000 avhengig av problemets natur.  Dette er absolutt mye penger, spesielt når en helt ny 5.4L vanligvis koster rundt $ 6,000 til $ 8,000 avhengig av tilgjengeligheten.

Alt i alt er 5.4L Ford-motoren bra, men det er nå en ganske utdatert motor og en som rett og slett ikke kan følge med på nåværende Ford-tilbud.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter