Hvorfor sluttet Volvo å lage xc70?

Volvo er populært kjent for sine trygge biler. Dessverre er dette merket også kjent for å ha noen av de minst pålitelige bilene. XC70 er blant de minst pålitelige bilene som noen gang er laget av Volvo. Men hvorfor sluttet Volvo å lage stasjonsvognen XC70?

Volvo sluttet å lage Volvo XC70 fordi konkurrentmodeller som Volkswagen Golf SportWagen og Subaru Outback var rimeligere. Som et resultat var salget ganske lavere enn hva Volvo forventet. Dessuten var XC70 også blant de minst pålitelige stasjonsvognene på den tiden.

Bortsett fra å være mindre pålitelig, hadde Volvo XC70 dårlig drivstofføkonomi, og vanskelig håndtering sammenlignet med konkurrentene. Totalt sett var denne bilen godt bygget for alle terreng. I tillegg var det en raffinert tur med mye plass, og det var attraktivt. Dessuten ga de 18-tommers legeringshjulene det et sporty utseende.

Funksjoner av Volvo XC70

Volvo XC70 ble introdusert til markedet i slutten av 1996. Volvo introduserte tre modellserier, som inkluderer Volvo S70, V70 og V70. S70 var en sedan, mens V70 var en stasjonsvogn. I 2002 endret V70 XC langrennsversjonen navnet sitt til XC70.

I likhet med konkurrentene ble XC70 bygget for alle terreng med et robust firehjulstrekksystem. 5-dørs stasjonsvognen var vakkert designet og veldig tiltalende for øyet. På toppen av det har den et luksuriøst interiør, som ligner på andre avanserte Volvo-modeller.

Dessuten kom denne bilen med en 5-sylindret in-line 2, 461 cc turbo dieselmotor. På toppen av det hadde den en 5-trinns manuell eller 4-trinns automatgirkasse med mulighet for FWD- eller AWD-systemer. Og med en akselavstand på ca 267cm var denne bilen noe lang.

  Trenger en Volvo premium gass?

Når det gjelder sikkerhet, var Volvo XC70 uten tvil en av de sikreste stasjonsvognene på veien. Den var utstyrt med bysikkerhet, blind flekk, bakre barnesikringslåser, advarsel om lavt dekktrykk, stabilitetskontroll, trekkraftkontroll, kjørefeltsadvarsel og ryggekamera.

Var siste generasjon Volvo XC70 opp til konkurransen?

Til tross for at den ble stoppet permanent, var Volvo XC70 en fin bil med utmerkede funksjoner. For eksempel kom 2016 Volvo XC70 i tre forskjellige trimnivåer. Dette er T5, T5 Premier og T5 Platinum. Basismodellen var T5, som hadde grunnleggende funksjoner.

Volvo XC7 T5 kom med en 7-tommers skjerm for infotainmentsystemet, cruise control, Bluetooth, lavhastighets automatisk nødbremsing, Wi-Fi, oppvarmede forseter og satellittradio. I motsetning til de andre avanserte trims, var denne basemodellen ganske rimelig.

Kjøpere interessert i en mer luksuriøs tur valgte T5 premier med flere ekstra funksjoner. Disse inkluderer en moonroof, lær møbeltrekk, og navigasjon. T5 Platinum var tvert imot enda mer luksuriøs enn T5 Premier. Denne trimmen la til funksjoner som et premium Harman Kardon-system, adaptive frontlykter og blindpunktovervåking.

Bortsett fra å tilby disse utmerkede trims, Volvo også gitt to pakker: Nærhet pakken og teknologipakken. Nærhetspakken har nøkkelfri inngang i nærheten, en strøm bakluke og et ryggekamera. På den annen side ga teknologipakken en rekke aktive sikkerhetsfunksjoner.

Bortsett fra konkurransen som tilbyr bedre og rimelige biler, hadde Volvo XC70 mange funksjoner som kjøpere elsker i stasjonsvogner. Likevel, med en startpris på rundt $ 39,500 for basismodellen, var denne bilen ganske dyr. T5 Platinum hadde en startpris på rundt $ 48,100 XNUMX. 

Hvilken bil erstattet Volvo XC70 stasjonsvogn?

Etter å ha blitt avviklet i 2016 introduserte Volvo en ny bil, Volvo V90 SUV. Til tross for at V90 ble introdusert samme år som XC70 ble avviklet, erstattet den aldri førstnevnte. I 2017 introduserte Volvo et nytt stasjonsvognkryss, kjent som Volvo V90 Cross Country-vogn. Dette er bilen som erstattet XC70.

  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Volvo V90 Cross Country Wagon ble designet for å bryte gapet mellom V90 Wagon og V90 SUV. Akkurat som XC70 ble V90 Cross Country Wagon bygget for å trives i alle terreng. Imidlertid er den ganske større enn den utgåtte XC70.

Funksjoner av V90 Cross Country

I motsetning til forgjengeren er Volvo V90 fantastisk konstruert med en nydelig design og finish. På toppen av det kommer det med massevis av luksusfunksjoner, og det er en av de beste stasjonsvognene på markedet. Dessuten kan den cruise i alle terreng med mye letthet.

Volvo V90 Cross Country har et AWD-system med en bakkeklaring på 204 mm. Dette viser at du ikke vil ha problemer når du er off-road. I tillegg har den en enestående slepekapasitet for sin størrelse på 2400 kg. Dessuten er den teknologisk avansert med funksjoner som rikelig driverassistanse og tabelllignende infotainment-berøringsskjerm.

Men med all glamour og luksus, kommer denne bilen ikke billig. Du må gaffel ut omtrent $ 50,000 for sin 2021-modell. Tatt i betraktning funksjonene du får, er det verdt hver mynt som brukes på den.

FAQ

Brukes Volvo XC70 gode biler?

Ja, brukt Volvo XC70 er en god bruktbil. Likevel må du opprettholde det riktig for å unngå å ha hyppige problemer. Før du kjøper denne bilen, må du også sørge for at eieren opprettholdt den riktig slik at den ikke gir deg mye hodepine.

  Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Er det dyrt å vedlikeholde en Volvo?

Ja, det er veldig dyrt å opprettholde en Volvo. I gjennomsnitt må du kanskje bruke over $ 12,000 XNUMX årlig for å opprettholde din Volvo. Dette er imidlertid litt billigere sammenlignet med å opprettholde en Mercedes med en årlig kostnad på $ 12,900, og en BMW med en årlig kostnad på $ 17,800.

Hvor mange kilometer vil en Volvo vare?

Uansett hvilken type bil du kjører, er holdbarheten vanligvis bestemt av hvor godt du opprettholder den. Når det er sagt, vil en Volvo som blir tatt vare på ordentlig vare over 20 år eller mer enn 200,000 MILES. Likevel, hvis du kjører en mer pålitelig Volvo-modell, kan du til og med treffe over 300,000 MILES.

Konklusjon

Hovedårsaken til at Volvo sluttet å lage Volvo XC70 var på grunn av hard konkurranse fra konkurrent stasjonsvogner som Subaru Outback og Volkswagen Golf SportWagen. I motsetning til Volvo XC70 var disse to stasjonsvognene mer pålitelige med bedre håndtering.

Volvo har imidlertid kommet opp med Volvo V90 Cross Country Wagon som erstatning for XC70 Wagon. Selv om denne bilen fortsatt henger etter når det gjelder pålitelighet, er den litt bedre og mer romslig enn XC70.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter