Er BMW 420d en god bil?

BMW 420d

BMW 420d er en av de fineste bilene i BMW 4-serien. Den er en fin oppgradering fra 3-serien og holder lenger enn sine bensinmotparter. Men er BMW 420d en god bil?

BMW 420d er en god bil hvis du ønsker en kompakt, luksuriøs, komfortabel og kjøreglad luksusbil. På den annen side er det ikke en god bil hvis du ønsker en vedlikeholdsvennlig, drivstoffeffektiv og pålitelig kompaktbil.

Historien om BMW 420d

BMW 420d er en kompakt utøvende bil laget av BMW fra 2013. 4-serien ble dannet da BMW spunnet av 2-dørs modellene i 3-serien til en egen serie. Som et resultat har 4-serien 2-dørs kupp, 2-dørs kabrioleter og 5-dørs liftback eller fastback (Gran Coupe).

Den er for tiden inne i sin andre generasjon, der den første generasjonen hadde turboladede 3, 4 og 6 rekkesekser med bensin- og dieselmotorer. For andre generasjon ble en plug-in hybrid lagt til i miksen. Dessuten er det også viktig å merke seg at den første generasjonen av BMW 4-serien ble referert til som M4.

Funksjoner av BMW 420d

Utseende

BMW 420d er kanskje i samme klasse som BMW 3-serie, men den ser mer spektakulær ut. Takket være den lave taklinjen bak gir den et sporty utseende. Bortsett fra å ha et pent eksteriør, ser interiøret også fint ut og kommer med flere lignende funksjoner som BMW 3-serie.

  Vanlige problemer med BMW ix

Siden BMW 420d kommer i forskjellige karosserikonfigurasjoner, er noen modeller lengre enn andre. Likevel varierer akselavstanden fra 2610 mm (ca. 8,56 ft) til 2810 mm (ca. 9,22 ft), lengden er 4638 mm (ca. 15,22 ft), høyden ligger mellom 1377 mm (ca. 4,52 ft) og 1389 mm (ca. 4,56 ft), og bredden er 1825 mm (ca. 5,99 ft).

Ytelse

Når det gjelder ytelse, presterer BMW 420d bedre enn de fleste av sine rivaler. Den er utstyrt med en inline-4-motor som leverer opptil 190 hk og 295 lb-ft dreiemoment. Denne bilen har også en toppfart på 150 mph og kan akselerere fra 0 til 60 mph på bare 7,3 sekunder.

Komfort og lasteplass

BMW 420d ser kanskje mer spektakulær ut enn BMW 3-serie, men den måtte ofre litt plass for ekstra skjønnhet. Interiøret i 4-serien er mindre enn i 3-serien, særlig i baksetet der taklinjen i 4-serien er lavere enn i 3-serien.
De har imidlertid lignende interiørmaterialer, dashbordoppsett og primære kontroller. Videre er bagasjerommet mindre sjenerøst i 4-serien enn i 3-serien.

Drivstoffeffektivitet

Selv om BMW 420d ikke er like drivstoffeffektiv som de fleste av sine rivaler, presterer den godt i denne kategorien. Denne bilen har en gjennomsnittlig drivstofføkonomi på mellom 42,8 mpg (ca 6 cent per mil) og 48,7 mpg (ca 6 cent per mil). Dette er rettferdig ettersom det er en bil med høy ytelse. Men hvis du vil ha en mer effektiv kompakt luksusbil, bør du vurdere å se på Lexus RC eller Infiniti Q60.

  Hvor mange seter har BMW iX3?

Sikkerhet

BMW lager noen av de sikreste bilene på markedet. BMW 420d er ikke et unntak, da den er fullpakket med mange sikkerhetsfunksjoner. Noen av de beste sikkerhetsfunksjonene inkluderer aktiv blindsonevarsling, automatisk fjernlys, hastighetsbegrensningsinfo, regnfølsomme vindusviskere, parkeringssensorer foran og bak, filskiftvarsler og frontkollisjonsvarsler.

Videre kan bilen også skilte med stabilitets- og antispinnkontroll, dekktrykksovervåkningssystem, adaptiv cruisekontroll og ryggekamera.

Pris

Når det gjelder pris, er BMW 420d dyrere enn de fleste av sine rivaler. Den har en startpris på rundt $49,300. Merk at noen trim alternativer kan gå opp til $69,000. Noen av sine rivaler som Mercedes-Benz C-Klasse bare gå for $48,100 46,600, Audi A5 koster $41,000, og Genesis G70 for $41,000.

Så BMW 420d er litt dyrere enn de fleste av sine rivaler. Eiere får imidlertid mer sofistikerte funksjoner, og den presterer mye bedre enn de fleste av konkurrentene.

FAQ

Er BMW 420d verdt å kjøpe?

Ja, BMW 420d er verdt å kjøpe hvis du er ute etter en luksuriøs, velkjørende, avansert og trygg kompaktbil. Derimot er den ikke ideell hvis du er ute etter en drivstoffeffektiv bil som krever lite vedlikehold og er rimelig. Alt i alt er det likevel en fantastisk bil med mange fascinerende funksjoner.

Hva er de vanligste problemene med BMW 420d?

BMW 420d er en fremragende og velfungerende kompakt luksusbil. Imidlertid kommer den også med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Noen av disse problemene inkluderer tilstoppede EGR-ventiler, defekte EGR-kjølere, for tidlig motorveivfeil, lekkasjer i EGR-systemet og problemer med automatgiret.

  Hva er BMWs minste bil?

Er BMW 420d en god daglig sjåfør?

BMW 420d er en fantastisk daglig sjåfør. Dette er fordi den er morsom å kjøre og komfortabel. I tillegg har den rikelig med lasterom, og den kompakte designen gjør det enkelt å kjøre i trafikken og parkere på offentlige parkeringsplasser. Når det er sagt, er det ganske kostbart å kjøre denne bilen sammenlignet med vanlige biler.

Hvor rask er BMW

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter