Kia Carnival skyvedør problemer

Kia Carnival

Kia Carnival er en fantastisk minivan og en flott familiebil. Den er romslig, komfortabel, pålitelig og effektiv. Men som de fleste biler, kommer det også med flere problemer som eiere trenger å vite om. Likevel, hva er de vanlige Kia Carnival skyvedørproblemene?

Et av de vanligste Kia Carnival-skyvedørsproblemene er at skyvedøren ikke fungerer automatisk og at skyvedøren ikke fungerer. Merk at disse problemene vanligvis er vanlige i 2021 til 2023 Kia Carnival modellår.

Hva er de vanligste skyvedørsproblemene med Kia Carnival?

PSD automatisk revers feilfunksjon

Mange Kia Carnival-brukere har rapportert at den automatiske reverseringsfunksjonen til passasjerskyvedøren ikke fungerer som den skal. Som et resultat måtte National Highway Traffic Safety Administration åpne en føderal etterforskning som tvang Kia til å tilbakekalle de berørte modellene. Kia tilbakekalte Kia Carnival minivans produsert mellom 4. januar 2021 og 22. februar 2023.

Kia bemerket at den elektriske skyvedøren kanskje ikke reverseres automatisk hvis den er blokkert, noe som kan ha forårsaket personskader. Ifølge NHTSAs brev til Kia ble det i to klager hevdet at en arm eller hånd hadde kommet i klem i den motoriserte skyvedøren. Det bemerkes også at brukere hevdet at «det kreves større krefter enn normalt for å stoppe og reversere retningen på den bevegelige døren».

En av eierne av Kia Carnival 2022 med dette problemet fortalte NHTSA at sensoren til den elektriske skyvedøren ikke fungerte da minivanen hadde kjørt rundt 1000 miles, noe som førte til en skade på datteren da skyvedøren brått lukket seg da hun skulle ut av minivanen.

  Vanlige problemer med Citroën DS9

Ifølge eieren av minivanen ble «bilen kjørt til forhandleren, der den ble diagnostisert med en ukjent feil. Forhandleren informerte kontakten om at en ukjent del måtte skiftes ut, og deaktiverte de bakdrevne skyvedørene.»

I et annet tilfelle fortalte en eier av en Kia Carnival fra 2022 at datteren deres fikk hånden knust i døren da den elektriske skyvedøren ikke oppdaget at det var en gjenstand i veien. Eieren sa at de senere undersøkte døren ved å bruke sin egen arm, men selv eieren fikk armen knust, noe som etterlot «et forferdelig blåmerke».

En annen Kia Carnival-eier fra 2022 protesterte dessuten: «Skyvedører virker utrygge. Det skal enormt mye kraft til for å stoppe den automatiske døren fra å lukke seg. Det finnes ingen sikkerhetsmekanisme som forhindrer at et barn blir sittende fast og/eller blir ekstremt skadet hvis det blir fanget i skyvedørene mens de lukkes. Det virker som om det burde være mindre motstand som skal til for å få dørene til å åpne seg igjen hvis de støter på en gjenstand, for å forhindre skader.»

Selv om noen av tilfellene som ble rapportert var alvorlige og ga foreldrene mye hodebry, var de fleste tilfellene mindre alvorlige og begrenset til blåmerker, hevelser og små kutt eller skrammer. De alvorligste skadene som ble rapportert, var et tilfelle der et barn stakk hånden gjennom dørkarmen etter å ha trykket på dørlukkingsknappen, og et annet barn stakk hånden gjennom døren rett før den lukket seg.

  Vanlige problemer med Volvo S40

Kia løste problemet ved å installere ny programvare som gir varselsignaler og gjør at døren lukkes saktere når den nærmer seg lukket posisjon. Totalt 51 568 Kia Carnival-modeller ble tilbakekalt.

Skyvedør som ikke fungerer som den skal

Flere brukere har også klaget over at skyvedøren på passasjersiden noen ganger lukkes og låses helt, mens den andre ganger ikke gjør det. Hvis dette skjer med din Kia Carnival, må du sørge for å få bilen inspisert av en profesjonell mekaniker.

Noen av de vanligste årsakene til dette problemet kan være problemer med låsen, mangel på fett, ødelagte dørhåndtak, en elektrisk feil og en feilinnrettet dør. Hvis noen av disse delene er defekte, bør du få mekanikeren til å skifte dem ut.

FAQ

Hvorfor fungerer ikke den automatiske døren i min Kia Carnival?

Når en automatisk dør ikke åpnes, kan det skyldes flere ting. Noen av de tingene som kan føre til at døren ikke fungerer, er at drivenheten lider av mekaniske eller elektriske feil. I tillegg kan det være en feil i programvaren som aktiveres av bevegelsessensoren.

Kan jeg åpne den automatiske skyvedøren på min Kia Carnival manuelt?

Ja, du kan åpne en automatisk skyvedør manuelt. De fleste automatiske dører har en lukkefjær inne i døråpneren som er laget for å gi en kontrollert lukkekraft som ligner kraften til en manuell dørlukker. Så når strømmen går, kobles lukkefjæren inn, og døren kan skyves eller trekkes opp og lukkes manuelt, akkurat som en vanlig bildør.

  Kia Optima Pålitelighet

Hva er de største problemene med Kia Carnival?

Kia Carnival er kanskje en fin og praktisk bil, men den kommer også med flere problemer. De vanligste problemene med Kia Carnival er imidlertid problemer med motorkjøling, motorproblemer, problemer med drivverket og problemer med girkassen. Videre har noen brukere rapportert at de har opplevd bremseproblemer, problemer med klimaanlegget, elektriske problemer og problemer med skyvedørene.

Hvor mye koster det å vedlikeholde

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter