Vanlige problemer med Fiat Qubo

Fiat Qubo

Fiat Qubo er en solid minivan med en eksepsjonell kabin og lasterom. Det er også drivstoffeffektivt og veldig praktisk. Men som de fleste av sine søsken, har Fiat Qubo også flere problemer å håndtere. Men hva er de vanligste problemene med Fiat Qubo?

Vanlige Fiat Qubo-problemer inkluderer redusert bremseeffektivitet, kollisjonsputeproblemer, DPF-funksjonsfeil, startproblemer og problemer med vindusvisker foran. Noen problemer var et resultat av produsentfeil, mens andre er som følge av langvarig bruk av bilen.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Qubo?

Redusert bremseeffektivitet

Dette er et vanlig problem blant Fiat-modeller. Produsenten oppdaget dette problemet og tilbakekalte noen Fiat Qubo-modeller . En kontakt på bremseservorøret kan svikte og føre til tap av vakuumassistanse, noe som gjør at føreren bruker ekstra krefter ved bremsing på grunn av redusert bremseeffektivitet.

Fiat Qubo-modeller laget mellom 01/06/201  og 31/09/2014 var mest berørt. Fiat tilbakekalte disse modellene, og problemet ble løst. 

Utilsiktet utplassering av kollisjonsputer

Ved deaktivering av kollisjonsputen på passasjersiden gjennom dashbordmenyen, kan tenningen på kollisjonsputen på passasjersiden aktiveres på nytt etter rask hvisking av tenningsnøkkelen. I tillegg ville varsellampen for deaktivering av kollisjonsputen på passasjersiden også ha slått seg av , men føreren vet kanskje ikke.

I tilfelle kollisjon eller under spesielle forhold kan derfor en utilsiktet utløsning av kollisjonspute føre til en ulykke. Dette problemet påvirket vanligvis Fiat Qubo-modeller laget mellom 01/07/2014  og 31/07/2014. Den gode nyheten er at Fiat tilbakekalte de berørte modellene og løste problemet.

Feil ved utplassering av kollisjonspute

Bortsett fra det utilsiktede problemet med utplassering av kollisjonsputer, har Fiat Qubo-brukere også rapportert om feil ved utplassering av kollisjonsputer. Dette skyldes at blandingen av antennelseskjemikaliene i kollisjonsputen er feil. Som et resultat, i tilfelle en ulykke, kan dette forhindre utplassering av kollisjonsputen.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 5

De fleste av de berørte Fiat Qubo-modellene ble laget mellom september 2016 og november 2016. Ikke desto mindre tilbakekalte Fiat alle de berørte modellene, og problemet ble løst. Så hvis du kjøper en brukt Fiat Qubo, sørg for å sjekke om eieren hadde dette problemet løst.

Starte problemer

Et annet problem som flere Fiat Qubo-brukere har rapportert, er at bilen deres tar lengre tid å starte. Selv om ingen spesiell del har vært knyttet til dette problemet så langt, er det flere viktige mistenkte. Bilstartproblemer er vanligvis forårsaket av dårlige tennplugger, dødt eller døende batteri, korroderte tilkoblingskabler, en defekt startbilde eller en dårlig dynamo.

 Du kan løse dette problemet ved å få mekanikeren til å inspisere bilen og erstatte eller fikse den defekte delen.

Feil i DPF

Partikkelfilteret på din Fiat Qubo er ment å blokkere forurensende partikler som motoren din slipper ut i atmosfæren. Dessuten kommer det med et selvrensende system som fungerer døgnet rundt for å forhindre at DPF tettes. Men hvis DPF tetter seg, kan den være unclogged eller erstattet som den siste løsningen.

DPF på Fiat Qubo tetter normalt på grunn av korte stasjoner eller kjøring for jevnt. Så å forbedre kjørevanene dine kan forhindre at DPF tetter seg og fungerer jevnt. Noen av tegnene på et tilstoppet partikkelfilter er tap av motoreffekt, DPF-indikatorlampe som tennes og høyt drivstofforbruk.

  Vanlige problemer med Renault Clio

Problem med vindusvisker foran

Fiat Qubos vindusviskere bidrar til å holde bilens frontrute ren ved å tørke av vann, snø, væsker og annet rusk. Men etter en tids bruk kan disse vindusviskerne bli defekte og ikke tjene deres tiltenkte formål. Så hvis du merker at Fiat Qubos frontviskere er defekte, må du fikse dem ASAP!

Noen av tegnene på dårlige vindusviskere foran på Qubo er en skingrende støy og lav hastighet. Den skingrende støyen er normalt et resultat av slitasje på gummibladet på kosten. Dette bør erstattes for å avverge problemet. Men hvis viskeren er treg, kan motoren være årsaken. 

Faq

Er Fiat Qubo pålitelig?

Det avhenger av Fiat Qubo-modellen. De første Fiat  Qubo-modellårene er mer pålitelige enn de sistnevnte Fiat Qubo-modellårene  . De minst pålitelige Fiat Qubo-modellene er de med Multijet-motorene. Dermed, hvis du vil ha en mer pålitelig Fiat Qubo, bør du vurdere de som ble laget mellom 2008 og 2012. Modellårene 2014 og 2016 rapporterer om flere problemer enn førstnevnte. 

Er det dyrt å vedlikeholde Fiat Qubo?

Nei, vedlikehold av Fiat Qubo er ganske billig. Dette er fordi den ikke registrerer mange problemer som de fleste Fiat 500-modeller. I gjennomsnitt må brukeren dele med mellom $ 500 og $ 600 for å opprettholde denne rimelige MPV.

Hvorfor ble Fiat Qubo avviklet?

Fiat Qubo ble laget mellom 2008 og 2019. På grunn av lavt salg måtte Fiat imidlertid avvikle Fiat Qubo. Likevel er det fortsatt kvalitet brukt Fiat Qubo-modeller på markedet. Så hvis du vil ha en brukt Fiat Qubo, kan du fortsatt få den, men det er viktig å vite at det også kan være utfordrende å finne reservedelene hvis bilen går i stykker.

  Elektriske problemer med Volvo XC90

Hvor lenge varer Fiat Qubo ?

Fiat Qubo er godt laget for å vare. Hvis den vedlikeholdes og kjøres riktig, kan denne bilen vare i mer enn 200k miles. Likevel, for at dette skal skje, må brukeren følge Fiats planlagte vedlikeholdstjeneste. Derfor bør Fiat Qubo i gjennomsnitt  vare i minst 12 år. 

Etter hvor mange miles begynner Fiat Qubo å ha problemer?

Fiat Qubo er en ganske pålitelig bil. Likevel begynner det å få problemer så tidlig som 30.000 miles. Noen av de første delene som utvikler problemet er tennplugger og tennspoler. Forsinkelse i oljeskift kan også føre til skitne eller hvite røyk som kommer fra eksosen.

Sammendrag

Nå som du kjenner noen av de vanlige problemene som Fiat Qubo står overfor, kan du forberede deg på forhånd for å håndtere dem. Dette vil bidra til å forlenge levetiden til bilen ved å takle dem selv før de skjer. Bortsett fra disse problemene, er Fiat Qubo en fin familiebil med mange fantastiske funksjoner. Det er også rimelig og billig å vedlikeholde. 

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter