Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Det kommer an på. Det er forskjellige nivåer av rust. Noen av dem er lette og bare på  overflaten, og kan festes relativt billig og  ganske  raskt. Andre er mer intense og de spenner dypere inn i overflaten. Disse kan også fikses, men de kan kreve at du bruker mye mer.

Hvis bilen din er plaget av ekstreme korrosjonsnivåer, er det ingen logikk i å kjøpe en slik bil. Selv slike nivåer av rust kan fikses, men de kan kreve at du helt demonterer bilen, kjøper nye paneler eller til og med produserer dem.

Hvis du vil kjøpe en bil som er korrodert, bør du ta bilen inn for en omfattende inspeksjon bare for å sikre at korrosjonsnivåene ikke er høyere enn hva du kanskje tror i utgangspunktet som rust kan dannes på steder som er helt ute av syne.

Uansett rustnivåer, prøv å finne ut om det er fornuftig å kjøpe en rusten bil økonomisk. Bare en håndfull ekstremt begrensede og verdifulle biler gir mening hvis rustnivåene er ekstreme. Hvis rustnivåene er milde og prisen tar hensyn til det, kan det være mer fornuftig.

Mild rust

Mange biler er ofte plaget av milde korrosjonsnivåer. Denne typen rustflekker dannes vanligvis bak hjulene og er ofte synlige fra utsiden. Videre er understells rust også ganske vanlig, men du må inspiserebilensunderside for å se den.

Disse nivåene av rust er lett fikserbare hvis det ikke er behov for noen repaints eller slikt. Alt du trenger å gjøre er å male overflaten ut til det ikke er korrosjon igjen, slip den glatt, prime området og mal det senere med enbilmaling. 

  Hva er de beste SUV-ene for sikkerhet og pålitelighet?

Hvis rusten ligger på et malt panel, må du gjøre alt ovenfor, men male området med farge-matchet maling og et par lag med klar frakk. Alle disse rettelsene er ganske enkle, og de er ikketidkrevende. Det er fornuftig å fikse slike nivåer av rust, og spesielt hvis bilens kjøpesum er rabattert.

Men før du bestemmer deg for å kjøpe bilen, er det nødvendig med en grundig inspeksjon, da rustflekker kan gjemme seg i mangeområder  som ikke er synlige for det blotte øye. Hvis slike nivåer av rust dannes på en ny bil som skal tilby fabrikk rustbeskyttelse, er sjansen stor for at bilen allerede er løst.

Moderat rust

Moderate rustnivåer består av ikke-lokaliserte dype rustflekker i hele bilen. Slike biler blir ofte misbrukt gjennom hele livet, og oftere enn ikke bryr eiere seg egentlig ikke om dem så mye.

Det bør være en klar indikasjon på hvordan eieren behandlet bilen og stoler på at en slik eier stiller mange spørsmål. Even disse nivåene av rust kan sorteres ut, men det tar mye mer tid og krefter å gjøre det, spesielt hvis rusten allerede har penetrert de indre lagene av    bilens komponenter.

Å fikse slike rustnivåer kan til og med kreve at du bytter ut et panel, bruker panelbinding eller til og med sveiser et par paneler. Hvis bilen ikke er strukturelt kompromittert, er alle rustflekker plassert, prøv å finne ut den endelige verdien av bilen etter at alle disse problemene til slutt er sortert ut.

Sjelden er slike nivåer av rust fast, og det er bare fornuftig å gjøre det hvis den aktuelle bilen er en begrenset utgave, høyly  verdifull bil.

  Hva er den mest pålitelige 10 år gamle bilen?

Ekstrem ro

Ekstreme rustnivåer er sjeldne og nesten alltid ikke verdt å vurdere. Disse bilene er strukturelt kompromittert som en  haug avbilensintegrerte paneler som rammen selv er korrodert, og bilen er ikke trygg å kjøre eller til og med være i nærheten av  den,  da den kan bryte fra hverandre når som helst.

Det gir ingen mening å verken fikse eller kjøpe en slik bil. Det er et par godtdokumentertetilfeller av såkalte »låvefunn». Et låvefunn er vanligvis en ekstremt begrenset utgave svært verdifull bil som har blitt glemt i flere tiår

Slike biler er rustne og noen ganger til og med ugjenkjennelige, men de er løst på grunn av den store verdien av slike biler. Et godt eksempel på en slik sak er en Ferrari 250 GTO fra 1960-tallet som har blitt begravet i enmannsbakgård iflere tiår.

Disse 250-tallet er verdt titallsmillioner  dollar, og en 250 GTO i forferdelig stand kan fortsatt prise et par millioner dollar. Så ja, hvis du støter på en av disse i hagen din, og den ikke allerede er din, bør du kjøpe den.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg beskytte en bil mot rust?

For det første bør duvære h  bilen regelmessig, parkere den i en garasje og bruke en form for malingsbeskyttelsesfilm eller keramisk skjold hvis bilen har høyere verdi. Underlag bilen med en spesiell tjærebasert løsning for å øke beskyttelsesnivåene ytterligere.

Du kan også velge ulike typer voks eller spray for å forbedre beskyttelsesnivåene ytterligere. Bare ta vare på bilen din og inspiser den fra tid til annen for tegn på rust. Biler bør beskyttes hvis de ikke tilbyr rustbeskyttelse fra fabrikken, så sørg for at du gjør din del.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Trenger nyere biler rustbeskyttelse?

Oftere enn ikke er nyere biler godt beskyttet rett fra fabrikken, og de trenger ikke ekstra rustbeskyttelse i noen tiår etter produksjon. Disse bilene bruker mye galvanisert stål i sinekstrudering ction, og de er ytterligere beskyttet med mange voks og malingsbeskyttelsesløsninger.

Nyere biler er også ofte beskyttet av mange forskjellige typer garantier som dekker rust. Først etter et par tiår og etter at garantien er utløpt, er det fornuftig å beskytte disse bilene ytterligere.

Hva er den beste metoden for rustbeskyttelse etter markedet?

Den beste metoden for ettermarkeds rustbeskyttelse er sannsynligvis en anstendig påført tjærebasert underjakke. Disse kan vare noen år hvis de brukes profesjonelt, og de koster vanligvis $ 100-200. Hvis du ikke vil bruke underbelegg, er det også et alternativ å velge en dedikert oljespray.

Disse sprayene sprøytes på alle sårbare områder, og de drypper mot de ikke-achable, men like sårbare områdene. De koster også mer eller mindre det samme, og de kan vare et par år. Hvis du kombinerer disse to, er du sannsynligvis trygg mot rust i noen år.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter