Er Volvo XC90 verdt pengene?

Volvo XC90 er en luksuriøs SUV som har vært i produksjon siden 2002, med en oppgradert versjon utgitt nesten hvert år. Hver ny lover å være bedre enn den forrige. Denne luksuriøse SUV-en er definitivt verdt prislappen.

Volvo XC90 er et perfekt eksempel på et kostbart kjøretøy som er verdt hver krone. Det lover luksus, komfort, kvalitet og stil. Utsiden er en iøynefallende, og interiøret er orkestrert med kvalitetsmaterialer og teknologi.

Med nye versjoner produsert hvert år, har kjøring av XC90 blitt morsommere og mer praktisk. Det betyr ikke at bilen er uten flekker. Så, hva gjør Volvo XC90 verdt det?

Vakre eksteriør

Fra og med den første versjonen utgitt i 2003 og fortsetter gjennom den nyeste 2021-versjonen, har XC90 vært et flott kjøretøy, noe som gjør at mange sjåfører forelsker seg ved første blikk. Over tid utviklet den seg til en SUV med en sporty kant, noe som gir den det perfekte bilutseendet for eventyr.

 XC90 ser ikke bare bra ut; alle versjoner er bygget med kvalitetsmaterialer. Det som også skiller den fra lignende SUV-er, er at måten den ser ut på utsiden ikke gjenspeiler den innvendige kapasiteten. Den opprettholder ansiktet til en fire-passasjer bil, men kan passe opptil syv passasjerer komfortabelt.

Nydelig, romslig og komfortabelt interiør

Setene er dekket med kvalitet Nappa møbeltrekk som gjør dem mer komfortable å sitte på. 2020- og 2021-modellen tilbyr til og med et kjøleskap og flaske / glassholder håndlaget av krystaller for å holde baksetepassasjerene fornøyde på hver reise.

Bortsett fra komfort, kvalitet og stil, har XC90 en stor hytte, noe som gjør den til en perfekt match for en familietur.  Den kommer med tre rader som kan passe opptil syv personer. Den siste raden er imidlertid best for barn på grunn av det lille hodet og benplassen.

  Hva er den mest pålitelige Volvo?

Med alle seter i bruk, er det fortsatt nok lasteplass til dagligvarer og andre gjenstander. Du kan også brette ned de bakre radene for å få mer lagringsplass når det ikke er passasjerer.

Tekniske funksjoner gjør hver reise morsom

Infotainmentsystemet blir møtt for å gjøre hver reise spennende. Den nyeste versjonen inkluderer en brukervennlig fane foran driveren som fungerer akkurat som mobiltelefonen din. Du kan lytte til lyd, kontrollere klimatiske forhold og mer.

Du kan også betjene den ved hjelp av mobiltelefonen din, enten det er Android eller Apple, selv om det har vært noen klager på at sensorene noen ganger ikke svarer i tide.

Alle XC90s leveres med LED-lys, strøm bakluke, bakkamera, sat navigasjonssystem og er nøkkelfri (bare finn midtkonsollen og vri knotten for å starte XC90).

Du kan også lade mobiltelefonen via bilens USB-porter. Og det er også bakre hodetelefonuttak, som kan være en himmel-send for foreldre som ikke vil bruke bilturen på å lytte til «Baby Shark.»

Ulike trims for hver versjon

XC90 har utviklet seg kontinuerlig siden produksjonen startet, og hver versjon har unike funksjoner. Noen XC90s har fem seter, mens andre har et syv-seters alternativ.

Motortyper og -størrelser varierer. Eldre modeller hadde gassmotorer, dieselmotorer eller begge motoralternativer. Den nyeste 2021-utgaven har en T8-motor med en elektrisk motor, som tilbyr modernisert og miljøvennlig ytelse.

Hver XC90-versjon gir deg muligheten til en 4WD eller AWD som passer best til ditt kjøreterreng. Å ha en rekke trims å velge mellom sikrer at du bare betaler for funksjonene du trenger.

Kjøringen er rolig

XC90 gir en jevn og rolig tur. Selv om du har barn på siste rad, kan de sove uten å bli forstyrret av støy fra dekkene på veien. R-designen lover imidlertid ikke dette; de gigantiske hjulene gir en jevnere tur, men mye veistøy.

  Er Volvo-deler dyre?

XC90 leveres med en lett styring, og det er lett å dreie uten å utøve mye energi, selv med full billast. Sammenlignet med andre Volvo-modeller har XC90 mer responsiv styring og kan rulle gjennom hjørner uten mye forstyrrelser.

Motoren fortsetter å forbedre seg

Det var en forbedring på B5, 2,0-liters, firesylindret dieselmotor. 48-voltssystemet og en liten elektrisk motor lagt til for å rotere turboen gjorde det enda bedre. Det forbedret gassresponsen og eliminerte også dreiemomentfall mens du byttet gir. Dreiemomentet på 354 pund gir nok kraft til å flytte bilen, uansett vekten på lasten den bærer.

Den nyeste T8-motoren kan være raskere enn B5 dieselmotoren, og sammen med de ekstra voltene og elektrisk motor kan den utføre eksepsjonelt. Den eneste forskjellen mellom B5 og T8-motoren er få sekunder. Der T8 registrerer 5,5 sekunder til 62 mph, oppnår dieselmotoren den på 7,1 sekunder.

Med den oppgraderte T8-motoren kan XC90 drives på strøm alene og spare deg for penger på gass.  Men selv om du ikke har råd til den nye XC90 T8 drevet på strøm, kan andre versjoner fortsatt gi deg enestående ytelse.

FAQ

Hvor mange miles dekker XC90?

De fleste XC90s har en god potensiell kjørelengde rekkevidde. Motortypen spiller en viktig rolle, men med riktig vedlikehold kan du vanligvis komme opp til 200.000 miles før bilen din faller død. De fleste Volvo-biler er anslått å vare i opptil 19,5 år hvis de er godt ivaretatt.

Er det dyrt å vedlikeholde en Volvo XC90?

Volvo-deler er ganske dyre. Så sørg for å sette av $ 700 til $ 1000 årlig for reparasjoner og vedlikehold. Men med mindre du er en grov sjåfør, bør du ikke måtte kjøpe deler ofte. Hvor ofte du kjører og terrengene du dekker spiller også en stor rolle.

  Bryter Volvoer mye sammen? Er Volvo en pålitelig bil?

Hva får XC90 til å gå dårlig?

Akkurat som alle andre biler spiller kjørevaner og klimatiske forhold en stor rolle i en XC90s levetid. Fornuftig kjøring og riktig vedlikehold vil holde komponentene intakte i lang tid. Det er imidlertid tilfeller der feil stammer fra produsenter. Som 2003- og 2016-versjonene som hadde overførings- og motorproblemer, samt for tidlig dekkslitasje.

Det har vært noen tilfeller der Volvo gjorde en tilbakekalling for berørte XC90s å bli returnert til forhandlere for å løse sine problemer. Noen manglet koder som bare trenger å oppgraderes på XC90-datamaskinen. Andre hadde komponenter som ikke var riktig plassert, og utgjorde en potensiell fare for beboerne.

Har det vært noen betydelige endringer i XC90 siden den først ble produsert?

Første generasjon var i produksjon fra 2002 til 2019. Så i 2019 fikk XC90 en ansiktsløftning og andre generasjon ble født. Det ble gjort mange endringer i utseendet, og motoren ble også forbedret for å forbedre bilens ytelse.

Den andre generasjonen startet med B5, og gikk deretter videre til B6, og nå T8-motoren. B5-motoren kjører på både diesel og bensin, noe som gir strøm opp til 246bhp, slik at du kan bestemme hvilket drivstoff du vil kjøre på.

B6-motoren kjører kun på gass, og tar opp opptil 296bhp. Mens den nyeste T8 kombinerer elektrisitet og motor, og bringer strøm til hele 385bhp, registrerer 0-62 miles per time på bare 5,5 sekunder.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter