Er Fiat Fiorino en god bil?

Fiat Fiorino

Fiat Fiorino kan være en kompakt varebil, men den er veldig allsidig og praktisk. Takket være den vakkert designede hytta og det store lasteområdet. Men er Fiat Fiorino en god bil?

Hvis du leter etter en effektiv, pålitelig, kompakt, praktisk, rimelig og sikker minivan, er Fiat Fiorino et ideelt alternativ. Men hvis du leter etter en komfortabel, stille, luksuriøs, avansert, høy ytelse og jevn tur, er Fiat Fiorino ikke bilen for deg. 

Historien om Fiat Fiorino

Fiat Fiorino er en kompakt fritidsaktivitetsbil laget av den italienske bilprodusenten Fiat siden 1977. De to første generasjonene av Fiat Fiorino er basert på andre små Fiat-varebilmodeller, som Fiat 127 og Fiat Uno. Tvert imot ble tredje generasjon utviklet i samarbeid med PSA Peugeot Citroen og er basert på Fiat Small-plattformen.

Merk at den første generasjonen Fiat Fiorino også ble referert til som Fiat 127 Fiorino og var basert på Series 2 Fiat 127 med baksiden som en varebilboks. Gjennom årene har Fiat brukt forskjellige motorer med noen av de populære som 903 cc 100 GL.000 OHV I4, 1301 cc 128 OHC I4, 1368 cc FIRE Evo flex fuel I4, 1697 cc 146 B2.000 I4, 1.4-liters PSA TU3 I4 og 1.3-liters Multijet I4.

Funksjoner av Fiat Fiorino

Utseende

Første generasjon og andre generasjon Fiat Fiorino-modeller var ikke tiltalende. Tredje generasjon Fiat Fiorino har imidlertid et forbedret design som også skiller seg ut fra konkurrentene. Denne bilen er nesten identisk med Peugeot Bipper og Citroen Nemo med bare frontgrillene identiske.

Utsiden av tredje generasjon Fiat Fiorina ser spektakulær ut og har funksjoner som lettmetallfelger, justerbare frontlykter, kraftjusterbart utvendig bakspeil, takskinne og hjuldeksler. Til tross for at den er liten, kommer Fiat Fiorino med et romslig interiør med solide deler. Men den har også plastdeler som gjør at den føles spinkel.

  Vanlige problemer med Fiat 500

Førersetet er støttende og komfortabelt, men passasjersetet er ganske tynt og ubehagelig. Dessuten kommer Fiorino med en akselavstand på 107 tommer, en lengde på 172,6 tommer, en bredde på 71,2 tommer og en høyde på 74,8 tommer. 

Prestasjon

Fiat Fiorino er ikke en høyytelsesbil. Dessuten er det bare egnet for bybruk eller korte reiser. Den fungerer imidlertid betydelig bra, og den kommer med rask styring, noe som gjør turen morsom.  Videre har den en 5-trinns manuell girkasse som også er lett og enkel å bruke

Merk at Fiat Fiorino kommer med tre trimalternativer, inkludert Standard, Combi og Adventure. Den beste ytelsen og avanserte trimmen er Adventure, mens Standard-trimmen bare tilbyr grunnleggende funksjoner. Likevel må du også betale mer for Fiat Fiorino Adventure.

Basismotoren, som er 1, 3-liters  Multijet turbodieselmotor, produserer opptil 95 hk. Likevel kommer den også med en 1,4-liters bensinmotor, som er billigere, men ikke den beste ytelsen.

Komfort og lasterom

Fiat Fiorino er en kompakt varebil, men den kommer med nok plass til passasjerer og last. Denne bilen har mulighet for 2 eller 5 seter. Dessuten har den en enorm nyttelast sammenlignet med de fleste av konkurrentene. Den har 2.5 kubikkmeter lastevolum som kan utvides opp til 2.8 kubikkfot. Som et resultat kan brukeren bære flere gjenstander og bagasje. 

Sikkerhet

Hvis sikkerhet er en prioritet, er Fiat Fiorino en veldig trygg bil. Den har flere sikkerhetsfunksjoner, inkludert ABS-bremser med EBD elektronisk bremsekraftfordeling, ESP elektronisk stabilitetsprogram og førerkollisjonsputer.

  Vanlige problemer med Fiat Tipo

Drivstoffeffektivitet

Hvis du vil spare drivstoff, er Fiat Fiorino veldig effektiv, da den kommer med en drivstofføkonomi på 40,1 mpg, noe som er bedre enn de fleste av konkurrentene.

Pris

Fiat Fiorino er ganske rimelig da den har en basispris på $ 17,800, med de høyeste trimnivåene som går for rundt $ $ 23,400.

Faq

Er Fiat Fiorino verdt å kjøpe?

Ja, Fiat Fiorino er verdt å kjøpe hvis du ønsker en effektiv, rimelig, pålitelig, kompakt og morsom å kjøre bil. Den har også en utmerket nyttelast som gjør at brukeren kan bære flere gjenstander og bagasje. På den annen side, hvis du leter etter et høytytende, luksuriøst, avansert og kraftig fritidsaktivitetsbil, er denne bilen ikke verdt å investere i.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Fiorino?

Til tross for at Fiat Fiorino er en fin og liten fritidsaktivitet, kommer den også med ulike problemer. Noen av de vanlige problemene som brukerne bør være klare til å møte er girkasseproblemer, tenningsproblemer, startproblemer, elektriske problemer, rust, fjæringsproblemer, utilsiktet utplassering av kollisjonsputen, DPF-problemer og redusert bremseeffektivitet.

Hvor rask er Fiat Fiorino?

Fiat Fiorino er kanskje ikke den raskeste bilen i sin klasse, men den er betydelig rask. Den kommer med en toppfart på 104 mph, og jeg kan akselerere fra 0 til 60 mph på bare 14.6 sekunder. Det er viktig å vite at denne bilen kommer med forskjellige motoralternativer. Så hvis du vil ha en raskere og mer høyytelsesmotor, kan du ende opp med å betale mer.

Er Fiat Fiorino en god daglig sjåfør?

Ja, Fiat Fiorino er en utmerket daglig sjåfør. Videre er det en perfekt bil for bykjøring på grunn av kompakt design. Denne bilen er en god daglig sjåfør, da den er lett å parkere og manøvrere i trafikken. Det er også drivstoffeffektivt, noe som betyr at mindre penger vil bli brukt på drivstoff. På toppen av det er det veldig praktisk.

  Er Fiat Ducato en god bil?

Hva er den høye kjørelengden for Fiat Fiorino?

Fiat Fiorino er blant de mest pålitelige kompakte varebilene på markedet. Denne varebilen har vært i produksjon fra 1977 til dags dato. Som et resultat har den en rekke motorer med forskjellige holdbarhetsnivåer. Ikke desto mindre utvikler de fleste av disse motorene alvorlige problemer etter at de treffer 150k miles. Men hvis den er godt vedlikeholdt, kan Fiat Fiorino fortsatt fungere ordentlig selv etter å ha truffet 200k miles.

Så den høye kjørelengden for Fiat Fiorino er mellom 150.000 og 200.000 miles.  

Sammendrag

Fiat Fiorino er en fantastisk liten varebil for frakt av varer og passasjerer. Selv om den er kompakt, tilbyr den anstendig plass og den er praktisk. I tillegg er den drivstoffeffektiv, pålitelig og morsom å kjøre. Ikke desto mindre kommer denne bilen også med forskjellige problemer som kan unngås med riktig pleie og vedlikehold.

Totalt sett er det et eksepsjonelt fritidsaktivitetskjøretøy med stor nyttelast. Det er også romslig og ideelt for bykjøring. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter