Skoda Kamiq VS VW T-Cross VS Seat Arona

Skoda Kamiq

Volkswagen Group tilbyr noen av de beste bilene på markedet. Derfor er det aldri lett å velge mellom noen av de fremragende små SUV-ene som Skoda Kamiq, VW T-Cross og Seat Arona. Men hvilken VW subkompakt-SUV skiller seg ut?

VW T-Cross er den mest elegante av de tre SUV-ene, men er den også den SUV-en som yter best? På den annen side er Skoda Kamiq den mest romslige, men hvor mye koster den? Og til slutt er Seat Arona den minste SUV-en i utvalget, men gir den mest valuta for pengene?

Eksteriør

Selv om disse tre små SUV-ene kommer fra Volkswagen-konsernet og er basert på samme plattform (Volkswagen Group MQB A0), er det stor forskjell på hvordan de ser ut. SUV-en med det beste eksteriøret er VW T-Cross, etterfulgt av Skoda Kamiq og til slutt Seat Arona.

VW T-Cross har et mer moderne og spektakulært design med galvanisert karosseri, karosserifargede støtfangere, reflekser i alle dører, kjølergrill med kromlister og tåkelys med kromramme foran. Kamiq er ikke langt unna med en fin innramming av grillen i krom, karosserifargede støtfangere og LED-lys.

Når det gjelder størrelse, er Skoda Kamiq den lengste og bredeste av de tre. Den har en akselavstand på 104,4 tommer, en lengde på 167,0 tommer, en bredde på 70,6 tommer og en høyde på 61,1 tommer. Den etterfølges av VW T-Cross med en akselavstand på 104,3 tommer, en lengde på 166,1 tommer, en bredde på 69,3 tommer og en høyde på 62,6 tommer.

Seat Arona er den minste i gruppen med en akselavstand på 101,0 tommer, en lengde på 162,9 tommer, en bredde på 70,1 tommer og en høyde på 61,1 tommer.

  Er Skoda Superb en god bil?

Interiør og lasterom

Siden Skoda Kamiq er den lengste og bredeste, tilbyr den også mest plass i kupeen. Dette betyr imidlertid ikke at de to andre SUV-ene ikke er komfortable. Kamiq er likevel den mest komfortable, siden den har mest benplass. Deretter følger VW T-Cross, mens Seat Arona er den minst komfortable i utvalget.

Dessverre tror kanskje mange at VW T-Cross har et litt mer eksklusivt interiør enn Arona og Kamiq på grunn av prisen, men det er det motsatte. Selv om alle disse subkompakt-SUV-ene er billig produsert, har Kamiq det beste interiøret. Den har mer støttende seter og myk plast på enkelte områder, noe som ikke finnes i VW T-Cross.

I likhet med Kamiq har også Seat Arona en del myk plast som gjør at interiøret ser spektakulært ut. Likevel har alle bilene et skinninnpakket ratt. Til gjengjeld har VW T-Cross LED-hovedlys og omfattende sikkerhetsassistansefunksjoner som er ekstrautstyr i Arona og Kamiq.

Når det gjelder lasterom, er det Skoda Kamiq som tilbyr mest plass. Den har totalt 400 liter og kan utvides til 1395 liter med baksetene nedfelt. Seat Arona har 400 liter, og det kan utvides til 823 liter med baksetene nedfelt. Og VW T-Cross har totalt 385 liter, som kan økes til 1281 liter med baksetene nedfelt.

Ytelse

Som forventet kommer alle disse subkompakte SUV-ene med samme basismotor, 1,0-liters 95 TSI inline-3 bensinmotor. Men i motsetning til Skoda Kamiq og Seat Arona, som bare har to bensinmotorer, kommer Volkswagen T-Cross med fem bensinmotoralternativer.

Tvert imot tilbyr de også en tilsvarende dieselmotor, nemlig en 1,6-liters TDI inline-4-motor. Når det gjelder ytelser, er det fortsatt Kamiq som vinner, ettersom den akselererer litt raskere og er lettere å håndtere enn de andre. Men når det gjelder veistøy, har VW T-Cross mindre vind- og veistøy.

  Skoda Superb 2.0 tdi problemer

Skoda Kamiq er raskest i gruppen med en toppfart på 134 km/t, og den akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 7,9 sekunder. Seat Arona har en toppfart på 130 km/t og akselererer fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder. VW T-Cross har en toppfart på 124 km/t og akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 6,1 sekunder.

Drivstoffeffektivitet

Alle disse kompakte SUV-ene er svært drivstoffeffektive sammenlignet med sine større søsken. Når det er sagt, er den mest effektive SUV-en Skoda Kamiq med et forbruk på mellom 47 og 53 km/l, etterfulgt av Seat Arona med et forbruk på mellom 46 og 53 km/l og VW T-Cross med mellom 44 og 50 km/l.

Sikkerhet

Siden alle disse bilene tilhører Volkswagen-konsernet, kan du forvente å få en trygg og pålitelig bil. Alle bilene har fått en 5-stjerners EURO NCAP-klassifisering, noe som er bra. I tillegg kommer de med 3 års garanti, noe som er forventningsfullt.

Pris

Til tross for at Skoda Kamiq har de beste funksjonene og mest plass, er den ikke den dyreste bilen. Den dyreste bilen er VW T-Cross med en grunnpris på $30,173, etterfulgt av Skoda Kamiq med $29,286, og Seat Arona er den billigste med en grunnpris på $27,891.

Skoda Kamiq svakheter og problemer.

FAQ

Hva er den mest pålitelige bilen – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Påliteligheten til bilen vil avhenge av hvordan eieren tar vare på den. Men hvis alle bilene er godt vedlikeholdt, vil Skoda Kamiq være den mest pålitelige siden den har færrest problemer. Dessuten er reservedelene litt billigere enn hos konkurrentene.

  Hvilke årganger av Skoda Kamiq bør unngås

Hvilken er den raskeste bilen – VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona?

Det kommer an på hvilken hastighet du er ute etter. Hvis det er toppfarten du er ute etter, er Skoda Kamiq den raskeste av de tre med en toppfart på opptil 134 km/t. Ser du derimot på akselerasjon fra 0 til 100 km/t, topper VW T-Cross de andre med 6,1 sekunder.

Hvilken bil kom før de andre – Skoda Kamiq, VW T-Cross eller Seat Arona?

Disse tre bilene er riktignok basert på samme plattform og deler mange egenskaper, men de ble ikke laget samtidig. Seat Arona er den eldste av de tre ettersom den ble introdusert i 2017, etterfulgt av VW T-Cross i 2018 og Skoda Kamiq i 2019.

Oppsummering

Enten du velger VW T-Cross, Skoda Kamiq eller Seat Arona, får du en pålitelig og praktisk bil. Skoda Kamiq er likevel den beste bilen totalt sett, mens Seat Arona er best til bykjøring. VW T-Cross passer best for deg som ønsker gode kjøreegenskaper og en teknologisk avansert subkompakt-SUV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter