Er Fiat 124 Spider en god bil?

Er Fiat 124 Spider en god bil?

Fiat 124 Spider er en stilig, ikonisk bil med høy ytelse og moro å kjøre. Den deler også flere funksjoner med Mazda MX-5 Miata, som er en av de mest populære kabrioletene. Likevel, er Fiat 124 Spider en god bil?

Ja, Fiat 124 Spider er en fantastisk bil. Basert på samme plattform som Mazda MX-5 Miata, er denne bilen elegant konstruert, pålitelig, billig å vedlikeholde, kompakt, drivstoffeffektiv, trygg og hyggelig å kjøre i byen. Tvert imot kan folk som ønsker en mer praktisk, kraftig, raskere og romslig bil ikke like 124 Spider.

Historien om 124 Spider

Fiat 124 Spider er en gammel bil som den først ble produsert mellom 1966 og 1981. Den første Fiat 124 Spider var en kabriolet, og den ble designet og laget på den italienske Carrozzeria Pininfarina-fabrikken . Da den debuterte i 1966, hadde den en monocoque, frontmotor med bakdrift.

Etter å ha vært ute av markedet i svært lang tid, ble Fiat 124 Spider gjenoppstått i 2016, men som roadster. Den hadde en frontmotor med bakdrift. Videre var det en to-passasjer bil produsert av Mazda for FCA. Denne siste generasjonen av Fiat 124 Spider er i stor grad basert på Mazda MX-5 Miata.

Funksjoner av 124 Spider

Utseende

Fiat 124 Spider er en vakkert designet bil med en særegen stil og sportiness. Interiøret er også vakkert gjort, men det er noe trangt, akkurat som i Mazda MX-5 Miata, SÅ hvis du er mer enn 18 meter høy, vil du ha problemer med å nyte denne turen. Likevel tilbyr det en eksklusiv kjøreopplevelse med forbedret teknologi og fin håndtering.

  Er Fiat 500e en god bil?

Prestasjon

Som forventet er Fiat 124 Spider en velpresterende bil sammenlignet med sine kompakte søsken som 500-serien. Utstyrt med en 1,4-liters turbo inline-4 motor, kan denne bilen levere opptil 164 HP og 184 lb-ft av dreiemoment. Den har også en bakhjulsdrift og 6-trinns automatiske girkasser.

Derfor, når det gjelder ytelse, gjør det ganske bra, men ikke bedre enn Mazda MX-5 Miata.

Komfort og lasterom

Dette er et av områdene som Fiat 124 Spider skuffer. Denne sportsbilen har en trang kabin og kan bare bære opptil to passasjerer. Til tross for at dette er normen for de fleste roadstere, er hytta ganske trangt. I tillegg har den et veldig lite lasterom med totalt 4,9 kubikkfot lasteplass.

Så hvis du leter etter komfort eller du er en høy person, er dette en bil du bør holde deg borte fra.

Drivstoffeffektivitet

Fiat 124 Spider er blant de mest drivstoffeffektive bilene på markedet. Den kommer med en EPA drivstofføkonomi vurdering av 26 mpg i byen, 35 mpg på motorveien, og en kombinert 30 mpg. Dette er enda bedre enn sin nærmeste konkurrent, Mazda MX-5 Miata, som har en EPA-vurdering på 26 mpg i byen og 34 mpg på motorveien. 

Sikkerhet

Selv om de fleste Fiat-modeller ikke er veldig trygge, er Fiat 124 Spider ekstremt trygg. Takket være topp sikkerhetsfunksjoner som advarsel om lavt dekktrykk, sidekollisjonsbjelker, elektronisk stabilitetskontroll, trekkraftkontroll, Parkview-ryggekamera, kollisjonsputer og elektronisk stabilitetskontroll.

  Vanlige problemer med Fiat 500

Pris

Fiat 124 Spider er en rimelig sportsbil. Prisene varierer imidlertid i henhold til trim-alternativet du velger. Denne modellen tilbyr fire trimalternativer, inkludert Classica, Urbana, Lusso og Abarth. Den billigste trim er Classica som går for rundt $ 26,885 og den dyreste trim er Abarth med en prisklasse på rundt $ 30,885.

Faq

Er det verdt å kjøpe Fiat 124 Spider?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du ønsker en kompakt, høy ytelse, pålitelig, slank og rask sportsbil til en overkommelig pris, er Fiat 124 Spider verdt å kjøpe. Men hvis du vil ha en praktisk, kraftig og romslig sportsbil, er Fiat 124 Spider ikke bra for deg.

Hva er de vanlige problemene med Fiat 124 Spider?

Fiat 124 Spider er blant de fineste Fiat-modellene som noen gang er laget. Til tross for sitt eksepsjonelle utseende og ytelse, har denne bilen noen problemer som kjøpere bør være klar over. Hovedproblemene inkluderer et defekt elektrisk system, ubalansert fjæring, dårlig synlighet, overføringsproblemer, motorsvikt, kamakselfeil og problemer med vannpumpen. 

Hvor fort går Fiat 124 Spider?

Som mange sportsbiler er Fiat 124 Spider  superrask,  og den har en toppfart på 144 mph. I tillegg kan denne bilen akselerere fra 0 til 60 mph på bare 6,3 sekunder. Legg merke til at 124 Spider har fire trims og den sporty Abarth trim er den raskeste. Det er også den dyreste.

Hvorfor ble Fiat 124 Spider avviklet?

Fiat 124 Spider er en av de eldste Fiat-modellene på markedet. Dette ble produsert mellom 1966 og 1981 og 2016 og 2020. På grunn av lavt salg ble Imidlertid Fiat 124 Spider avviklet i 2020. Så hvis du ønsker denne vakre og velpresterende sportsbilen, må du få en fra bruktbilmarkedet.

  Er Fiat Mobi en god bil?

Er Fiat 124 Spider det samme som Mazda MX-5 Miata?

Nei, Fiat 124 Spider er ikke den samme som Mazda MX-5 Miata. Likevel har de mye til felles som de er basert på samme plattform. Interiøret er nesten identisk, og de gir lignende tekniske funksjoner. Dessuten er begge bilene ganske sporty og morsomme å kjøre.

Den største forskjellen mellom disse to sportsbilene er at Mazda MX-5 Miata kommer med en jevnere og høyere revving motor, og den tilbys i både myke og harde konfigurasjoner. På toppen av det er Mazda sikrere med funksjoner som en frontkollisjonsadvarsel. 

Konklusjon

Hvis du er i markedet for en stilig, pålitelig, kompakt, effektiv og rimelig kabriolet, er Fiat 124 Spider et flott alternativ. Men hvis du leter etter en større, kraftigere, romslig og mer praktisk bil, kan du se bort. Alt i alt er 124 Spider en utmerket bil, da det også er rimelig og billig å vedlikeholde, akkurat som Mazda MX-5 Miata.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter