Er Jaguar F-Type en pålitelig bil?

En av Jaguars veidyr og vakre luksusbiler er F-Type. Det er godt likt, og ifølge eiernes vurderinger er det en ganske pålitelig bil. Det er ikke helt problemfritt, men det har få problemer sammenlignet med andre modeller eller merker. J.D. Power ga 2 av 5-stjerners rangeringer til 2020 F-Type, og en 3-stjerners pålitelighetsvurdering for eldre modeller.

F-Type pålitelighet er basert på forbrukeranmeldelser

Jaguar F-Type, som de fleste andre Jaguar-modeller, har ingen data om påliteligheten fra NHTSA eller IIHS. Så det er litt komplisert å fortelle om bilen er pålitelig eller ikke. Selv J.D. Power har ikke pålitelighetsdata for de fleste F-typer, bortsett fra 2020-modellen, som de ga en 2 av 5-stjerners pålitelighetspoeng. Andre modeller får de fleste ganger en 3 av 5 pålitelighetsvurdering fra JDP.

Men etter forbrukernes vurderinger er F-Type veldig pålitelig. Mange brukere sier at de har hatt liten eller ingen problemer med bilen. Ytelsesmessig har kjøretøyet levd opp til navnet synonymt med Jaguar – road demon. Og du kan ikke glemme elegantheten til F-Type forkledd som en to-dørs bil; det er imponerende.

Imidlertid er det noen ting mange sjåfører ikke liker med F-Type, og eiere har klaget over noen vanlige problemer knyttet til bilen. Disse klagene inkluderer F-typer produsert fra 2013 til dags dato.

Ting folk ikke liker med Jaguar F-Type

Jaguar F-Type har blitt vurdert dårlig, av både sjåfører og bedriftsorganer. Ikke nødvendigvis fordi det er upålitelig, men fordi det ikke oppfyller standardene til de fleste av konkurrentene. Kostnaden for selve bilen er også et problem.

For det andre er folk misfornøyde med hytta og lasterommet. En annen ting som er vanlig med F-Type og de fleste Jaguars er det dårlige interiøret. Interiøret F-Type interiøret er laget med dårligere materialer og rare funksjoner. Brukere sier at bilen er for trang og ubehagelig med både nyttige og ubrukelige funksjoner.

  Alt om "Jaguar Trucks": Hvilken er den beste Jaguar F-Pace?

Eiere har også klaget på de ekstra avgiftene som følger med tilleggspakken. Hvis du vil ha den kraftigste F-Type, må du betale ekstra. Trenger du flere funksjoner? Prislappen blir høyere.

Problem knyttet til F-Type

Et av de viktigste F-Type-problemene er nedgangen i håndtering når ytelsen øker. Et annet problem er et problem med driverfunksjonaliteten.

For å øke kraften og hastigheten kastet Jaguar ut den vanlige RWD-en og erstattet den med en AWD. Denne AWD, i sin tur, opprettet understeer for drivere. Etter understeer problemet, tar svinger i høy hastighet ble et problem som bilen er tilbøyelig til å øke gli fra bakhjulene når cornering i høye hastigheter.

I tillegg forårsaker denne økningen i ytelse betydelig slitasje på fabrikkdekkene. Pirelli P Zero, som kom som lagerdekk for F-Type, begynte å ha mye slitasje før de 25 000 miles som dekkene ble vurdert for.

Forbrukere og kjøreeksperter uttalte at Jaguars håndhevet strøm som kjøretøyet ikke kunne tåle. Dette gjorde bilen utsatt for mange førerfunksjonalitetsproblemer. Siden interiøret allerede var stramt, måtte Jaguar stappe noen funksjoner inn i cockpiten. 

Det er en tett målerklynge. Avstanden mellom bremsen og akseleratoren er også stram. Ikke glem det trange midtkonsolloppsettet som gir liten eller ingen fordel for bilens ytelse. Dette er mest grunnen til at F-Type har hatt mange negative anmeldelser.

Andre vanlige problemer knyttet til F-Type inkluderer:

  • Defekte O2-sensorer
  • Tidlige clutchproblemer
  • Detektiv drivstoff filter nakke
  • Inntaksventilhette sprekk som fører til gjenoppbygging av sylinderhodet på passasjersiden
  • Radiatorfeil
  • Defekte sparkeplater
  • Korrodert jordledning
  • Dårlig lydsystem
  • Differensialstøyproblemer
  • Døde batterier

Imidlertid var mange av disse problemene for det meste knyttet til eldre modeller og har ikke lenger blitt funnet i de nyeste modellene. For eksempel ble clutchproblemet knyttet til manuell girkasse utryddet med 2020 F-Type siden den ikke lenger har en manuell girkasse, men en automatisk. Ingen manuell girkasse, ingen clutchproblemer.

  Audi S8 Pålitelighet

Det er også verdt å merke seg at noen av de ovennevnte problemene ikke er produsentfeil. Noen oppstår på grunn av ineffektiv, utilstrekkelig og fornærmende kjøring. Døde batterier er for eksempel et typisk eksempel på et problem som stammer fra å ikke kjøre bilen på lenge, eller la tilbehør stå på mens kjøretøyet er parkert lenge.

F-Type Utvendig og innvendig

Utsiden av Jaguar F-typen er laget med lett aluminium som gir en imponerende reduksjon i vekt, noe som bidrar til F-Types raske hastighet. Den har også komplette bi-xenon lykter, et fullt LED-kort på baksiden og integrerte LED DRL-er. F-Type coupe matcher aerodynamikk med sin uttrekkbare bakre vingespoiler, selv ved høye hastigheter.

De firesylindrede F-typene har en enkelt eksos, mens V8-modellene har flere eksoser. Jaguar bygde F-Type for bare to passasjerer. Interiøret har lærbelegg og knapper over dashbordet. Et infotainmentsystem plassert i midtkonsollen kommer også som standard med forskjellige funksjoner.

2020 F-Type har skinnseter med aluminiumsknapper på døren som standardalternativer. De 12 høyttalerne har forbedret lydkvaliteten. Den har også mer imponerende taklukealternativer, en trykkstartknapp og interiøret gir mer stillhet. 

Ytelse og motor

F-Type kommer med forskjellige motoralternativer. For brukere som ønsker hastighet sammen med bedre drivstofføkonomi, lover F-Type 25-35 mpg, selv med sin kraftige motor. Basemodellen, med V6 2.0 liters motor, produserer opptil 296 hestekrefter med en topphastighet på 160 mph.

På den annen side frigjør R-modellen med en V6 3,0-liters motor 380 hestekrefter med en toppfart på 170 mph. Med V8 5,0-liters superladet motor får brukerne en kraftig 575 hestekrefter, og trekker en topphastighet på 180 mph. Til slutt, for å skille mellom RWD og AWD, vil fremtidige modeller bruke en ny girkasse for åtte-trinns overføring.

  Hva er de beste SUV-ene for sikkerhet og pålitelighet?

Vanlige spørsmål

Hvor mye koster Jaguar F-Type?

Eldre F-Type-modeller er vanligvis i markedet som brukte biler. De selges mellom $ 36,000 og $ 60,000, avhengig av kjøretøyets tilstand. Imidlertid har de nyeste F-typer en startpris på $ 62,000, opp til $ 104,000,avhengig av trim og motor. Hvis du velger flere funksjoner, kan du legge til ytterligere $ 3100 eller mer.

Hvor mange trims har F-Type?

Den nyeste Jaguar F-Type har fem trim nivåer. De inkluderer det grunnleggende F-Type, R-Dynamic, R, SVR og det nyeste rutete flagget. Hver trim har sine unike egenskaper og motorstørrelse, noe som betyr at prisene varierer.

Er F-Type en rask bil?

Ja, F-Type er en rask bil, som er en av hovedårsakene til at folk elsker den. Jaguar F-Type 2020 med en V8-motor produserer opptil 575hp og kan gjøre 0-60 på så raskt som 3,5 sekunder. Ikke mange biler i sin kategori kan gjøre det.

Bør jeg kjøpe en brukt eller ny Jaguar F-Type?

Det er helt opp til det du trenger. Du sparer kostnader hvis du velger en eldre modell. Men med nye modeller kan du få tilgang til de nyeste funksjonene F-Type tilbyr, og nyere biler har vanligvis færre problemer sammenlignet med eldre biler. I tillegg er de fleste produsentfeil knyttet til eldre F-typer korrigert i den nyeste modellen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter