Er Fiat 500e en god bil?

Er Fiat 500e en god bil?

Fiat 500e er en to-dørs, ren elektrisk hatchback som tilbys som en frittstående av Fiat Chrysler. Denne bilen er slank, kompakt og morsom å kjøre. Det produserer også null utslipp, noe som gjør det til en av de beste ELBIL-ene på markedet. Men er Fiat 500 en god bil?

Fiat 500e er en god bil for folk som ønsker en nullutslipps-, kompakt og effektiv EV. Imidlertid mangler det fortsatt i mange sektorer sammenlignet med konkurrentene, og det er derfor det ikke har registrert mange salg siden det ble lansert i 2013. Interiøret er trangt og billig laget. Dessuten har den en kort rekkevidde, noe som kanskje ikke er ønskelig for mange mennesker.

Fiat 500es historie

Fit 500 er en del av 500-serien. Men i motsetning til sine søsken, er den ikke drevet av en forbrenningsmotor, men av et dedikert batteri. Denne bilen ble laget mellom 2013 og 2019. Det er også viktig å merke seg at bilen ble solgt i delstatene Oregon og California som en «compliance» bil for å tjene ren energi kreditter for Fiat.

Dessverre avviklet Fiat produksjonen av Fiat 500e- og 500-serien i Nord-Amerika. Dette er på grunn av det lave salget som ble rapportert de siste årene.

Funksjoner av Fiat 500e

Utseende

Fiat 500e er vakkert designet og kommer med en retro stil. Den har også flere eksepsjonelle funksjoner, for eksempel 15-tommers malte aluminiumshjul, bifunksjons halogenprojektorlykter, strømoppvarmede sidespeil og kjørelamper på dagtid. Mens utsiden ser spektakulær ut, mangler interiøret noe. 

Prestasjon

Fiat 500e drives av en 83 kWh elektrisk motor som genererer mer enn 111 hk og 147 lb-ft dreiemoment. Den har også et forhjulsdriftssystem med en enkelthastighets automatgirkasse. Med en slik kraft leverer denne bilen en topphastighet på opptil 93 mph, og den kan akselerere fra 0 til 60 på 8,2 sekunder.

  Er Fiat Mobi en god bil?

Komfort og lasterom

Fiat 500e mangler når det gjelder hytteplass og utseende. De fleste materialene som brukes er dårligere sammenlignet med konkurrentene. Så hvis du planlegger å sitte bak, vil du ikke være komfortabel, da det er trangt. I tillegg har den et lite lasteområde som måler 7,0 kubikkfot plass.

Rekkevidde

Dette er en av svakhetene ved Fiat 500e. Mens de fleste av konkurrentene har en rekkevidde på over 100 miles, kommer Fiat 500e med en rekkevidde på opptil 130 km. Bortsett fra det, bruker de regenerative bremsene i de fleste scenarier 100% av deres regenerative evner ned til 8 mph for å maksimere bilens effektivitet.

Du kan imidlertid fortsatt forbedre rekkevidden med 42 kWh batteripakken i rekkevidde-topper, noe som vil forbedre rekkevidden fra 84 miles til 199 miles. Likevel skal sjåførene kunne klokke over 400 kilometer mens de kjører i byen. 

Sikkerhet

Som de fleste Fiat 500-seriemodeller er Fiat 500e også veldig trygg og pålitelig. Den har flere topp sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsputer, elektronisk stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser, anti-whiplash og pretensjoner. 

Pris

Fiat 500e er en av de rimeligste kompakte ELBIL-ene på markedet. Den har en MSRP på $ 33,210, unntatt skatt, registrering, lisensiering og Fiats destinasjonsgebyr på $ 1,495. Imidlertid har den også en normativ rabatt på $ 7,250 og kjøpere kvalifiserer for en føderal skattekreditt på opptil $ 7,500.

  Vanlige problemer med Fiat 500e

Det er også viktig å merke seg at California-kjøpere kvalifiserer for Clean Vehicle-rabatten på opptil $ 4,500. Med alle disse faktorene er Fiat 500e blant de rimeligste ELBIL-ene på markedet. 

Faq

Er det verdt å kjøpe Fiat 500e?

Hvis du sammenligner det med konkurrentene, vil du oppdage at Fiat 500e mangler på mange områder. Den eneste enestående funksjonen som denne bilen tilbyr bedre enn de fleste av sine rivaler er nullutslipp. Men når det gjelder rekkevidde, ytelse, komfort, pålitelighet og stil, er de fleste av konkurrentene bedre.

Alt i alt er Fiat 500e fortsatt en fantastisk og økonomisk bil for daglig bykjøring. Det er også billigere å vedlikeholde enn andre Fiat-modeller på markedet.

Hvor fort går Fiat 500e?

Fiat 500e er ikke en høyytelsesbil, men den er raskere enn de fleste av konkurrentene. Denne bilen kan akselerere fra 0 til 60 mph på bare 8.2 sekunder. På toppen av det har den en toppfart på 93 mph, som er en av de beste i sin klasse.

Hva er de vanlige problemene med Fiat 500e?

Fiat 500e er en kompakt, effektiv, pålitelig, stilig og kompakt elektrisk bybil. Imidlertid har den også noen vanlige problemer som brukere burde vite om. Disse inkluderer programvareproblemer, batteriproblemer, ladeproblemer, overføringsproblemer og elektriske problemer.

Hvor mye koster Fiat 500e-batteriet?

Hvis batteriet på Fiat 500e er utdatert eller skadet og du vil erstatte det, må du bruke mye. I gjennomsnitt vil kostnaden for arbeidskraft bare koste deg mellom $ 352 og $ 444. På den annen side må du betale rundt $ 29,750 for deler. Vær oppmerksom på at dette ikke inkluderer skatter eller avgifter. 

  Vanlige problemer med Fiat Mobi

Er Fiat 500e bedre enn Volkswagen e-Golf og Nissan Leaf?

Nei, Fiat 500e er ikke bedre enn Volkswagen e-Golf eller Nissan Leaf. Dette er fordi begge bilene tilbyr bedre ytelse, mer pålitelige biler, eksepsjonell komfort og er kraftigere enn Fiat 500e. Volkswagen e-Golf leverer maksimalt 134 hk, mens Nissan Leaf leverer opptil 147 hk. Tvert imot gir Fiat 500e bare 111 hk.

Når det gjelder rekkevidde, gir Volkswagen e-Golf opptil 200 miles, mens Nissan Leaf gir opptil 250 miles. Disse to er bedre enn Fiat 500e med en rekkevidde på 130 km. Til tross for å tilby færre overlegne funksjoner enn konkurrentene, er Fiat 500e ($ 33,210) dyrere enn Volkswagen e-Golf ($ 31,895) og Nissan Leaf ($ 27,400). 

Avsluttende tanker

Fiat 500e kan være en av de mest pålitelige Fiat-modellene på markedet, men den mangler fortsatt bak i mange kategorier sammenlignet med konkurransen. Den har en av de korteste områdene, og interiøret mangler også. I tillegg er det ikke veldig kraftig og bærer en håndfull bagasje.

Generelt er Fiat 500e fortsatt en økonomisk bil og produserer null utslipp. Det er også rimelig og ideelt for kjøring i byen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter