Er Fiat Qubo en god bil?

Fiat Qubo

Fiat Qubo er en liten minivan. Den er imidlertid større enn en kombi, men mindre enn en SUV. Så det er veldig ideelt for folk som ønsker en praktisk bil som også er effektiv og romslig. Men er Fiat Qubo en god bil?

Det avhenger av hva du leter etter. Hvis du vil ha en romslig, praktisk, effektiv, pålitelig og rimelig minivan, er Fiat Qubo en ideell bil for deg. Men hvis du er i markedet for en luksuriøs, komfortabel, avansert, trygg og høyytelsesbil, er dette ikke bilen for deg.  

Historien om Fiat Qubo

Fiat Qubo har vært i markedet siden 2008. Den har en lignende passasjerkarosseristil som Fiat Fiorino, som har vært på markedet siden 1977. Denne bilen ble først presentert på bilutstillingen i Genève før den kom på markedet i 2008. Dessuten er det en fem-dørs, forhjuls minivan.

Siden formen på Fiat Qubo  ligner en terning, tok Fiat ikke lang tid å komme opp med navnet ‘Qubo’. Fiat-designere klarte å komme med et interessant bilde av bilen, som også er interessant, gjenkjennelig og original. 

Funksjoner av Fiat Qubo

Utseende

Fiat Qubo har et tørt eksteriør. Så hvis du leter etter en stilig og moderne minivan, er dette ikke et godt alternativ. Fiat Qubo kommer med en robust design, skyvedører, tonede vinduer, en oppdatert støtfanger og en oppdatert støtfanger bak.

Den leveres med en akselavstand på 2520 mm, en lengde på 3960 mm, en bredde på 1720 mm og en høyde på 1740 mm. Videre har den et komfortabelt og romslig interiør, men materialene som brukes er billige og lite imponerende. Interiøret domineres av plast og tiltalende sirkulære designmotiver.

  Er Fiat Pulse en god bil?

Prestasjon

Fiat Qubo er ikke en bil med gode resultater. Ikke desto mindre fungerer den anstendig da den kommer med to motoralternativer; en 1,3-liters  Multijet dieselmotor eller en 1,4-liters bensinmotor. Hvis du vil ha den beste motoren, bør du vurdere å velge dieselalternativet.

I tillegg kommer Fiat Qubo med to overføringsalternativer; en 5-trinns manuell eller 6-trinns automatgir. De forskjellige motoralternativene produserer forskjellige hestekrefter, inkludert 73 hk, 75 hk, 95 hk og 119 hk. 

Komfort og lasterom

Fiat Qubo er en komfortabel bil, da den er større enn en kombi, men mindre enn en SUV. Den har en sitteplasskapasitet på opptil fem og en stor bagasjerom. Mens hytta er romslig, mangler interiørkvaliteten. Tvert imot har den et stort bagasjerom på opptil 330 liter. Dette kan imidlertid økes ved å brette baksetene opp til 650 liter.

Sikkerhet

Fiat Qubo er ikke en veldig trygg bil, da den er basert på Fiat Fiorino minivan. Som et resultat mangler det mange sikkerhetsutstyr.  For eksempel er kollisjonsputer foran og bak standard, mens elektronisk stabilitetskontroll er valgfritt. Til tross for at den ikke er veldig trygg, er denne bilen veldig pålitelig.

Drivstoffeffektivitet

Dette er et av de sterke salgsargumentene til Fiat Qubo. Dette er fordi den kommer med en kombinert drivstoffeffektivitet på 30.2 mpg. På toppen av det har den en drivstoffeffektivitetsvurdering på 24.2 mpg i byen og 35.6 mpg på motorveien. Med en slik vurdering tillater denne bilen brukere å spare mye penger på drivstoffutgifter.

  Er Fiat Panda en god bil?

Pris

Fiat Qubo er en rimelig bil enn de fleste av sine rivaler. Basistrimmen går for rundt $ 14,000, mens den høyeste trimmen går for rundt $ $ 21,100. Imidlertid er brukte modeller betydelig billigere. Før du kjøper en brukt Fiat Qubo, utfør en grundig inspeksjon.

Faq

Er Fiat Qubo en god daglig sjåfør?

Ja, Fiat Qubo er en god daglig sjåfør. Dette er fordi den er drivstoffeffektiv, kompakt, enkel å vedlikeholde og rimelig. Og siden den kan bære opptil fem personer med stor bagasjerom, er dette en veldig praktisk bil som lar brukeren bevege seg rundt i byen med mye letthet.

Hva er de vanligste problemene med Fiat Qubo?

Hvis du planlegger å kjøpe en brukt Fiat Qubo, er det viktig å vite noen av problemene du vil møte underveis før du investerer i denne MPV. Vanlige problemer som du kan støte på med denne bilen er kollisjonsputeproblemer, redusert bremseeffektivitet, DPF-funksjonsfeil, startproblemer og problemer med vindusvisker foran.  

Hvor rask er Fiat Qubo?

Fiat Qubo er en av bilene med minst ytelse i sin klasse. Som et resultat er den ikke veldig rask da den kommer med en toppfart på 96 km / t, og den kan akselerere fra 0 til 60 km / t på 15 sekunder. Tvert imot tar det 14.7 sekunder å akselerere fra 0 til 62 mph.

Er Fiat Qubo det samme som Fiat Fiorino?

Fiat Qubo og Fiat Fiorino kan være basert på samme plattform, men de er helt forskjellige. Fiat Qubo kommer med  5 seter, mens Fiat Fiorino kommer med 2 seter. Dessuten er Fiorino mer drivstoffeffektiv og gir stor bagasjerom enn Fiat Qubo. Fiat Qubo har  98.9 kubikkfot plass, mens Fiat Fiorino har 84.8 kubikkfot plass.

  Vanlige problemer med Fiat Argo

Hva er den høye kjørelengden for Fiat Qubo?

Siden Fiat Qubo  ble avviklet, kan det være en skremmende oppgave å finne en ny Fiat Qubo. Likevel er det flere brukte Fiat Qubo-modeller på markedet. Så, hvis du leter etter en kvalitet brukt Fiat Qubo, se etter en med mindre enn 150k miles. Dette er fordi de fleste Fiat Qubo begynner å oppleve alvorlige problemer etter at de treffer mer enn 150k miles. 

Bunnlinjen

Fiat Qubo er en av de beste bilene for store familier. Takket være den romslige hytta, stort lasteområde og kompakt design. Det er også drivstoffeffektivt og lett å vedlikeholde, noe som gjør det til en fantastisk bybil. Ikke desto mindre er denne bilens design ikke veldig tiltalende, og den kommer med materialer av lav kvalitet i interiøret.

Alt i alt er det fortsatt en eksepsjonell bil med mange fascinerende funksjoner. Med riktig pleie og vedlikehold kan Fiat Qubo vare i flere år.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter