Er Fiat Doblò en god bil?

Fiat Doblò

Fiat Doblò er en enkel, praktisk og stor varebil med familievennlige funksjoner. Det er også romslig og effektivt. Likevel, er Fiat Doblò en god bil?

Fiat Doblò er en utmerket bil for enkeltpersoner som leter etter en MPV med stor hytte og bagasjerom. Det er også drivstoffeffektivt, komfortabelt og billig å vedlikeholde. Tvert imot er den ikke egnet for folk som leter etter en luksuriøs, høy ytelse, kraftig og sikker minivan.

Historien om Fiat Doblò

Fiat Doblò er en panelbil og fritidsaktivitetsbil laget av den italienske bilprodusenten Fiat. Denne modellen har vært i produksjon fra 2000 til dags dato. Første generasjon Fiat Doblò ble laget fra 2000, mens andre generasjon fra 2010, og tredje generasjon fra 2022.

Første generasjon Fiat Doblò hadde bare et 4/5-dørs alternativ, mens andre generasjons modell hadde 2-dørs, 3-dørs, 4-dørs og 5-dørs alternativer. Dessuten tilbyr Fiat også forskjellige motoralternativer, inkludert 1.2-liters Fire I4, 1.6-liters dreiemoment I4, 1.8-liters E.torQ I4, 1.9-liters JTD I4, 1.4-liters Fire I4, 2.0-liters Multijet I4 og 2.4-liters Tigershark I4.

Tredje generasjon Fiat Doblò har en elektrisk variant. Den batterielektriske versjonen blir referert til som e-Doblò, og den er laget i Spania sammen med stallkameratene.  

Funksjoner av Fiat Doblò

Utseende

Første generasjon Fiat Doblò ser ikke så tiltalende ut. Andre generasjon ser imidlertid litt bedre ut, mens tredje generasjon er en av de flotteste bilene i klassen. Dessuten ser e-Doblò veldig spektakulær ut, og det er en av de flotteste elektriske MPV-ene på markedet.

Fiat Doblò har også en av de største akselavstandene i sin klasse. Den leveres med en akselavstand på 108,46 tommer, en lengde på 172,83 tommer, en bredde på 72,12 tommer og en høyde på 72,63 tommer. Dessuten kommer Fiat Doblò med et stort interiør, men det mangler kvalitet. Selv om voksne og barn passer komfortabelt inn, er den tredje raden ideell for barn.

  Vanlige problemer med Fiat Uno

Prestasjon

Med forskjellige motoralternativer å tilby, kan brukerne velge en Fiat Doblò-trim som imponerer dem mest. For eksempel produserer 1.4-liters 5MT-motoren opptil 95 hk og 94 lb-ft dreiemoment. Men hvis du vil ha mer effektivitet, kan du skaffe deg Fiat e-Doblò med enten BLUEHDI 100 CV MT eller BLUEHDI 130 CV MT.

En annen kraftig motor er 2.0-liters Multijet 6MT som produserer opptil 135 hk. Merk at jo kraftigere motoren er, desto dyrere er trimmen.

Komfort og lasterom

Fiat Doblò er designet for familiebruk. Takket være den romslige og store kabinplassen som har plass til opptil syv passasjerer. Likevel er tredje rad valgfritt da denne bilen kommer med fem seter. Dessuten er hytta veldig romslig, men den mangler avanserte funksjoner. Hvis du ønsker en avansert Fiat Doblò , se på Fiat e-Doblò.

Bortsett fra å være praktisk og tilby en stor hytteplass, har Fiat Doblò også en stor hytteplass. Den leveres med 27.9 tommer bagasjerom med totalt 113 kubikkfot plass når baksetene er brettet.

Sikkerhet

Til tross for at de fleste Fiat-biler ikke er trygge, er Fiat Doblò betydelig trygg. Takket være de eksepsjonelle sikkerhetsfunksjonene den følger med, for eksempel elektronisk bremsekraftfordeling, blokkeringsfrie bremser og et elektronisk stabilitetsprogram. Videre har den fører, passasjer og sidekollisjonsputer for ekstra sikkerhet.

Hvis sikkerhet er en prioritet, er Fiat e-Doblò det beste alternativet. Denne modellen er tryggere enn de bensindrevne Fiat Doblò-modellene. e-Doblò har 17 aktive og passive sikkerhetsanordninger, inkludert filholderassistent, føreroppmerksomhetsvarsling, kollisjonsvarsling fremover og mye mer.

  Er Fiat Uno en god bil?

Drivstoffeffektivitet

I motsetning til de fleste varebiler er Fiat Doblò en svært effektiv bil. Det er derfor det dobler opp som en god familie og daglig bil. Den har en NEDC drivstoffeffektivitet rating på 25,3 mpg i byen, 39,8 mpg i byen, og en kombinert 32,6 mpg.

Pris

Det avhenger av trim og modellår du velger. Dessuten er brukte Fiat Doblòs langt billigere enn de nyeste modellene. For eksempel varierer 2020 Fiat Doblò-trimmene mellom $ 15,100 og $ 30,100. Dette er ganske rimelig sammenlignet med konkurrentene.

Faq

Er det verdt å kjøpe Fiat Doblò?

Det er verdt å kjøpe Fiat Doblò hvis du leter etter en rimelig, effektiv, romslig, pålitelig og komfortabel MPV. Men hvis du vil ha en høyytelses, luksuriøs, elegant og morsom å kjøre bil, er Fiat Doblò ikke en ideell bil å vurdere.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Doblò?

Fiat Doblò er en fin familiebil med romslig interiør og stort lasterom. Men hvis du planlegger å kjøpe en, er det viktig å vite noen problemer du vil komme over underveis. Noen av problemene du sannsynligvis vil møte er motorproblemer, overføringsproblemer, fjæringsproblemer, defekte dørlåser, styretap, drivstoffpumpeproblemer og elektriske problemer.

Er Fiat Doblò en god daglig sjåfør?

Ja, Fiat Doblò er en god daglig sjåfør, da den ikke bruker mye drivstoff. Det er også billig å vedlikeholde, og veldig pålitelig. I tillegg er denne bilen rimelig med god hytte og bagasjerom. Med en kapasitet på opptil syv passasjerer og en stor bagasjerom, er denne bilen praktisk å bruke til daglig kjøring.

  Er Fiat Tipo en god bil?

Hvor rask er Fiat Doblò?

Som de fleste MPV-er er ikke Fiat Doblò en rask bil. Denne store minivanen kommer med en toppfart på 100 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 62 km / t på bare 15.4 sekunder. Derfor, hvis fart er det du leter etter i en familiebil, hold deg unna Fiat Doblò.

Hva er den høye kjørelengden for Fiat Doblò?

Fiat Doblò er en bil som kan vare lenger hvis den vedlikeholdes riktig. Uansett utvikler disse bilene også alvorlige problemer gjennom årene som kan tiltrekke seg høye reparasjonskostnader. Så, hvis du leter etter en kvalitet brukt Fiat Doblò, bør du vurdere en med mindre enn 150k miles. De fleste Fiat Doblòs begynner å oppleve alvorlige problemer etter å ha truffet 150k miles.

Sammendrag

Alt i alt er Fiat Doblò en fantastisk familiebil med kapasitet til å frakte opptil syv personer. Det er også effektivt, pålitelig, komfortabelt, romslig og enkelt å vedlikeholde. Imidlertid er utseendet ganske tørt. I tillegg er kjørekvaliteten ikke opp til de fleste av konkurrentene, og den har en dårlig ytelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter