Mercedes E350 år du bør unngå

Mercedes E350

For mange er Mercedes E350 alt man trenger som bil. Det er en mellomstor sedan som kan være en perfekt familiebil, samtidig som den er mer enn plysj nok til VIP-transport eller Uber-svarting. E350 har eksistert i flere tiår nå, og Mercedes er klar over at E350-merket har en enorm tyngde i luksussedan-segmentet.

De som kjøper Mercedes E350 én gang, har en tendens til å bli langvarige E350-kunder som ganske enkelt oppgraderer når det kommer en ny modell. Med en så rik historie av kraftige motorer, overdådig luksusutstyr og et premiummerke er E350 virkelig en av de beste luksuriøse mellomstore sedanmodellene som noensinne er lansert.

Men ikke alt er like sublimt i Mercedes E350-historien, noe som betyr at noen årsmodeller ikke er like gode som andre. De verste Mercedes E350-modellårene inkluderer Mercedes E350 2006, Mercedes E350 2007 og Mercedes E350 2010/11.

Det virker som om disse tre årsmodellene har fått flere klager fra eierne enn andre E350-modeller, noe som betyr at de har en tendens til å oppleve problemer oftere. Uansett kan dette fortsatt være gode bruktbiler hvis du går for et eksemplar som har blitt holdt i god stand, eller rett og slett hvis prisen er riktig.

Mercedes E350 2006

Hvis vi ser på kostnadene som kreves for å holde en Mercedes E350 i gang, ser 2006 E350 ut til å være den som har det høyeste antallet av dem alle. Et betydelig problem er svikt i balanseakselen, en kostbar reparasjon som innebærer et dypdykk i motoren. Det sies at mange eiere har betalt opptil 4850 dollar for å fikse dette problemet.

  Problemer med Citroën Berlingo Multispace

I tillegg har Sensotronic Brake Control-systemet (SBC) vært utsatt for feil, noe som har ført til alvorlige sikkerhetsproblemer. Det rapporteres også ofte om elektriske problemer med alt fra defekte sensorer til feil på elektriske seter og vinduer.

Dessuten mangler 2006-modellen mange av de avanserte sikkerhets- og infotainmentfunksjonene som nå er standard, for eksempel avanserte førerassistansesystemer, noe som gjør den utdatert for moderne kjøring. På grunn av bilens alder kan det også være vanskeligere å få tak i reservedeler, noe som fører til høye vedlikeholds- og reparasjonskostnader. Alle disse faktorene gjør 2006 E350 til en årsmodell du bør vurdere å unngå. Men hvis du liker den og klarer å finne en som er verdt prisen, er det ingen grunn til å se helt bort fra den.

Mercedes E350 2007

2007 Mercedes-Benz E350 har mange av de samme ulempene som forgjengeren fra 2006, men med noen få forskjeller. Feil på balanseakselen er fortsatt et problem i denne årsmodellen, og det kan bli en kostbar affære å løse dette problemet. Sensotronic Brake Control (SBC)-systemet, som har vært knyttet til problemer med bremseytelsen, er et annet problem.

Det er også en del elektriske problemer i år, blant annet i form av sensorer som ikke fungerer som de skal, elektriske kortslutninger og inkonsekvent oppførsel i infotainmentsystemet. Selv om 2007-modellen kan by på marginale forbedringer i forhold til 2006-versjonen, mangler den fortsatt avanserte sikkerhetsfunksjoner og moderne infotainment-alternativer som nå er standard i nyere biler.

E350 2007 har også vært gjenstand for en relativt omfattende tilbakekalling av hjuloppheng, noe som ikke var tilfelle med 2006-modellen. Til slutt ser det også ut til at 2007 E350 har problemer med drivstoffsystemet, noe som gjør at man kan kjenne en sterk lukt av drivstoff inne i kupeen.

  Beste gamle Mercedes å kjøpe

Mercedes E350 2010/2011

2010 var et stort år i E350-historien, ettersom det var året da den nye W212 E350 kom ut på markedet. Den hadde mye å by på, og var en stor oppgradering fra den tidligere W211 E350. Likevel har det vært kjent at disse årgangene har hatt problemer med drivlinjen, særlig når det gjelder motor og girkasse.

Noen eiere rapporterer om problemer med tomgangsvibrasjoner, uventede girskift og til og med tilfeller der motoren har stoppet. I tillegg har disse modellene også fått kritikk for elektriske problemer som påvirker ulike systemer, fra belysning til infotainment-enheten.

Til slutt har fjæringen også vært et stort problem med 2010/11-generasjonen, nærmere bestemt sviktende luftfjæringer på AIRMATIC-modellene og til og med korrosjon som kan føre til for tidlig brudd. Begge deler kan koste mye penger å reparere.

FAQ-seksjonen

Bør jeg kjøpe en Mercedes E350?

Hvis du er på jakt etter en mellomstor, luksuriøs premiumsedan som kan gjøre alt, bør E350 stå øverst på listen. Det er mange grunner til det. For det første kommer E350 med en ganske potent 6-sylindret motor på over 300 hk som ikke ruinerer deg sammenlignet med eldre E500 V8-modeller som ikke har så mye mer effekt.

Det er en romslig sedan med mye plass både foran, bak og i bagasjerommet. Den har mange luksusfunksjoner, og den splitter nye E350 kan like gjerne være den mest teknologitunge sedanen på markedet. Den har appell, den ser elegant og dyr ut, den bruker materialer av høy kvalitet og kan vare i flere tiår.

  Hvilken bil er bedre enn en Mercedes-Benz?

Hvilke biler konkurrerer med Mercedes E350?

Mercedes E350 får konkurranse av Audi A6 3.0L og den 6-sylindrede BMW 5-serien. Andre rivaler er blant annet toppmodellen Volvo S90 og muligens Jaguar XF. Den tyske trioen har en tendens til å være mer populær over hele verden, mens Jaguar og Volvo for det meste har en tendens til å ta innpå.

Av disse tre sertifiserte luksuskongene i mellomklassen har E350 en tendens til å være mest komfortabel og overdådig i designen, BMW har en tendens til å være den mest førerfokuserte og aggressivt utseende, mens A6 har en tendens til å ligge midt i mellom de to, samtidig som den ser futuristisk og skarp ut.

Hvilken motor er det i den nye Mercedes E350?

Den kommende 2023/24 Mercedes E350 kommer dessverre ikke til å ha en sekssylindret motor. I stedet kommer E350 nå til å basere seg på en 2,0 liters 4-sylindret motor med 255 hk og et dreiemoment på 273 Nm. Den kommer også til å være utstyrt med Mercedes EQ mildhybrid-teknologi for bedre drivstoffeffektivitet og jevnere kraftleveranse.

Dette kan kombineres med enten Mercedes RWD eller 4MATIC AWD-systemet, avhengig av hvor mye du er villig til å bruke.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter