Vil Mercedes hjul passe VW

Å bytte hjul på bilen din er en fin måte å gi bilen et nytt utseende og for å oppnå en bestemt kjøreopplevelse. Mange mennesker der ute bruker et annet sett med hjul til vinter- og sommerdekk, noe som betyr at hvis du har et sett med Mercedes-hjul som ligger rundt deg, kan du til og med kunne passe dem på VW-en din.

Det er verdt å nevne at de fleste tyske merker bruker lignende boltemønstre som spenner mellom 5x112mm, 5x114mm  og 5x120mm. Dette er gode nyheter fordi mange Mercedes- og VW-modeller bruker et 5x112mm  boltmønster,  noe som betyr at du vil kunne passe Mercedes-hjulene dine på de fleste VW-er der ute.

Du må imidlertid også sørge for at hjuldiameteren og dekkstørrelsen ikke er for dissimilar. Hjulforskyvningen skal også samsvare, og det samme bør den midterste boringen av hjulet. Når det er sagt,  kan disse variere fordi  Mercedes-modeller har en tendens til å bruke en  66,6-tommersboring mensVWs har en tendens til å bruke 57,1-tommers bore dimensioner.

Som sådan må du enten maskinere hjulene eller velge   navringer. Uansett er det beste du kan gjøre å kontakte forhandleren din og sørge for å sammenligne alle disse målingene før du prøver å montere hjulene.

Boltemønsteret

Hjulbolter har til oppgave en veldig viktig rolle, og det er å stramme forbindelsen mellom hjulene og bilen. Fordi de er så viktige at de må  være så presise som mulig, noe som også betyr at selv den minste  diskrepenncies kan forårsake uønskede konsekvenser som til og med kan ende opp katastrofalt.

  Er det vanskelig å stjele en Mercedes?

Dette er imidlertid ikke noe du bør bekymre deg for fordi de fleste Mercedes- og VW-modeller bruker samme 5x112mm boltmønster. Dette betyr at bolten og deres tilsvarende hull på hjulmonteringsnavet og selve hjulet er identiske, noe som sikrer riktig tilpasning og dermed ikke bør hindre bilens kjørbarhet og sikkerhet.

Alt dettesikrer  at du faktisk kan passe de fleste Mercedes hjul på en VW fra et lignende segment. Selvfølgelig vil du ikke kunne passe Mercedes    Benz G-klasse  hjul på en VW Golf, så sørg for å sammenligne alle de andre målingene som er oppført i denne artikkelen.

Hjuldiameteren og dekkstørrelsen

Hjulets diameter er forbundet med lengden på hjulet over hele hjulflaten og måles vanligvis i tommer. De fleste moderne Mercedes- og VW-modeller leveres med 17» opp til 21» hjul, og disse kan være utskiftbare hvis de ikke er mer enn 2 eller noen ganger til og med muligens 3 tommer fra hverandre.

Men hvis du eier en VW som vanligvis har 16-tommers hjul, og du vil montere 18-tommers Mercedes-hjul på VW-en din, må du skaffe tilsvarende dekk minus de to tommerne med ekstra hjuldiameter. Dette er viktig fordi du vil beholde den samme rotational overflaten for at speedometer og kilometerteller skal fungere ordentlig.

Noen ganger vil du ikke kunne gjøre dette hvis den aktuelle bilen kommer med større bremseskiver som ganske enkeltikkekanclear mindre diameter hjul. Uansett må du sørge for å holde hjuldiameteren og dekkstørrelsen så nært som mulig.

  Regnes Mercedes som luksus?

Hjulforskyvning og senterboring

De to siste, men like viktige tiltakene som må matche er forskyvningen av hjulet og midtboringen på hjulet.  Hjulforskyvningen er knyttet til plasseringen av midtlinjen på hjulet angående navet som hjulet er montert på.

Et nøytralt forskjøvet hjul er et der  midtlinjen på hjulet er direkte på linje med monteringsnavet. Et positivt forskjøvet hjul monteres nær ytterkanten av hjulet, mens et negativt forskjøvet hjul monteres nærmere den indre kanten av hjulet.

Disse kan avvike litt hvis de kan kompenseres tilstrekkelig med et sett med kvalitet-laget og riktig installert avstandsstykker. Hjulboringen er hullet som hjulet monteres på boltoverflaten. Disse kan noen ganger variere mellom noen Mercedes- og VW-modeller, noe som betyr at du enten bør maskinere hjulene eller bruke  eller velge kvalitet-laget navringer.

Alt i alt, hvis alle disse målingene samsvarer, bør du kunne passe din VW med et sett med Mercedes hjul. Det viktigste tiltaket som må matches og ikke kan kompenseres for er boltmønsteret.

Delen Vanlige spørsmål

Bruker alle europeiske biler samme boltmønster?

Noen europeiske biler bruker samme boltmønster, men ikke alle. Som nevnt bruker Mercedes-biler for det meste 5x112mm boltmønsteret, men noen Mercedes-modeller  bruker en annen type boltmønster. Disse er vanligvis forbundet med biler fra forskjellige segments, spesielt de som har til oppgave å gjøre kommersielle  plikter.

  Vil Mercedes hjul passe Audi?

Imidlertid bruker nesten alle europeiske biler bolter i motsetning til pigger som er vanligere i USA-laget biler. Logikken bak dette er at bolter er lettere å stramme og stramme i forhold til pigger.

Kan du sette midtlåshjul på biler med vanlige boltemønstre?

Center-lock hjul er nesten alltid reservert for high-end ytelse biler og racing biler fordi det er mye lettere å bytte hjul hvis du bare trenger å løsne en enkelt stor bolt. Dette kan imidlertid ikke gjøres ved hjelp av den gamle dekkskifteteknikken, da senterlåshjul er betydelig vanskeligere å både stramme og løsne.

Dette betyr at dette ikke er praktisk for daglig bruk, og det er derfor de fleste biler ikke bruker dette designet. Det er også verdt å nevne at deter praktisk talt umulig åbruke senter-låse hjul på en bil med vanlige4-8 boltemønstre.

Hvor finner jeg alle hjulmålene?

For å kunne sammenligne boltemønstrene riktig, hjuldiameteren,dekkstørrelsen  og hjulforskyvningen må du finne alle disse målingene enten på dekket og hjulet selv eller i brukerhåndboken. Du kan også finne disse på en dør vinduspost klistremerke  for visse biler der ute.

Hvis dufortsattikke finner disse på alle de nevnte stedene, bør du kontakte forhandleren din og be om  målingene direkte.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter