Bør jeg vaske bilen før jeg rustbeskytter?

Å vaske bilen før rustisolering er ekstremt nødvendigsary fordi hvis du ikke fjerner alle forurensningene fra overflaten, kan de forverre situasjonen enda verre.

Dette betyr at alt smuss og smuss potensielt kan sitte fast mellom underlaget og selve panelet og til og med forårsake eller utvikle korrosjon. En fin grundig vask før du påfører en underjakke er viktig, og bør aldri hoppes over eller tas lett.

Når du bruker noen form for beskyttende lag som en underjakke, voks, malingsbeskyttelsesfilm, erdetalltid best å ha bilen helt detaljert og rengjort fra alle forurensningene. Ved ikke å gjøre det  senker du også levetiden til alle  beskyttende lag.

Etterat du har rust-bevistbilen din, tar det 30 minutesfor underlaget å herdes, men du må vente minst en dag på at kappen skal tørke helt  . Det anbefales også at du alltid hopper over å vaske undersiden av bilen din med avfettingsmidler ellerhøytrykksvaskere.

Forberedelse av belegg

Etter at du har bestemt deg for å underlage bilen din, må du først samle altnødvendigsærutstyr. Et par vernebriller og hansker er avgjørende, da mange av disse beleggløsningene er svært giftige og til og med kan skade øynene eller huden din i direkte kontakt.

Videre må du sørge for at du har en balansert bilheis som enkelt kan håndtere vekten av kjøretøyet, da du trenger all klaringen du kan få. Før du gjør noe,  sørg for at du vasker bilen med en høytrykksvaskerfor å fjernealle herdede forurensninger.

Etter dette bør dubruke enavfettingsmiddel av høy kvalitet før du sliper ut eventuelle tegn på korrosjon. Fortsett med å bruke sandpapir for å glatte ut overflaten helt. Jeger også en god idé å bruke en luftkompressor på dette tidspunktet, bare for å fjerne alle de små restene av metall.

  Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Gå gjennom alle kriker og kroker og fullstendig inspisere undersiden for tegn på rust. Forsikre deg om at du også har en kraftig lommelykt slik at du kan inspisere overflatene mer effektivt.

Påføring av belegg

Når du er ferdig med å rengjøre eventuelle tegn på rust, må du vaske bilen ned igjen og la den tørke. Det er viktig at det ikke er fuktighet igjen på overflaten, og en luftkompressorpistol medhøyttrykk bør gjøre susen.

Prime alle områdene du har slipt, og mal dem medbilmaling.  Etter at malingen er helt tørket, er du klar til å bruke belegget. Bruk glatte og langsomme håndbevegelser når du sprayer noen form for væske med høy viskositet.

Spray belegget jevnt og prøv å sørge for at du ikke er over-sprøyting på ikke-metalloverflater. Hvis det er mange ikke-metalliske overflater som elektronikk,  tape dem ut. Du kan bruke enten en spraykanne eller en elektrisk sprøyter til  denne prosessen.

Det er alltid best å holde seg 6-8 tommer unna overflaten mens du sprøyter. Når du er ferdig med å påføre den første frakken, la den tørke helt (ca.  30 minutter, sjekk boksetiketten). Deretter går du videre og gjør den andre og siste frakken og venter på at den skal tørke.

Fjerning av belegg

Uansett pris eller applikasjon, kan ingen underlag vare evig. De fleste underjakker byttes ut hvert år, selv om noen av dem kanskje til og med varer et år eller to til. Forsikre deg om at du leser boksetiketten og konsulterer deg selv på nettet om det spesifikke produktet du bruker.

  Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Det er noen forskjellige måter man kan fjerne et belegg på. Å bruke et trådhjul er en ganske vanlig metode for fjerning av belegg, especially så hvis belegget er ekstremt holdbart. Denne prosessen er bedre igjen for profesjonelle, men hvis du vet hva du gjør, bør detikkevære mye avet problem.

Noen bilbutikker bruker ofte dedikerte luftskrapere for å fjerne maling, belegg,lim  eller rust uten å skade metallet under. Åpenbart har de fleste ikke en luftskraper som ligger rundt, men hvis du gjør det av en  eller annen grunn, kan du bruke en til å fjerne tjærebaserte belegg på en sikker måte.

Men hvis du vil fjerne belegget selv så enkelt som mulig, kan du bruke en skrape og enhårføner. Først bør du varme opp området til belegget begynner å myke  og fjerne det forsiktig. Du kan også bruke  dedikerte beleggfjerningsløsninger med en skrape, og begge disse er svært effektive måter å fjerne belegg på.

Delen Vanlige spørsmål

Skal jeg vaske bilen min etterrustsikring?

Du bør vente en stund før du begynner å rengjøre bilen, da belegg tar litt tid å herdes helt. Du kan lett vaske bilen etter 24 timers beleggpåføring, menikke bruk noen aggresive kjemikalier eller høytrykksvaskerepå understellet selv.

Du bør også hoppe over varmt vann i noen dager også, da varmt vann potensielt kan myke opp belegget for tidlig. Selv etter en uke eller to, bør duikkebruke aggresivekjemikalier som en industriell avfettingsmiddel på belagt overflate.

  Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Hva skal jeg gjøre etter at jeg har underlaget en bil?

Hvis du har gjort det selv, først og fremst gratulerer! For det andre, vent til den tørker før du kjører den, en dag eller to bør gjøre susen. Etter en dag eller to har gått, gå videre og ta bilen inn for en inspeksjon.

Mange kroppsbutikker er ganske kjent med rustsikring, og de kan enkelt fortelle deg om du har gjort detvellykketeller ikke. Prøv å ta bilen inn for en inspeksjon så snart du kan. Å gjøre noe riktig aller første gang er sjeldent, og ikkebli motløs til å prøve igjen.

Hvor effektiv er underbelegg?

Det avhenger av søknadsprosessen og selve produktet. I teorien bør en underjakke holde bilen trygg mot rust i minst et år hvis den ikkeer  riktig. Du børikkeforvente at dennetypen belegg skal være 100% perfekt, og sørg alltid for å sjekke applikasjonen fra tid til annen.

Men hvis alt er gjort som anbefalt, er tjærebaserte belegg effektive nok. Disse typer belegg er en av, om ikke den mest populære måten å rustsikre på. Det er verdt å nevne at 99% av moderne biler ikke krever ytterligere rustsikring, da de vanligvis er veldig godt beskyttet rett fra fabrikken.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter