Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 4

Hyundai Ioniq 4 problemer & feil

Hyundai Ioniq 4 er en 5-dørs familiehybrid / elektrisk bil rost for sin brukervennlighet, pris og utstyr.   Ioniq 4 ble først utgitt tilbake i 2016 og var i produksjon til 2022.  Det er en generelt veldig god bil med alt du trenger for å nyte det.  Det var også en av de aller første Hyundai Ioniq-bilene som nå er utrolig populære.

Når det gjelder pålitelighet, er det noen problemer som ser ut til å være vanlige med mange Ioniq 4-modeller.  For det første kan bilen ofte miste strøm mens du går oppoverbakke, og dette kan skyldes ulike problemer.  Overføringen er også kjent for å forårsake ulike problemer over tid, hvorav noen er mer alvorlige enn andre.

Som det er tilfelle med mange Hyundai-modeller, er bilens elektriske systemer også tilbøyelige til å mislykkesure.  Disse inkluderer både essensielle elektriske drivlinjesystemer og elektrisk tilbehør i bilen.  Bilens navigasjonssystem ser også ut til å oppleve et konstant problem med å ikke kunne oppdatere seg selv og fungere ordentlig.

For å toppe det hele, er Ioniq 4 også kjent for å lide av visse utstyrsrelaterte problemer som frontlyktene og potensielt til og med takluken. Alt i alt  er Ioniq 4 en relativt pålitelig bil for hva det er som det er tilfelle med de fleste Hyundai-modeller i disse dager.

Hyundai Ioniq 4 – Problemer med strømbrudd

Hyundai Ioniq 4 er utsatt for plutselig tap av kraft, spesielt når du går oppoverbakke.  Den første og åpenbare årsaken til dette er en lav batteriladingsprosent.  Dette kan virke åpenbart, men ifølge noen eiere  kan Ioniq 4 avvise en ladekabel uten at du engang varsler deg om det. Derfor bør du alltid dobbeltsjekke ladekabelen når du lar bilen være koblet til.

  Ford Bronco Motorproblemer

Dette problemet kan også skyldes et tilstoppet drivstoffilt filter på hybrid Ioniq 4-modeller og potensielt til og med drivstoffpumpen.  Alt i alt, sørg for å ta bilen din til en forhandler slik at de kan inspisere bilen helt før du kommer tilbake på veien.

Hyundai Ioniq 4 – Overføringsproblemer

Overføringssystemet i Ioniq 4 ser faktisk ut til å være ganske anstendig, men det liker virkelig ikke å være unmaintained.  Som sådan er de fleste Ioniq 4 problems forårsaket av  mangel på riktig vedlikehold.  For det første er girene kjent for å glide under endringer forårsaket av forurenset overføringsbrensel fylt med alle slags smuss og rusk.

Hvis du hører noen rare lyder under girskift, eller overføringen føles treg generelt, ikke kjør bilen, inspiser den. En bils overføring er et utrolig delikat stykke maskineri som trenger konstant vedlikehold, ellers kommer det til å forårsake alle slags problemer nedover linjen.

Hyundai Ioniq 4 – Elektriske problemer

Den vanligste gruppen av problemer man kan oppleve med en Hyundai Ioniq 4 er den som er relatert til bilens elektronikk.  Først av alt kan bilens batteri forårsake alle slags problemer forårsaket av ekstreme værforhold, spesielt ekstrem kulde.  Bilen opplever også problemer med frontlyktene som ikke kan byttes ut så lett som man kanskje tror.

Det interne batteriet er noen ganger kjent for kortslutning etter 80-100k miles, og det kan forårsake en overflod av problemer. Hyundai husket til og med Ioniq 4 på grunn av dette. Til slutt må vi også nevne problemer med forskjellige tilbehør i bilen som telefontilkobling og mangelfull infotainmentsystem.

  Vanlige problemer med Renault Kangoo

Hyundai Ioniq 4 – Navigasjonssystem fraes

Mange moderne Hyundai-modeller ser ut til å ha problemer med navigasjonssystemet der systemet nekter å fungere ordentlig. Eiere oppgir at oppdatering av navigasjonssystemet til den nyeste versjonen ikke lar deg bruke systemet til det det er designet for.  Andre oppgir at de har biler med ikke-fungerende nav-systemer generelt.

Disse problemene kan løses med hard PC-tilbakestilling mens batteriet er koblet fra. Dette er ikke noe du bør gjøre selv hvis du ikke har den riktige opplevelsen. Som sådan, sørg for å ta bilen din til noen med anstendig erfaring.

Hyundai Ioniq 4 – Utstyrsproblemer

For å toppe det hele, må vi også diskutere visse utstyrsrelaterte problemer som de som er knyttet til bilens takluke og frontlykter. Vi har allerede snakket om at frontlyktene er vanskelige å erstatte, men vi sa ikke at takluken på Ioniq 4 er tilbøyelig til noen ganger å  eksplodere uten noen oppfattet årsak.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Hyundai Ioniq 4?

Hovedårsaken til at man vil vurdere å kjøpe Hyundai Ioniq 4 er at det er en veldig rimelig bil å kjøpe og kjøre. Dette betyr at Ioniq 4 er en av de billigste og minst kostbare hybridbilene du kan kjøpe i dagens dag og alder som faktisk kan ta vare på familiens behov.

Hvis det er noe du er ute etter, bør du absolutt vurdere å kjøpe Ioniq 4. Men hvis du vil ha noe mer, for eksempel mer luksus, mer bekvemmelighet og mer av alt annet,  er Ioniq 4 dessverre ikke bilen for deg.

  Vanlige problemer med Citroën DS9

Er Hyundai Ioniq 4 bedre enn Toyota Prius?

Hyundai Ioniq 4 er ofte sammenlignet med Toyota Prius som disse to passer en virkelig lik pris brakett.  Mellom de to er de fleste villige til å gå for Prius, da det tilbyr litt mer av en opplevelse.  Prius får flere hybridmodeller og er også tilgjengelig med et AWD-system mens Ioniq 4 ikke er det.

Prius ser ut til å være  mer pålitelig, det får LED-frontlykter som standard, og det blir også sammenleggbare speil som standard.  Alt i alt  er Ioniq 4 en veldig god bil, men Prius er fortsatt kongen av dette segmentet.

Er Hyundai Ioniq 4 trygt?

Hyundai er et merke som focuses på mange ting, sikkerhet er en av dem.  Som sådan kan du være 100% sikker på at Ioiniq 4 faktisk er en veldig trygg bil fordi den fikk en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering fra alle troverdige krasjtestingsregler.  Dette betyr at bilens passive beskyttelsessystemer og bilens aktive programvaresystemer begge er veldig gode.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter