Er Jaguar SUVer pålitelige?

Jaguar SUVer er noen av de mest sporty SUVene blant mange rivaler. De har også en komfortabel, romslig hytte og last. Mange ser på dem som det perfekte familiekjøretøyet. Men er Jaguar SUVer pålitelige?

Dessverre er Jaguar SUVer ikke veldig pålitelige. De fleste teststeder som tester noen av de beste Jaguar SUVene gir dem lave pålitelighetspoeng. Dette ledsages også av forbrukeranmeldelser der de fleste klaget over at de hadde hyppige besøk til verksteder. Det er imidlertid fortsatt mange grunner til at folk velger Jaguar SUVer.

Jaguar SUVer mangler pålitelighet

Selv om pålitelighet er et problem, gir de fleste Jaguar SUVer en skarp og imponerende kjørefølelse. Passasjerer roser sine romslige og komfortable lugarer, sammen med den store lasteplassen. Sjåførene er fornøyde med hvor raske og atletiske disse SUVene er. Interiør og utvendig styling? Også imponerende.

Men folk vil ha mer enn bare en vakker, rask bil. Eiere vil også ha noe pålitelig. Og det er her de fleste Jaguar SUVer mangler. Forbrukerrapporter, JD Power og andre profesjonelle bilvurderingssider har ikke blitt imponert over Jaguar SUV-pålitelighet. De fleste ga en 2 av 5-stjerners pålitelighetsvurdering.

Eieranmeldelser gir en bekreftelse på dataene disse profesjonelle testdriverne projiserte. Hyppig besøk på verksteder var noe mange syntes var irriterende, enten det var et besøk i en privat butikk eller tilbakekalling av selskapet. For luksuriøse SUV-er med en slik prislapp, forventer sjåførene mer.

Noen av problemene med Jaguars SUVer er som følger:

Motoren er slitsom

Jaguar SUVer er dyre, i det minste sammenlignet med de fleste av konkurrentene. Mange forventer at luksuriøse SUV-er som koster så mye, vil tjene i lang tid. Motoroppgraderingen på nyere modeller forbedret hestekrefter, håndtering og til og med drivstofføkonomi. Eiere har imidlertid blitt skuffet over at motoren ikke fungerte lenge før de ble sliten.

  Jaguar XJR575 Pålitelighet

Problemer med e-pace overføring

Å bytte gir i ro når du kjører er noe de fleste sjåfører synes er viktig. Men for Jaguar SUVer, spesielt E-tempoet, har det vært alvorlige overføringsproblemer. Eiere klaget over at E-tempoet gikk ut av selve utstyret mens de kjørte.

Et annet problem er en forsinkelse mellom motoren og girkassen. Når sjåførene setter E-tempoet i gir, forsinker det i noen sekunder før bilen beveger seg. Og når den endelig beveger seg, er det enten å hoppe eller hoppe. Eiere av E-pace synes dette er irriterende, og selv de nyeste modellene har dette problemet.

Verre, det har ikke vært en tilbakekalling angående disse problemene, så eiere må fikse det selv. Å ikke ta vare på det kan utgjøre en risiko og forårsake ulykker. Dette får Jaguar-eiere til å besøke en mekaniker for å få sine overføringer løst raskt. Selvfølgelig må de betale.

Dårligere interiør i F-tempoet

Mange eiere av Jaguar F-pace har klaget over at de innvendige setene ble laget med dårligere materialer. Og som sådan tar det ikke lang tid før materialet slites ut. Sjokkerende nok er dette problemet funnet i både basen og topp trims av både gamle og nye modeller.

Eiere finner seg selv kommer til å fikse slitte seter når de ikke har kjørt bilen sin lenge. For mange er dette en slik skuffelse, selv med forbedringen F-tempoet har fått. Fordi andre SUV-er av samme klasse med enda lavere priser har bedre innredning.

F-tempo blankt instrumentpanel

Instrumentpanelet (også kjent som instrumentklyngen eller dashbordet) til ethvert kjøretøy viser kjøreinformasjon som hastighet, gjenværende drivstoff, dekktrykk og mer. Sjåfører er avhengige av denne informasjonen for å ha en trygg tur.

  Hyundai Palisade Pålitelighet

Imidlertid sjokkerte F-pace-sjåførene i 2017 og 2018. Mange har klaget over at instrumentklyngen blir tom eller automatisk tilbakestilles mens de kjører, slik at sjåfører ikke har noen anelse om hvordan kjøretøyet deres gjør det.

Dette er ikke bare irriterende for sjåfører.  Det setter også sjåfører i fare for krasj, spesielt hvis klyngen nekter å vise viktig informasjon som kjøretøyets hastighet i lang tid. Selv om det ble gjort tilbakekallinger for F-tempoet i 2017-2018, synes eierne det er irriterende å måtte ta bilene sine ofte ut for den ene inspeksjonen etter den andre.

Strømbrudd i e-tempo

Mange eiere av E-tempoet har fått sitt eget sjokk mens de er bak rattet. Sjåførene rapporterte at motoren slo seg av på egen hånd mens kjøretøyet var på farten. Deretter opplyste motorlyset, og ba SUV-en om å gå inn i limp-modus. Dette var ganske risikabelt, spesielt på motorveier.

Jaguar bemerket at dette skyldtes et programvareproblem. Imidlertid vil bare tiden fortelle om programvareoppdateringen vil løse problemet. Likevel kan det være irriterende og frustrerende for mange å måtte fikse kjøretøyproblemer hele tiden.

Dødt batteri i F-tempo

Eiere av Jaguar F-pace har klaget over å ha et dødt batteri etter å ha latt bilene sitte så kort som 10 minutter. Selv om Jaguar sjekket og byttet batteriene, synes eierne fortsatt det er upraktisk å ta bilene sine for reparasjoner. Det døde batteriet ble imidlertid tilskrevet visse programmer som fortsatt kjører selv når bilen ble slått av.

Frontrute som blokkerer GPS- og radiosignaler

Frontruten på Jaguar E-pace inneholder metalloksid som bidrar til å blokkere UV-stråler. Dette sikrer at kjøretøyets interiør er beskyttet og kjølig, og beskytter føreren mot solen. Men når den metalliserte frontruten fungerer, blokkerer den også GPS-, radio- og mobiltelefonsignaler. For å unngå dette må eiere installere sendere i E-tempoet for å redusere dette problemet.

  BMW 3-serien pålitelighet

Andre problemer

Andre problemer som Jaguar SUV eiere har måttet bli reparert inkluderer gass ikke svare i tide på E-tempo, frontlys problemer, sete belte retractor feil, feil drivstoff system, defekt veivaksel remskive bolt, og en ekstremt kort driveshaft, blant annet.

Vanlige spørsmål

Hvorfor kjøper folk Jaguar SUVer?

Jaguar SUVer er blant de mest sporty SUVene du kan tenke deg. SUVene deres har rask akselerasjon, responsiv bremsing og solide overføringer. Rutinemessig håndtering er også rettferdig nok. Deres flotte utseende og styling, kombinert med en stor hytte og lasterom, er ting verdt å vurdere også.

Hvor mye koster Jaguar SUVer?

Jaguar SUVer starter hvor som helst mellom $ 45,000 til $ 81,000. Disse prispoengene avhenger imidlertid av modellen eller året du velger. F-pace base trim, for eksempel, starter på $ 45,200, mens topp trim selger for $ 80,200.

Har Jaguar SUVer sin verdi?

Jaguar SUVer holder verdiene sine rettferdige nok, og svekker seg med 54% på fem år. For eksempel kan et F-tempo kjøpt for $ 60,000 XNUMX opprinnelig, selge for $ 30,000 XNUMX etter fem år. Dette er imidlertid under forutsetning av at kjøretøyet er i gode arbeidsforhold og ikke har mange miles på seg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter